"Στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν με μεγάλο σεβασμό τον ΑΡΗ"

από AllAboutARIS

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ σχολίασε τις πρόσφατες επαφές του ΑΡΗ με FIBA και Ευρωλίγκα, μίλησε για την πορεία του ΑΡΗ και υπογράμμισε ότι η εμπιστοσύνη της διοίκησης στην ομάδα και τον προπονητή δεν κλονίστηκε ποτέ παρά τα άσχημα αποτελέσματα το περασμένο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Δημήτρης Παπακυριάκης στην εκπομπή “AllAboutARIS On AIR” στον “Libero 107,4”:

Για την αντιμετώπιση που τυγχάνει πλέον ο ΑΡΗΣ στην Ευρώπη κι αν έχει αποκατασταθεί η αξιοπιστία της ομάδας: «Από τα ταξίδια και τις επαφές που έχω κάνει στην Ευρώπη έχω αποκομίσει ότι τον ΑΡΗ τον αντιμετωπίζουν με πολύ μεγάλο σεβασμό κι εκτίμηση. Όλοι σέβονται κι εκτιμούν την ιστορία, το γήπεδο αλλά κυρίως τον κόσμο του ΑΡΗ που γεμίζει το Παλέ και βλέπουν με πολύ καλό μάτι το “νοικοκύρεμα” που γίνεται στην ομάδα και την πορεία που ακολουθεί η ΚΑΕ στον οικονομικό τομέα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό και είναι ο λόγος για τον οποίο κληθήκαμε να δώσουμε το “παρών” στην πρόσφατη συνάντηση της Ευρωλίγκα».

Για τη δύναμη του Παλέ που παραμένει σήμα κατατεθέν του ΑΡΗ: «Είναι μεγάλη τιμή για μας και μας γεμίζει ευθύνη. Πρόκειται για μία ιστορική έδρα και προσωπικά το Παλέ αποτελεί το καλύτερο μπασκετικό γήπεδο της Ευρώπης, παρά το γεγονός πως υπάρχουν ωραιότερα γήπεδα. Δεν είναι μόνο όμως το γήπεδο απλά, αλλά και ο κόσμος του ΑΡΗ που το γεμίζει που είναι άκρως μπασκετικός και δημιουργεί έναν ανίκητο συνδυασμό».

Για τις συναντήσεις με FIBA και Ευρωλίγκα κι αν ο ΑΡΗΣ αποτελεί μήλον της Έριδος: «Δεν ξέρω αν αποτελεί μήλον της Έριδος, αλλά αυτό που αποτελεί είναι μία ομάδα σημαντική και για τους δύο αυτούς φορείς που ετοιμάζονται να διοργανώσουν ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο κ. Λάσκαρης βλέπει, ακούει και θα πάρει την κατάλληλη απόφαση σχετικά με το που θα αγωνιστεί ο ΑΡΗΣ την επόμενη σεζόν». 

Για το αν υπάρχει χρονικό περιθώριο για την οριστική απάντηση του ΑΡΗ: «Δεν νομίζω ότι είναι θέμα deadline, δεν τέθηκε τέτοιο θέμα. Γίνονται ζυμώσεις και από τις δύο πλευρές, η Ευρωλίγκα “αγοράζει” κλίμα και η FIBA οργανώνεται. Δεν μπορώ όμως να πω κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή γιατί πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να πάρει ο ΑΡΗΣ wild card για την Ευρωλίγκα: «Δεν έγινε τόσο συγκεκριμένο αυτό. Στο μίτινγκ στο οποίο παρευρέθηκα δεν έγιναν τέτοιου είδους συζητήσεις, ήταν περισσότερο μία συνάντηση προς… “αγορά” κλίματος από την πλευρά της ηγεσίας της Ευρωλίγκα».

Για το αν η FIBA έχει δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον να εντάξει τον ΑΡΗ στο πρωτάθλημά της: «Η FIBA για μένα είναι κυρίαρχος, αποτελείται εξάλλου από τις ομοσπονδίες και πιστεύω ότι θα φτιάξει μία σοβαρή διοργάνωση. Δεν υπάρχει λόγος να μπει σε τέτοιου είδους διαδικασίες διαφορετικά. Νομίζω ότι στο Μόναχο θα ξεκαθαρίσει αυτή η ιστορία».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση του ΑΡΗ: «Έχει γίνει μεγάλη κουβέντα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η κριτική του κόσμου είναι για μας ευπρόσδεκτη, ειδικά από τον κόσμο του ΑΡΗ που είναι μπασκετικός. Να θυμίσω όμως σε όλους ότι ο ΑΡΗΣ είναι στο άρθρο 99, έχουμε φτιάξει μία ομάδα με συγκεκριμένο πλάνο. Καταλαβαίνω το γεγονός ότι αυτή η ομάδα ξεπέρασε τις προσδοκίες αρχικά και στη συνέχεια έκανε αγωνιστική κοιλιά, πέρασε ένα διάστημα κρίσης που ελπίζουμε ότι ολοκληρώθηκε. Γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε τη σούπερ ομάδα και τα κενά που αυτή έχει, αλλά οι για φέτος βρισκόμαστε εντός στόχων τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά. Η διοίκηση έχει αναλάβει να κάνει πολλά πράγματα και έχει πολλά όνειρα. Όσον αφορά το μεταγραφικό, προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποιες κινήσεις με συγκεκριμένα κριτήρια και δυνατότητες. Δεν θέλουμε να ξεφύγουμε από τα πλάνα που έχουμε. Δεν θέλουμε να κάνουμε μεταγραφές για τις μεταγραφές. Θέλουμε να πάρουμε έναν παίκτη που να δένει με το παζλ της ομάδας και δεν θα μπούμε σε διαδικασία πλειστηριασμού ώστε να αποκτήσουμε υπερκοστολογημένο παίκτη. Αυτές οι διαδικασίες θα μας κάνουν κακό στο μέλλον και γι’ αυτό θα τις αποφύγουμε».

Για την ομάδα και την πορεία της μέχρι στιγμής: «Έχει δημιουργηθεί μία ομάδα με πάρα πολύ καλή χημεία. Είναι παιδιά που παίζουν για τη φανέλα και τη ματώνουν. Θα έχουν και κακές στιγμές, είναι φυσιολογικό καθώς πολλοί από αυτούς δεν έχουν αγωνιστεί ξανά σε δύο διοργανώσεις και σε τόσο υψηλό επίπεδο. Αποτελούν με τις επιτυχίες τους το λόγο που μας έκαναν να ασχολούμαστε με το αν χρειαζόμαστε προσθήκες. Έχουμε εμπιστοσύνη στον προπονητή και θέλουμε να στηρίξουμε αυτόν και τους παίκτες. Με την Άλμπα η ομάδα έβγαλε το πρόσωπο που μας αρέσει σαν διοίκηση, έπαιξε με ψυχή».

Για το αν θα γίνει τελικά μεταγραφή για το πρωτάθλημα καθώς για το Eurocup έχει παρέλθει η προθεσμία: «Όλα είναι ανοικτά. Πάντα βλέπουμε την αγορά αλλά ότι γίνει, θα το κάνουμε με γνώμονα τα κριτήρια που έχουμε θέσει για το καλό της ομάδας και ανέφερα και προηγουμένως».

Για το αν υπάρχει στόχος να δημιουργηθεί από το καλοκαίρι κιόλας ένας κορμός πρωτοκλασάτων Ελλήνων παικτών: «Είναι ένα όνειρο για μας και πιστεύω ότι για να γίνει μεγάλος ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να έχει έναν κορμό Ελλήνων παικτών πρώτης γραμμής. Άλλωστε και οι επιτυχίες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού με βάση τον ελληνικό κορμό ήρθαν».

Για το αν κλονίστηκε η εμπιστοσύνη της διοίκησης στην ομάδα μετά τις τελευταίες μεγάλες ήττες: «Σε καμία περίπτωση. Ξέραμε ότι θα έρθει και μία κακή περίοδος, μία αγωνιστική κοιλιά. Η ομάδα δούλευε από τα τέλη Σεπτέμβρη στα κόκκινα. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν περιμέναμε αυτές τις μεγάλες ήττες και ούτε και οι ίδιοι οι παίκτες το περίμεναν. Μάλιστα, αυτοί στεναχωρήθηκαν περισσότερο απ’ όλους και θα δώσουν τις απαντήσεις τους. Εμείς τους πιστεύουμε και στις καλές και στις κακές στιγμές. Έτσι πρέπει να λειτουργούμε. Πρέπει να υπάρχει υπομονή».

Για το στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Eurocup: «Είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος στόχος. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αυτό που ακολουθεί στη Λιθουανία. Είναι ένα μακρινό ταξίδι μετά από ένα ντέρμπι που θα δώσουμε την Κυριακή. Θα είναι υπέρβαση αν πετύχουμε την πρόκριση. Αν κερδίσουμε πάντως την Νεπτούνας, πιστεύω ότι θα περάσουμε».

Για τη δικαστική διαμάχη της ΚΑΕ με τον Γιάννη Δαμιανίδη: «Δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα της υπόθεσης. Η οικογένεια Λάσκαρη έχει δημιουργήσει μία πάρα πολύ καλή νομική ομάδα και όλοι όσοι δικηγόροι εμπλεκόμαστε σε αυτή είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε δικαστικά οποιαδήποτε κατάσταση και στο τέλος θα πρέπει όλοι να ξέρουν ότι ο ΑΡΗΣ θα πληρώσει μόνο αυτά που του αναλογούν και τίποτα παραπάνω. Όλες αυτές οι υποθέσεις πεισμώνουν παραπάνω τον κ. Λάσκαρη».

Για τους στόχους του κ. Λάσκαρη για τον ΑΡΗ: «Ο ΑΡΗΣ θέλει πολύ δουλειά και δρόμο για να φτάσει στο επίπεδο των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, αλλά έχει όλα τα εχέγγυα για να το καταφέρει. Γι’ αυτό και ο κ. Λάσκαρης επενδύει εκτός από χρόνο και χρήμα. Χρειάζεται υπομονή, στόχευση και να είστε σίγουροι ότι χρόνο με το χρόνο ο ΑΡΗΣ θα είναι καλύτερος σε όλα τα επίπεδα».

Προτεινόμενα Άρθρα