Απλήρωτοι, αλλά μάγκες! (vid)

από AllAboutARIS

Ακόμη μια προσθήκη στην μεγάλη τροπαιοθήκη του Αυτοκράτορα

1 Φεβρουαρίου του 1998.Μια ημερομηνία χαραγμένη στο μυαλό όλων των Αρειανών.Μια ημερομηνία που μνημονεύεται ακόμη και σήμερα.Μια ημερομηνία που γράφτηκε με “χρυσά” γράμματα στην ιστορία του “Αυτοκράτορα”.

Σαν σήμερα λοιπόν πριν 18 χρόνια ο ΑΡΗΣ ήταν εμπρόκειτο να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον τελικό του final four του κυπέλλου Ελλάδος,το οποίο μάλιστα διεξάγοταν στο Αλεξάνδρειο.Μια μέρα πριν ο ΑΡΗΣ είχε επικρατήσει με 88-68 του Παναθηναϊκού και ετοιμάζοταν και τον μεγάλο τελικό,όπου θα έβρισκε απέναντι του την ΑΕΚ του Γιάννη Ιωαννίδη που είχε ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού με 63-49.

Οι δυο ομάδες ακολουθούσαν διαφορετικές πορείες ως τότε.Από την μια η ΑΕΚ με σπουδαίους παίκτες και προπονητή,με την ψυχολογία στα ύψη από την συμμετοχή της στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και από την άλλη ΑΡΗΣ με τα πολλά προβλήματα του.Χωρίς δοιήκητική σταθερότητα,με απλήρωτους για μήνες παίκτες,με τον  Χρήστο Μαγκώτσιο ως υπηρεσιακό προπονητή στο πάγκο του και χωρίς τους Ορτίθ και Σοκ που είχαν αποχωρήσει αλλά και με  Μπόνι να είναι με το μισό πόδι στην Ιτάλια.

Για πολλούς ο αγώνας ήταν τελειωμένος πριν καν ξεκινήσει,όμως ο “Αυτοκράτορας” έκανε αυτό που μόνο μια ομάδα με βαριά φανέλα,μεγάλη ιστορία και ακόμη μεγαλύτερο λαό θα μπούσε να πετύχει.Μπήκε στο παιχνίδι και με σύμμαχο τον κόσμο του κέρδισε με 71-68 την ΑΕΚ στο κατάμεστο Παλέ και σήλωσε το 7ο Κύπελλο του και συνολικά τον 19ο τίτλο της ιστορίας του.

Ημιτελικοί: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 49-63, Παναθηναϊκός-ΑΡΗΣ 68-88

Μικρός τελικός: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 56-80

Τελικός: ΑΡΗΣ-ΑΕΚ 71-68

Διαιτητές: Κουκουλεκίδης-Ζαβλανός

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΗΣ (Μαγκώτσιος): Λιαδέλλης 22(1), Χρυσανθόπουλος 3(1), Πάσπαλι 12, Σιούτης 15(2), Γαλακτερός 3(1), Ναχάρ 3, Αγγελίδης 5(1), Φλώρος, Όρντμαν, Μπόνι 8.

ΑΕΚ (Ιωαννίδης): Κολντεμπέλα 2, Λάσα 13(2), Πρέλεβιτς, Άντερσον 18, Χατζής 14(2), Λάρσεν, Κακιούζης 4, Τσακαλίδης 6, Άντερσεν, Αλεξάντερ 11.

Προτεινόμενα Άρθρα