Η ευκαιρία που χάθηκε

από AllAboutARIS

Η πλειάδα των νέων παικτών από τα τμήματα υποδομής που έγιναν επαγγελματίες και η εξέλιξη που για τους περισσότερους δεν ήταν η αναμενόμενη.

Η κρίση λένε γεννά ευκαιρίες σε όσους δεν το βάζουν κάτω και έχουν μια καλή ιδέα και φυσικά ένα κάποιο ταλέντο σε οποιοδήποτε τομέα του επιχειρείν. Στο ποδόσφαιρο η κρίση που «χτύπησε» πλείστες όσες ομάδες, μεταξύ αυτών και τον ΑΡΗ δημιούργησε ξαφνικά δεκάδες ευκαιρίες για νεαρούς ποδοσφαιριστές, προερχόμενους ως επί το πλείστον από τις Ακαδημίες των προβληματικών ομάδων. Αμούστακοι νεανίες που θα έπρεπε να υπομένουν στωικά την ποδοσφαιρική επετηρίδα, βρέθηκαν ξαφνικά να σηκώνουν το βάρος μεγάλων ομάδων που αδυνατούσαν να κάνουν μεταγραφές ή ήταν υποχρεωμένες να έχουν στο μεγαλύτερο ποσοστό του ρόστερ γηγενείς κάτω των 23 ετών.

Σε αυτή την αναγκαστική διαδικασία υποχρεώθηκε ο ΑΡΗΣ από το καλοκαίρι του 2012 και έκτοτε, με τις συνέπιες γνωστές και επώδυνες. Από εκείνο το καλοκαίρι, τη φανέλα του ΑΡΗ φόρεσε μια ντουζίνα και παραπάνω παίκτες, που προέρχονταν από τις Ακαδημίες της ομάδας… φορώντας τα παπούτσια των Κόκε, Χαβίτο, Κάλβο,Ρονάλντο Γκιάρο κτλ. Κάποιοι είχαν ήδη γίνει επαγγελματίες (Διούδης, Γιαννιώτας, Γιαννίτσης Οικονομόπουλος, Κατίδης) και απλά απέκτησαν πιο ενεργό ρόλο ενώ οι περισσότεροι ήταν ρούκις και έπεσαν κατευθείαν στα βαθιά.  Με την ασφάλεια που παρέχει ο χρόνος που έχει περάσει, οι απόψεις εξακολουθούν να διίστανται για το αν τελικά, οι «μικροί» του ΑΡΗ εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία ή κλώτσησαν την καρδάρα με το γάλα. Η πορεία που ακολούθησαν οι περισσότεροι ίσως να φανερώνει την αλήθεια αφού καθρέπτης για όλους είναι το γήπεδο.

Το AllAboutARIS τους έψαξε, βρήκε που αγωνίζονται και αφήνει τα συμπεράσματα για εσάς:

Γιαννιώτας: Ίσως ο πιο πετυχημένος και από τις λίγους που άφησε και χρήματα στον ΑΡΗ. Πήγε αρχικά στη Φορτούνα χωρίς όμως να πιάσει. Δόθηκε δανεικός στον Αστέρα κλήθηκε στην ανδρών και πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Πλέον αγωνιζεται δανεικός στον ΑΠΟΕΛ.

Οικονομόπουλος: Από τους πρώτους που έγιναν επαγγελματίες και πήραν χρόνο συμμετοχής σε δύσκολες χρονιές. Πάντα τα έδινε όλα και από τους παίκτες που δέθηκαν με την ομάδα. Μετά τον ΑΡΗ πέρασε από τα Χανιά και φέτος συνεχίζει στη Σπάρτη στη Γ΄ Εθνική.

Κατίδης: Τον έκανε επαγγελματία ο Κούπερ και το ταλέντο του προδιέθετε για λαμπρή καριέρα. Έφυγε όμως με άσχημο τρόπο πηγαίνοντας στην ΑΕΚ και έκτοτε και με αφορμή το μνημειώδες περιστατικό με τον ναζιστικό χαιρετισμό είναι σε φθίνουσα πορεία. Έκανε ένα πέρασμα από την Νοβάρα, τον Λεβαδειακός και πλέον είναι άνεργος.

Διούδης: Από τους λίγους που έχουν προοπτική μπροστά τους. Εφυγε με μεταγραφή στη Μπριζ χωρίς όμως να καταφέρει να κάνει συμμετοχή στο πρωτάθλημα Βελγίου. Δόθηκε δανεικός στον Πανιώνιο όπου εσχάτως βγάζει μάτια και ήδη έχει κινήσει το ενδιαφέρον μεγαλύτερων ομάδων.

Γιαννίτσης: Τον έκανε επαγγελματία και τον πίστεψε πολύ ο Σάκης Τσιώλης. Μια ασθένεια δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί τη σεζόν 2011-12 αλλά επανέκαμψε από την επόμενη παίζοντας ως τον περασμένο Γενάρη που πήγε στην Καλλιθέα. Φέτος αγωνίζεται στον Κισσαμικό.

Σουνάς: Από τις μεγάλες ελπίδες του ΑΡΗ. Έγινε επαγγελματίας το 2012 και μπήκε κατευθείαν στα βαθιά. Κλήθηκε ξαφνικά να σηκώνει πολύ μεγαλύτερο βάρος από αυτό που μπορούσε με συνέπεια οι εμφανίσεις του να είναι μια του ύψους και μια του βάθους με το συνολικό πρόσημο να κρίνεται μέτριο. Εδώ και λίγους μήνες βρήκε ποδοσφαιρική στέγη στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Νταμαρλης: Κι αυτός μπήκε στα δύσκολα χρόνια και δεν κατάφερε να καθιερωθεί. Πέρσι πήγε στον Αγροτικό αλλά έκανε μόλις μια εμφάνιση όλη τη χρονιά. Φέτος ξεκίνησε στην Ερμιονίδα και τον Γενάρη μετακόμισε στην Καλαμαριά.

Αγγελούδης: Προβιβάστηκε στην 1η ομάδα ως ένας καλός σκόρερ της 2ης ομάδας αλλά ουδέποτε βρήκε σταθερό αριθμό συμμετοχών. Πέρσι είχε μια μετριότατη χρονιά στον Ηρακλή με πολλούς τραυματισμούς και φέτος συνεχίζει στον Πανσερραϊκό.

Μπουγαίδης: Περίεργη περίπτωση. Από τα βασικά στελέχη της καλής φουρνιάς της ομάδας Κ20 του ΑΡΗ που όμως δεν έγινε επαγγελματίας και έφυγε για την ΑΕΚ. Έπαιξε εκεί τη χρονιά του υποβιβασμού και συνέχισε σε Γρανάδα, Λέγκια και φέτος Πανθρακικός με ένα σύντομο πέρασμα από τον ΑΡΗ το δεύτερο μισό της σεζόν 2013-14.

Καραγιάννης: Γρήγορος και καλός τεχνίτης πλάγιος χαφ τον οποίο πίστεψαν Αλκαράθ και Σούλης Παπαδόπουλος και του έδωσαν χρόνο συμμετοχής χωρίς όμως κι αυτός να καθιερωθεί. Πέρσι ήταν στα Χανιά και φέτος στη Λαμία.

Ρένια: Άλλος ένας εξαιρετικά ταλαντούχος παίκτης που πέρασε από όλες τις μικρές ομάδες του ΑΡΗ. Εξαιρετικά ταχύς, έχει προσόντα αλλά που ποτέ δεν τα είδαμε, χωρίς ίσως να φταίει κι ο ίδιος. Πέρσι ήταν στα Χανιά, και αφού έμεινε ένα εξάμηνο δίχως ομάδα εδώ και λίγες μέρες συνεχίζει στον Παναιγιάλειο.

Σταυρόπουλος: Βρέθηκε από το πουθενά στην 1η ομάδα και δημιούργησε θόρυβο με τις πρώτες του εμφανίσεις. Οι πολλοί τραυματισμοί όμως δεν του επέτρεχαν να εξελιχθεί όπως πολλοί περίμεναν. Το καλοκαίρι πήγε στην Επισκοπή και εδώ και λίγες μέρες συνεχίζει στον Καμπανιακό.

Λεμονής: Παιδί κι αυτό των μικρών ομάδων του ΑΡΗ με σταθερή πορεία και καλές προοπτικές. Χρόνο πήρε πέρσι αλλά το καλοκαίρι αποχώρησε πηγαίνοντας στην ΑΠΕΛ.

Ντούγκα: Κάποιες σκόρπιες συμμετοχές πέρσι ήταν ό, τι είδαμε από τον νεαρό εξτρέμ που φέτος ξεκίνησε στον Γάζωρο και μετά τη διάλυσή του συνεχίζει κι αυτός στην ΑΠΕΛ.

Αγτζίδης: Κι αυτός προβιβάστηκε επί Κούπερ χωρίς όμως ποτέ να καταφέρει να πάρει χρόνο. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γυρολόγος αγωνιζόμενος σε Δόξα, Γιαννιτσά, Βυζάντιο, Επισκοπή ,Καλαμαριά.

Αντωνιάδης: Πρωταθλητής με την ομάδα Κ17 του ΑΡΗ και βασικό στέλεχος και της Κ20. Έγινε επαγγελματίας αλλά ποτέ δεν έπεισε τους εκάστοτε προπονητές του να τον εμπιστευτούν. Πέρσι αγωνίστηκε στον Καμπανιακός ενώ φέτος συνεχίζει στον Αιγινιακό.

Προτεινόμενα Άρθρα