Μπελάδες για Ίντερ

από AllAboutARIS

Δύσκολα θα αποφύγει την τιμωρία της ΟΥΕΦΑ η Ίντερ, εξαιτίας της οικονομικής "τρύπας" που θα παρουσιάσει φέτος. Άμεση η ανάγκη για έσοδα ύψους 20 εκατ. ευρώ!

Κίνδυνο να δεχθεί κυρώσεις από την ΟΥΕΦΑ διατρέχει η Ίντερ, εάν μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους δεν βρει έσοδα 20.000.000 ευρώ.

Οι “νερατζούρι” έχουν περιθώριο ζημίας έως 30 εκατ. ευρώ στο τέλος του οικονομικού έτους που εξετάζει η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία στο πλαίσιο του Financial Fair Play, ωστόσο η εκτίμηση των ανθρώπων τους κάνουν λόγο για ζημία που θα αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση του Ερίκ Τοχίρ δεν έχει καταφέρει να οδηγήσει τον σύλλογο στην οικονομική άνθηση που είχε υποσχεθεί τον Οκτώβριο 2013, όταν ο Ινδονήσιος επιχειρηματίας είχε αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών από τον Μάσιμο Μοράτι.

Η εξαγορά είχε πραγματοποιηθεί μέσω τραπεζικού δανεισμού 230 εκατ. ευρώ το 2014, με εγγυήσεις από τα προβλεπόμενα χορηγικά έσοδα του συλλόγου και τα έσοδα από τις τηλεοπτικές συμφωνίες. Τα έσοδα της ομάδας, όμως, εξαιτίας και της συνεχιζόμενης απουσίας της τα τελευταία χρόνια από το Τσάμπιονς Λιγκ, έχει συρρικνώσει τα ετήσια έσοδα κάτω από 200 εκατ. ευρώ.

Όσο για τις κυρώσεις: κινδυνεύει με βαρύτατο πρόστιμο και πιθανότατα κάποιους περιορισμούς στον αριθμό του ρόστερ ή στο μισθολογικό μπάτζετ της νέας σεζόν.

Προτεινόμενα Άρθρα