"Γκάλης: Ο Έλληνας Αιβερσον"

από AllAboutARIS

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του KIAenzona.com, του μπασκετικού σάιτ της ΚΙΑ, επίσημου χορηγού της ACB, να γράψει διθυράμβους για τον μεγαλύτερο Έλληνα καλαθοσφαιριστή.

Στο κείμενο το οποίο επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Άντονι Νταιμιέλ, αναφέρεται, πέραν της αναδρομής στη ζωή του Νικ, με τις γνωστές ιστορίες για τον μάνατζερ του που το 1979 προτίμησε να προωθήσει την Νταιάνα Ρος, τους Σέλτικς που δεν τον πήραν, όντας στο νούμερο 68 του ντραφτ και πως μετά το μετάνιωσαν, πως: “Αν θέλει ο Αλέξης Τσίπρας να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, ας δοκιμάσει κάτι που έγινε παλιά και ήταν πετυχημένο. Κερδίστε ένα Ευρωμπάσκετ! Σύμφωνα με μελέτη του Γρηγόρη Ιωαννίδη το Ευρωμπάσκετ 1987 δημιούργησε εκείνη την εποχή 7500 θέσεις εργασίας σχετικές με το μπάσκετ στην χώρα. Μέχρι τότε η Ελλάδα είχε γηπεδα με πλαστικό τερέν και χωρίς κερκίδες. Τότε μπορούσε να κερδίζει την Σοβιετική Ένωση και το νετρόνιο για να σκάσει εκείνη η βόμβα υδρογόνου ήταν ο Γκάλης!”. 

Το κείμενο που έχει τίτλο “Γκάλης, ο Έλληνας Άιβερσον”, γράφει για το πάντρεμα με τον “Ρόμπιν” Παναγιώτη Γιαννάκη με τον “Μπάτμαν” Νίκο Γκάλη, για την μετέπειτα κυριαρχία του ΑΡΗ, αλλά και για το ότι σε αντίθεση με άλλους μεγάλους Ευρωπαίους παίκτες (Πέτροβιτς, Μαρτσουλιόνις, Βολκόφ) δεν πήγε μετά στο ΝΒΑ, όπως και ο Οσκάρ Σμιτ ή ο Αντονέλο Ρίβα. 

Ολη η συνέντευξη στα ισπανικά εδώ: http://kiaenzona.com/mas-basket/nikos-galis-el-iverson-griego-por-antoni-daimiel-49834/

Προτεινόμενα Άρθρα