Δοκιμών και… ξεμουδιάσματος συνέχεια

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Καπνίδης το μοναδικό γκολ του αγώνα, στο 32ο λεπτό

Νικηφόρο ήταν για τον ΑΡΗ και το δεύτερο φιλικο που έδωσε σε διάστημα μίας εβδομάδας, αυτή την φορά απέναντι στον Αιγινιακό, στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι «κίτρινοι» επικράτησαν της ομάδας από το Αιγίνιο με 1-0, σε έναν αγώνα που προσφέρθηκε στους παίκτες ως ευκαιρία να πάρουν αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους και να γίνουν κάποιες δοκιμές από τον Νίκο Αναστόπουλο. Το μοναδικό γκολ του αγώνα ήρθε στο 32′, έπειτα από σέντρα του Πόι και κοντινή προβολή του Καπνίδη.

Ο Νίκος Αναστόπουλος ξεκίνησε με τον Σιδεράκη στο τέρμα και τετράδα στην άμυνα τους Γεωργιάδη, Ιντζίδη, Μελισσά και Τσουμάνη. Τάτος-Καλογέρης ήταν το δίδυμο στα χαφ, με τον Κόκε να κινείται πιο μπροστά σε ελεύθερο ρόλο. Πόι και Ν’ Λουντούλου ήταν στις πλευρές και ο Καπνίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Η πρώτη μεγάλη φάση για τον ΑΡΗ ήρθε στο 12′, με τον Ιντζίδη να μην σημαδεύει σωστά με το σουτ που επιχείρησε εντός περιοχής. Πέντε λεπτά νωρίτερα ο Σιδεράκης μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια το σουτ του Ντιντάκ έξω από την περιοχή, στην μοναδικη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος. 

Στο 32′ ήρθε το γκολ για τον ΑΡΗ, αποτέλεσμα μίας συνεργασίας που έχει γίνει… συνήθεια, ανάμεσα σε Πόι και Καπνίδη. Ο Αργεντινός πάτησε από τα αριστερά στην περιοχή και έβγαλε την συρτή μπαλιά στον 23χρονο φορ, για να κάνει το 1-0 με κοντινή προβολή. Η καλή εικόνα του ΑΡΗ στα πρώτα 45λεπτά συνεχίστηκε με την μεγάλη ευκαιρία του Ν’ Λουντούλου στο 36′. Ο Γάλλος προσπάθησε να νικήσει από κοντινή απόσταση τον Τόλλιο, αλλά ο τελευταίος απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές για τον ΑΡΗ, για τον οποίο πέρασαν εκτός οι  Πόι, Ν΄Λουντουλου, Σιδεράκης, Γεωργιάδης, Καλογέρης, Καπνίδης και Μελισσάς. Στη θέση τους οι Ντόγος, Κυβελίδης, Κωνσταντινίδης, Καζναφέρης, Μαζουλουξής, Τζινάρ και Βουτσιάς. Οι πολλές αλλαγές από πλευράς Αναστόπουλου και Αμανατίδη έριξαν τον ρυθμό του αγώνα, δεν απέτρεψαν όμως τον ΑΡΗ απ’ το να φτάσει κοντά στο 2-0. Στο 61′ ο Τάτος με ωραία ατομική προσπάθεια μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, το σουτ του όμς κατέληξε στην εξωυερική πλευρά των διχτύων. Από εκεί και πέρα ο Αιγινιακός έγινε πιο δραστήριος και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά χωρίς αποτέλσμα, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε. 

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Σιδεράκης (46΄Τζινάρ), Γεωργιάδης (46΄Βουτσιάς), Κόκε (75΄Μπουλγκουρίδης), Καλογέρης (46΄Καζναφέρης), Μελισσάς (46΄Μαζουλουξής), Ιντζίδης (85΄Σαμαρόπουλος), Πόι (46΄Ντόγος) (89΄Ανδρεάκος), Ν΄Λουντούλου (46΄Κωσταντινίδης), Καπνίδης (46΄Κυβελίδης), Τάτος, Τσουμάνης (68΄Σταυρίδης)

Προτεινόμενα Άρθρα