"Ο νικητής παίρνει σημαντικό προβάδισμα για την 3η θέση"

από AllAboutARIS

Ο Αμερικανός γκαρντ δεν έμεινε ικανοποιημένος από την συνεισφορά του στη νίκη επί της Καβάλας και… ευχήθηκε την ενέργεια που εξοικονόμησε προχθές να την βγάλει στην αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Τζερέλ ΜακΝίλ δεν αγωνίστηκε όσο θα ήθελε λόγω των φάουλ με τα οποία χρεώθηκε και τον καθήλωσαν για μεγάλο διάστημα στον πάγκο. Όταν μπήκε όμως στην τέταρτη περίοδο ειδικά και με την Καβάλα να προσπαθεί να ολοκληρώσει την ανατροπή, έδειξε ετοιμότητα και σκόραρε κρίσιμους πόντους προκειμένου να έρθει η νίκη επί της Καβάλας.

Ο Αμερικανός σχολιάζοντας τα δύο πρόσωπα που έδειξε ο ΑΡΗΣ στον αγώνα, τόνισε: “Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στην άμυνα, ενώ ταυτόχρονα η Καβάλα έπαιξε πολύ σκληρά και πρέπει να της πιστωθεί αυτό. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ιδιαίτερα άστοχοι σε αντίθεση με εμάς που ευστοχήσαμε σχεδόν σε όλα μας τα σουτ. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι των σερί κι εμείς τους δώσαμε τη δυνατότητα να μας πλησιάσουν αρκετά, τους επιτρέψαμε να βάλουν κάποια εύκολα καλάθια και ελεύθερες βολές. Το παιχνίδι έδειχνε να ξεφεύγει από τον έλεγχό μας στην τρίτη περίοδο. Προφανώς, η Καβάλα που αγωνιζόταν και στην έδρα της πήρε το μομέντουμ και ήταν δύσκολο για μας να σταματήσουμε την “αιμοραγία”. Σίγουρα δεν κάναμε την καλύτερή μας εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο όμως στο τέλος καταφέραμε και πήραμε τη νίκη”.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στα φάουλ με τα οποία χρεώθηκε και εξέφρασε τα παράπονά του για την αντιμετώπιση που έτυχε ο ίδιος από τους διαιτητές σε έναν αγώνα που ήταν ιδιαίτερα σκληρός με πολλές μονομαχίες. Ο ΜακΝίλ σημείωσε χαρακτηριστικά πως “ήταν ένα “περίεργο” παιχνίδι από πλευράς διαιτησίας αλλά είναι κι αυτή μέρος του παιχνιδιού, σε κάθε αγώνα θα σφυρίζουν διαφορετικά και σήμερα (σ.σ. προχθές) επέτρεψαν το αθλητικό παιχνίδι κατά διαστήματα ενώ σε άλλα όχι. Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό και πρέπει απλά να συνεχίζω να κάνω το παιχνίδι μου”.

Παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που παρέμεινε στον πάγκο, όταν μπήκε στο παρκέ στην τέταρτη περίοδο έδειξε διάθεση να πάρει πρωτοβουλίες και να “τελειώσει” μόνος του την υπόθεση νίκη. “Αισθανόμουν ότι εξαιτίας μου η ομάδα βρέθηκε σε δύσκολη θέση λόγω των φάουλ που φορτώθηκα και απλά προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα. Δεν σκοράραμε με την ίδια ευκολία στην επίθεση, δεν ήμασταν εύστοχοι και αισθανόμουν ότι δεν είχα κάνει κάτι για να βοηθήσω τους συμπαίκτες. Ακόμα και τώρα αισθάνομαι ξεκούραστος επειδή δεν αγωνίστηκα πολύ και στην τέταρτη περίοδο μπήκα προσπαθώντας να δώσω λίγη ενέργεια στην ομάδα και να σκοράρω” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επόμενος αγώνας είναι με αντίπαλο την ΑΕΚ και ο Αμερικανός απάντησε αν μία δύσκολη νίκη όπως αυτή με την Καβάλα θα λειτουργήσει θετικότερα στην προετοιμασία των “κίτρινων” ενόψει του αγώνα της Κυριακής σε σχέση με μία εύκολη όπως προδιαγραφόταν στο πρώτο ημίχρονο. Συγκεκριμένα, δήλωσε: “Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο αν πρόκειται για μία δύσκολη ή εύκολη νίκη. Είναι σημαντικότερος ο τρόπος με τον οποίο αγωνιστήκαμε και προετοιμαστήκαμε. Διατηρήσαμε αυτά που θέλαμε να κάνουμε στον αγώνα για ένα ημίχρονο και αυτό δεν ήταν αρκετό. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι ειδικά ενόψει του επόμενου αγώνα που θα είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας για μας”.

Αναφορικά με το αν η κατάληξη της αναμέτρησης με την ΑΕΚ θα κρίνει την 3η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο Τζερέλ ΜακΝίλ απάντησε πως “δεν το νομίζω. Σίγουρα θα παίξει μεγάλο ρόλο στη μάχη της 3ης θέσης αλλά υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια στο πρόγραμμα. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας σε κάθε αγώνα αλλά αναμφίβολα το επόμενο με την ΑΕΚ είναι πολυ σημαντικό. Προφανώς, ο νικητής θα πάρει προβάδισμα για την 3η θέση φτάνοντας προς το τέλος του πρωταθλήματος”.

Στο τέλος, ρωτήθηκε αν “χρωστάει” μία καλή εμφάνιση εναντίον της ΑΕΚ αφού δεν… κουράστηκε ιδιαίτερα στον αγώνα του Σαββάτου με την Καβάλα. Χαμογελώντας, ο Αμερικανός γκαρντ υπογράμμισε: “Το ελπίζω. Κανείς δεν ξέρει πως θα αισθάνομαι εκείνη τη μέρα αλλά ελπίζω την ενέργεια που εξοικονόμησα σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) θα την βγάλω στον αγώνα με την ΑΕΚ”.

Προτεινόμενα Άρθρα