Η Α.Ε.Κ. του Σάκοτα και του Ζντόβτς

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ έχει αντιμετωπίσει δύο φορές φέτος την Α.Ε.Κ. (για κύπελλο και πρωτάθλημα), καταφέρνοντας και τις δύο φορές να πάρει τη νίκη. Την Κυριακή, στον πάγκο της Ένωσης δεν θα είναι ο Ντράγκαν Σάκοτα, αλλά ο Γιούρε Ζντόβτς, οποίος έχει επιφέρει κάποιες αλλαγές. Η στατιστική μας τις δείχνει.

Στα δέκα παιχνίδια με τον Ντράγκαν Σάκοτα στον Πάγκο, η Α.Ε.Κ. είχε οκτώ νίκες και δύο ήττες (από ΑΡΗ και Ολυμπιακό). Κατά μέσο όρο σκόραρε 75,5 πόντους και δεχόταν και δεχόταν 76,2. Την παραγωγικότερη εμφάνισή της την πραγματοποίησε κόντρα στο Ρέθυμνο, σημειώνοντας 86 πόντους.

Με την έλευση του Ζντόβτς, η αθηναϊκή ομάδα έχει γίνει πιο αποτελεσματική στην άμυνα καθώς δέχεται 55,1 πόντους μ.ο. και λιγότερο παραγωγική στην επίθεση (68,3 πόντους ο μέσος όρος). Παραγωγικότερη εμφάνιση ήταν αυτή κόντρα στο Λαύριο, εκεί που σταμάτησε στους 90 πόντους. Σε δέκα παιχνίδια υπό την καθοδήγηση του Σλοβάνου, η Α.Ε.Κ. έχει 8 νίκες και δύο ήττες (από Π.Α.Ο.Κ. και Παναθηναϊκό).

Νέος προπονητής σημαίνει νέα αγωνιστική φιλοσοφία, στην οποία οι παίκτες πρέπει να προσαρμοστούν. Ας δούμε όμως πως αποδίδει ο βασικός κορμός της Ένωσης, μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

Σάκοτα: 3,6 πόντοι μ.ο. με προπονητή τον Σάκοτα, 8,8 με προπονητή τον Ζντόβτς.

Χέρστον: 9,7 πόντοι μ.ο με Σάκοτα, 7,8 με Ζντόβτς

Μιλόσεβιτς: 11,3 πόντοι μ.ο. με Σάκοτα, 6,4 με Ζντόβτς

Μαυροειδής: 11,3 πόντοι μ.ο. με Σάκοτα, 10 με Ζντόβτς

Μαυροκεφαλίδης: 17,8 πόντοι μ.ο. με Σάκοτα, 12,7 με Ζντόβτς

Κάρτερ: 5,4 πόντοι μ.ο. με Σάκοτα, 4,9 με Ζντόβτς

Προτεινόμενα Άρθρα