Πρώτη γκέλα στο «Βικελίδης»…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στο -8 πλέον η διαφορά από τον Νέστο Χρυσούπολης, αν και ο ΑΡΗΣ έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο

Η πρώτη εντός έδρας γκέλα του ΑΡΗ για φέτος, είναι γεγονός. Οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν στο 0-0 με τον Εθνικό Νέου Αγιονερίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε μία από τις χειρότερες φετινές τους εμφανίσεις.

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου τα βρήκε… σκούρα απέναντι στο σύνολο του Παναγιώτη Διλμπέρη, ο οποίος διάβασε πολύ καλά το παιχνίδι του ΑΡΗ, περιόρισε τα ατού του και σε συνδυασμό με τις επεμβάσεις του Γουναρίδη, έφυγε με τον βαθμό από την έδρα των «κίτρινων». 

Με Καλογέρη στα χαφ και επιστροφή Καπνίδη

Ο Νίκος Αναστόπουλος επέλεξε τελικά τον Αλέξανδρο Καλογέρη για να καλύψει το κενό του τραυματία Ρόβα στον χώρο του κέντρου, ενώ ο Καπνίδης επέστρεψε στο αρχικό σχήμα αντί του Κυβελίδη. Ο Σιδεράκης ξεκίνησε στο τέρμα, με τετράδα στην άμυνα τους Γεωργιάδη, Σαμαρά, Ιντζίδη και Τσουμάνη. Ο Τάτος και ο Κόκε ήταν οι δύο εσωτερικοί χαφ και οι Ντούνης-Πόι στις πλευρές.

Μέτριο πρώτο ημίχρονο, λίγες ευκαιρίες

Τα πρώτα 45 λεπτά δεν διεκδικούν ιδιαίτερε δάφνες από πλευράς θεάματος, με τον ΑΡΗ να δυσκολεύεται αρκετά απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα του Αγιονερίου. Οι φιλοξενούμενοι περιόρισαν σημαντικά Τάτο-Κόκε κι έτσι η ομάδα του Αναστόπουλου υστέρησε στο δημιουργικό κομμάτι, καταγράφοντας μόλις δύο ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Η πρώτη στο 12′, όταν ο Τάτος πέρασε ωραία μπαλιά στον Ντούνη, αλλά το πλασέ του τελευταίου μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ. Στο 41′ ο Τσουμάνης έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή, βρήκε τον χώρο για το σουτ, ο Γουναρίδης όμως μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια μέσα στην μικρή περιοχή του.

Βρήκε στον… τοίχο Γουναρίδη

Το ξεκίνημα του ΑΡΗ στην επανάληψη ήταν σίγουρα καλύτερο με εκείνο του πρώτου μέρους, φτάνοντας σε τρεις περιπτώσεις κοντά στο γκολ. Η πρώτη έγινε με το… καλημέρα, αφού στο 46′ ο Καπνίδης κινήθηκε πολύ ωραία μέσα στην περιοχή, έκανε του σουτ με το αριστερό αλλά ο Γουναρίδης μπλόκαρε. Στο 60′ ο πρώην τερματοφύλακας του ΑΡΗ ήταν και πάλι «παρών», πέφτοντας σωτήρια στην αριστερή του γωνία, στο σουτ του Γεωργιάδη έξω από την περιοχή, με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού.

Φινάλε με νεύρα, κόκκινη ο Τσουμάνης

Στα τελευταία δέκα λεπτά το Αγιονέρι πήγε περισσότερο το παιχνίδι στην δύναμη. Το άγχος και η πίεση του αποτελέσματος ήταν εμφανή στους παίκτες του ΑΡΗ, με τα νεύρα να μην λείπουν και να έχουν ως αποτέλεσμα την αποβολή του Τσουμάνη. Ο μπακ του ΑΡΗ χτύπησε από πίσω τον Παπαδημητρίου που νωρίτερα του τράβηξε την φινάλε και δέχθηκε απευθείας κόκκινη από τον διαιτητή Λεωνίδα, ο οποίος στα τελευταία λεπτά έχασε τον έλεγχο του αγώνα, το τέλος του οποίου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 0-0.

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Σιδεράκης, Γεωργιάδης, Ιντζίδης, Καλογέρης (75΄Καζναφέρης), Σαμαράς, Κόκε, Πόι, Τσουμάνης, Καπνίδης, Τάτος (75΄Κυβελίδης), Ντούνης (46΄Ν΄Λουντούλου)

ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Γουναρίδης, Μπουζούρας, Μαργαρίτης, Κοντσίδης, Μιλκούδης, Παλάσκας, Μπελίτσας, Δρόσσος (55΄Υψηλός), Ν. Στεφανίδης, Στ. Στεφανίδης (65΄Παπαδημητρίου), Κοτσαρίδης (46΄Κουκουλέκης)

Προτεινόμενα Άρθρα