"Να ανταποκριθούμε όσο γίνεται στις υποχρεώσεις μας"

από AllAboutARIS

Ο Τάσος Οικονόμου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air και μίλησε για τα θέματα που απασχολούν τον Ερασιτέχνη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Οικονόμου:

«Είμαστε εδώ μαζί με το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο για ν’ αντιμετωπίζουμε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν. Με το βόλεϊ πιστεύω πως έγινε ένα καινούργιο ξεκίνημα όσον αφορά τις νέες συμφωνίες που έγιναν με τους παίκτες. Σαν μια γροθιά η ομάδα κατεβαίνει στην Αθήνα για να διεκδικήσει ένα από τα οκτώ παιχνίδια που έχουν απομείνει, για ν’ αποφύγουμε αν είναι δυνατόν και πλέι-άουτ. Οι παίκτες έδειξαν κατανόηση και φυσικά κι εμείς είμαστε ευχαριστημένοι. Πιστεύουμε να τα δούμε όλα αυτά και στην πράξη, για να έρθουν και τα θετικά αποτελέσματα».

Αν ήταν εύκολη ή δύσκολη η διαπραγμάτευση με τους αθλητές και το τι θα ισχύσει μέχρι τέλους της σαιζόν:

«Το βόλεϊ, καλώς ή κακώς, είναι ένα τμήμα το οποίο απέχει πολύ από το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Διεξάγεται μεταξύ συγγενών και φίλων, όπως το χάντμπολ και το πόλο. Ξέρουμε ότι οι αμοιβές των αθλητών, ειδικά με τις οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια, έχουν πέσει. Ένα ζητούμενο, είναι να δούμε πως μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν και οι σύλλογοι, ώστε να πληρώσουν αυτές τις χαμηλές αμοιβές. Ένας από αυτούς τους συλλόγους είναι και ο ΑΡΗΣ, ο οποίος έχει τα χρόνια προβλήματα, και από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος Λάσκαρης ή κάποιος Καρυπίδης ν’ αναλάβει το τμήμα, μοιραία πέφτει το βάρος στον Ερασιτέχνη. Ο Ερασιτέχνης με τα γνωστά οικονομικά προβλήματα που έχει δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει και δυστυχώς δεν φάνηκε κανένας στο προσκήνιο να μπορέσει ν’ αναλάβει την ομάδα, άρα λοιπόν συνεχίζει ο Ερασιτέχνης. Ξέραμε από την αρχή της χρονιάς και εμείς και οι παίκτες, ότι ήταν δύσκολο στον Ερασιτέχνη ν’ ανταποκριθεί στις οικονομικές τους απαιτήσεις. Μέχρι στιγμής έχουμε δώσει ένα σεβαστό ποσό στα παιδιά, φυσικ΄απέχει πολύ από αυτά που θα έπρεπε να είχανε πάρει μέχρι τώρα, γι’ αυτό τον λόγο έγινε η πρόταση να μειωθεί το συνολικό ποσό μέχρι τέλος της χρονιάς. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε ν’ ανταποκριθούμε όσο γίνεται στις υποχρεώσεις μας. Οι υποχρεώσεις στον Α.Σ. είναι τεράστιες, άρα λοιπόν εμείς θα μπορέσουμε να δώσουμε ένα ποσό σαν κι αυτό που δώσαμε μέχρι τώρα».

Για την ανάγκη να παραμείνει η ομάδα στην Α1:

«Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να, δημιουργηθεί ένα πιο ορθολογικό μπάτζετ, με τη  νέα χρονιά. Να δημιουργηθούνε διαφορετικές βάσεις, για να μπορέσει η ομάδα να χτίσει έναν πιο σωστό κορμό στην κατηγορία και όσο είναι δυνατόν ν’ ανέβει κι ένα σκαλοπάτι παραπάνω. Σίγουρα τα προβλήματα στο βόλεϊ δεν λύνονται έτσι, από την στιγμή που δεν υπάρχει ο ισχυρός οικονομικός παράγοντας. Εμείς προσπαθούμε να δείξουμε όσο το δυνατόν καλύτερο πρόσωπο για το βόλεϊ. Αν βρεθεί κάποιος άνθρωπος που θα μπορεί να στηρίξει οικονομικά θα είναι καλό, αν όχι και τα επόμενα χρόνια δεν θα μπορέσει το τμήμα να σηκώσει κεφάλι. Βλέπουμε ρεαλιστικά τα πράγματα και δεν χρειάζεται να τα φουσκώσουμε. Αυτές είναι οι δυνατότητες του Α.Σ.».

Αν έχει χτυπήσει πόρτες ο Ερασιτέχνης για την εύρεση εσόδων:

«Προς το παρόν αυτά που δικαιούμαστε και λαμβάνουμε από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ είναι τα βασικά μας έσοδα. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν άλλα έσοδα. Δε νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί κάποιος χρηματοδότης για τον Α.Σ. Ευελπιστούμε του χρόνου που θα είναι καλύτερα τα πράγματα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, να μπορέσουμε κι εμείς να οργανωθούμε καλύτερα, με την αύξηση των μελών και την ενοικίαση των χώρων που μας αντιστοιχούν κάτω από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Όσον αφορά αυτό το θέμα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, η χρονιά και φέτος έχει χαθεί, θεωρούμε πως με τη νέα χρονιά θα μπορέσουμε να νοικιάσουμε αυτούς τους χώρους και να έχουμε ένα σημαντικό έσοδο».

Με το θέμα του Ι.Κ.Α.:

«Τον προηγούμενο Ιούλιο μπήκαμε ως Α.Σ. στην ρύθμιση των 100 δόσεων. Τηρήθηκε αυτή η ρύθμιση μέχρι τέλος της χρονιάς, δυστυχώς όμως για λόγους οικονομικούς ήταν δύσκολο τέλη Δεκέμβρη να πληρώσουμε την δόση και το σύστημα μας πέταξε απ’ έξω. Τώρα θα κοιτάξουμε να κάνουμε μια επαφή με το Ι.Κ.Α. και πιστεύω πως θα υπάρχει μια καλή εύνοια, διότι μόνο με πολιτική λύση μπορεί ν’ αλλάξει αυτό. Αν υπάρξει νέα ρύθμιση δεν θα είναι θετικό, διότι όλο το ποσό θα πρέπει ν’ αποπληρωθεί σε 12 δόσεις, κάτι που δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε. Το θετικό θα είναι να μπορέσουμε ξανά στο σύστημα. Αν χαθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων, τα χρήματα που μέχρι στιγμής δόθηκαν, χάνονται. Το ποσο μεγαλώνει οι 400.000 τοκίζονται, άρα αυτά που έχεις δώσει είναι σαν μην τα έδωσες».

Αν ξεπεράστηκε το θέμα που προέκυψε με την Κ.Α.Ε.:

«Έχει ξεπεραστεί ναι. Συναντηθήκαμε και με τον κ. Αρβανίτη και με τον κ. Μάνο Λάσκαρη. Δεν υπάρχει πρόβλημα, έχουμε πάρει τα χρήματα που μας αναλογούν και μάλιστα έχουμε πάρει κι ένα ποσό έναντι. Στην αρχή υπήρχε ένα θέμα επαφής με τους ανθρώπους της Κ.Α.Ε., υπήρχε μια ψυχρότητα, αλλά πλέον πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πλέον Αρειανοί που μπορούν να βοηθήσουν:

«Εκτός από τους δυο-τρεις γνωστούς σε όλα τα τμήματα που μας έχουν βοηθήσει πολλές φορές, οι υπόλοιποι είτε επειδή έχουν απομακρυνθεί από τον σύλλογο γιατί είναι δυσαρεστημένοι, είτε επειδή υπάρχει η δεδομένη οικονομική κατάσταση, δεν μπορούν ή δε θέλουν ν’ ανταποκριθούν. Εμείς δεν προγραμματίζουμε πάνω σε αυτά που θα θέλαμε να είχαμε από κάποιους Αρειανούς, εμείς στηριζόμαστε σε αυτά που έχουμε, αρκεί να τα εισπράττουμε όταν πρέπει».

Αν υπάρχει ενδιαφέρον για το νέο γραφείο του Ερασιτέχνη:

«Έχει 15 ημέρες που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, είμαστε σε καλό επίπεδο. Υπάρχει μεγάλη διάθεση από Αρειανούς. Εμείς θα κοιτάξουμε μέσω των εφόρων των τμημάτων να προσεγγίσουμε αυτούς που έχουν τα παιδιά τους στα τμήματα του Ερασιτέχνη και φυσικά και στους Αρειανούς που θέλουν να εγγραφούν. Σίγουρα θα έχουμε αποτέλεσμα».

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα