«Δεν μπορεί να δοθεί αναβολή λόγω της αποχής των νομικών»

από Νίκος Παπαδόπουλος

« Αν το δικαστήριο κρίνει ότι η μία από τις δύο πλευρές δεν παρίσταται χωρίς λόγο, θα προχωρήσει σε ερήμην εκδίκαση».»

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει η αποχή των νομικών αφορμή για την αναβολή της αυριανής εκδίκασης για το Ρύσιο, σύμφωνα με τον Νίκο Βαλεργάκη.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «AllAboutARIS On Air» και παρέθεσε τα δεδομένα που υπάρχουν, λίγες ώρες πριν το ραντεβού των δύο πλευρών στο Ειρηνοδικείο. 

Για την άδεια που εξασφάλισε ο κ. Μαστρογιάννης από πλευράς δικηγορικού συλλόγου Αθηνών: «Ο κ. Μαστρογιάννης, μας απηύθυνε το εξώδικο προς τον κ. Σκόρδα και τον νομικό του, για να είναι ενήμερος. Εκτός αυτού, υπέβαλλε μία αίτηση και ζητούσε να μάθει τι θα γίνει αν ζητήσει άδεια ο δικηγόρος του κ. Σκόρδα και αν δεν εμφανιστεί καθόλου. Μας το ζήτησε εγγράφως, γιατί προφανώς έχει κάποιες πληροφορίες. Οπως οφείλαμε, απαντήσαμε».

Για το αν θα δώσει άδεια ο δικηγορικός σύλλογος στην πλευρά Σκόρδα: «Ο δικηγορικός σύλλογος θα δώσει άδεια, αφού υπάρχει ήδη άδεια από τον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών στον κ. Μαστρογιάννη».

Για το ενδεχόμενο η πλευρά Σκόρδα να ζητήσει αναβολή, λόγω της αποχής των νομικών: «Μπορεί να επικαλεστεί όποιον άλλο λόγο θέλει για αναβολή, εκτός όμως από αυτόν. Γνωρίζει ότι ο συνάδελφος του έχει άδεια και ότι θα μπορούσε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί μας, για να ενημερωθεί. Δεν μπορεί να επικαλεστεί την αποχή των νομικών. Για την υπόθεση αυτή, έχει κριθεί από τον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών, ότι μπορεί να δικαστεί».

Για το ενδεχόμενο να γίνει το δικαστήριο ερήμην: «Αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο. Αν κρίνει ότι η μία από τις δύο πλευρές δεν παρίσταται χωρίς λόγο, θα προχωρήσει σε ερήμην εκδίκαση».

Προτεινόμενα Άρθρα