«Ποτέ δεν βρίσκω δικαιολογίες…»

από AllAboutARIS

Ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί ο ΜακΝίλ, για την ήττα της περασμένης Τετάρτης από την Νεπτούνας

Το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για την ήττα στην Λιθουανία ανέλαβε ο Τζέρελ ΜακΝίλ, ο οποίοςμίλησε χθες στο AllAboutARIS, μετά την νίκη επί του Λαυρίου.

Ο Αμερικανός γκαρντ σχολιάσε το χθεσινό αποτέλεσμα της ομάδας όπως και εκείνο της περασμένης Τετάρτης στην Κλαϊπέντα, στέλνοντας παράλληλα το δικό του μήνυμα εν όψει του αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο.

Μετά από μία σκληρή ήττα απέναντι στην Νεπτούνας καταφέρατε να παίξετε καλά και να πάρετε τη νίκη. Πως σχολιάζεις τον αγώνα;

“Προφανώς θέλαμε να μπούμε στον αγώνα και να επικεντρωθούμε στην άμυνά μας. Νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά και διατηρήσαμε σε υψηλά επίπεδα την άμυνά μας. Παίξαμε πολύ σκληρά στην άμυνα, σταματήσαμε τον αντίπαλο αρκετές φορές. Αφήσαμε τον αντίπαλο να πάρει πολλά επιθετικά ριμπάουντ αλλά αυτο συμβαίνει κάποιες φορές. Επιχείρησαν κάποια μακρινα σουτ και πήραν κάποια μακρινά επιθετικά ριμπάουντ. Νομίζω πάντως ότι κάναμε καλή δουλειά στο να μπούμε στο παρκέ και να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας. Συνολικά, ήταν ένα καλό παιχνίδι για μας”.

Την Τετάρτη έκανες μία από τις χειρότερες εμφανίσεις σου με τη φανέλα του ΑΡΗ. Τρεις μέρες νωρίτερα, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκες για 37 λεπτά και ακολούθησε ένα δύσκολο και μακρύ ταξίδι στη Κλαϊπέντα. Πιστεύεις ότι η κακή σου εμφάνιση οφείλεται στην κούραση;

“Ποτέ δεν ψάχνω δικαιολογίες για τον εαυτό μου. Συνεχώς προσπαθώ να κάνω καλή δουλειά ώστε να διατηρώ το σώμα μου, να κάνω ότι πρέπει ώστε να να βρίσκω ενέργεια και αυτό το παιχνίδι δεν διέφερε. Δυσκολεύτηκα να βρω ρυθμό, κάποια σφυρίγματα δεν ήταν όπως τα ήθελα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μένα και οπωσδήποτε δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Απογοήτευσα την ομάδα μου. Πρέπει να παίζω καλύτερα, ειδικά εκτός έδρας για να έχουμε πιθανότητα να κερδίσουμε. Αισθάνθηκα ότι όλοι οι υπόλοιποι έπαιξαν αρκετά καλά και είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε τη νίκη”.

Μιλώντας για σφυρίγματα, ένα από τα καλύτερα σημεία του παιχνιδιού σου είναι να επιτίθεσαι στο αντίπαλο καλάθι και να οδηγείσαι στη γραμμή των βολών. Ωστόσο, είναι γεγονος ότι για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι δεν έχεις σουτάρει ελεύθερη βολή. Πως το εξηγείς αυτό;

“Είναι δύσκολο να το εξηγήσω από την πλευρά μου. Προφανώς, όπως είπες κι εσύ είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού μου, να είμαι “επιθετικός” και να επιτίθεμαι στο αντίπαλο καλάθι. Νομίζω ότι είναι 3 ή 4 τα παιχνίδια που δεν έχω εκτελέσει βολή γιατί δεν θυμάμαι να έχω εκτελέσει βολή ούτε στο προηγούμενο παιχνίδι. Αυτό είπα και στα αποδυτήρια, ότι δεν έχω σουτάρει ελεύθερη βολή για αρκετό χρονικό διάστημα. Τα σφυρίγματα προς το παρόν δεν είναι υπέρ μου αλλά εγώ πρέπει να συνεχίσω να κάνω ότι μπορώ προκειμένου να βρίσκω τρόπους να βοηθάω την ομάδα”.

Είστε μία ομάδα στην οποία οι παίκτες δεν κατηγορούν ο ένας τον άλλον μετά από ήττες. Ο Ουότερς έγραψε στο μπλογκ του ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τα λάθη στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Νεπτούνας. Πιστεύεις ότι αυτό το χαρακτηριστικό της ομάδας, ότι δεν κατηγορείται ο ένας τον άλλον σας ξεχωρίζει από καλή ομάδα σε σπουδαία;

“Σίγουρα ισχύει. Διαθέτουμε μία ομάδα στην οποία ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εγώ και ο Ντόμινικ είμαστε συγκάτοικοι στις εκτός έδρας αποστολές και όταν επιστρέψαμε στο δωμάτιο και μου είπε ότι είναι δική του ευθύνη ότι χάσαμε γιατί έκανε κάποια λάθη στο τέλος του αγώνα και του απάντησα ότι είναι δική μου η ευθύνη γιατί το παιχνίδι δεν θα ήταν τόσο κλειστό αν έπαιζα έστω και λίγο καλά, έβρισκα ρυθμό και βοηθούσα την ομάδα επιθετικά. Αυτή είναι η ομάδα που έχουμε και αποδεικνύει την ποιότητα των παικτών που υπάρχουν στο ρόστερ. Κοιτάμε πρώτα στον καθρέπτη πριν κατηγορήσουμε κάποιον συμπαίκτη μας”.

Άρα, αντί να κατηγορείτε ο ένας τον άλλον μαλώνατε για το ποιος έχει την ευθύνη για την ήττα;

“Ακριβώς αυτό συνέβη. Το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό παιχνίδι και κατά τη διάρκεια των 40 λεπτών του αγώνα όλοι πιστεύουν ότι έκαναν κάτι λάθος ή ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερα ώστε να βοηθήσουν περισσότερο, ειδικά στα παιχνίδια που είναι “κλειστά” στο τέλος και κρίνονται στις λεπτομέρειες”.

Έχεις πλάνα για το βράδυ της Τρίτης. Γιατί ο αγώνας μεταξύ της Άλμπα και της Νεπτούνας είναι την Τρίτη το βράδυ, θα μαζευτείτε και θα υποστηρίζετε την Νεπτούνας;

“Θα είμαι πολύ αγχωμένος για να παρακολουθήσω τον αγώνα. Ελπίζω να καταφέρουν και να κερδίσουν έναν δύσκολο αγώνα εκτός έδρας. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο για αυτούς. Δεν θα το παρακολουθήσω, θα προσπαθήσω να κάνω κάτι διαφορετικό ώστε να κρατήσω το μυαλό μου απασχολημένο αλλά είμαι σίγουρος ότι οι συμπαίκτες μου θα με κρατήσουν ενήμερο για την εξέλιξη του αγώνα”.

Προφανώς, το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα της Τρίτης θα καθορίσει το αν έχετε πιθανότητες να προκριθείτε στην επόμενη φάση. Αν το αποτέλεσμα του αγώνα είναι αρνητικό για τον ΑΡΗ, αυτό θα αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης του αγώνα με την Αρμάνι Μιλανο;

“Δεν νομίζω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Προφανώς θα είναι καλύτερο για μας να έχουμε και το κίνητρο της πρόκρισης και να ξέρουμε ότι αν κερδίσουμε θα τα καταφέρουμε αλλά ταυτόχρονα δεν έχω ξεχάσει τον τρόπο που χάσαμε στο Μιλάνο. Διαθέτουμε ένα γκρουπ σκληρών παικτών που ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θα μπουν στο παρκέ για να παλέψουν ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα της Τρίτης. Μας ντρόπιασαν στο Μιλάνο κι εγώ κάτι τέτοια τα παίρνω προσωπικά. Την Τετάρτη, όχι μόνο εγώ, αλλά και όλη η ομάδα θα μπούμε στο παρκέ για να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε και για τους φιλάθλους μας που αποτελούν ένα έξτρα κίνητρο για μας”.

Προτεινόμενα Άρθρα