Αυτή θα είναι η μορφή του Basketball Champions League

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Η καταλανική Mundo Deportivo αποκάλυψε τη μορφή του νέου FIBA Champions League που θα ξεκινήσει την επόμενη σεζόν και όπως δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, η ΑΕΚ, ο ΑΡΗΣ και ΠΑΟΚ θα κληθούν να συμμετέχουν σε αυτό.

Η καταλανική Mundo Deportivo αποκάλυψε τη μορφή του νέου FIBA Champions League που θα ξεκινήσει την επόμενη σεζόν και όπως δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, η ΑΕΚ, ο ΑΡΗΣ και ΠΑΟΚ θα κληθούν να συμμετέχουν σε αυτό.

Την Τετάρτη (27/01) θα συναντηθούν εκπρόσωποι των ομοσοπονδιών και των πρωταθλημάτων της Ευρώπης για να ενημερωθούν για το μπασκετικό Champions League, το οποίο θα έχει την εξής μορφή:

Πρώτος γύρος: 32 ομάδες (24 θα έχουν προκριθεί από τις επιδόσεις τους στα πρωταθλήματα των χωρών τους + 8 ομάδες θα προκριθούν μέσω προκριματικού γύρου).

Οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε 4 γκρουπ των 8 ομάδων. Οι πρώτες τέσσερις ομάδες κάθε γκρουπ θα συνεχίσουν στα πλέι οφς. Η πέμπτη και έκτη ομάδα κάθε γκρουπ θα συνεχίσουν στο δεύτερο τουρνουά της FIBA. H έβδομη και η όγδοη ομάδα δεν θα συνεχίσουν σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι γύροι των νοκ άουτ θα περιλαμβάνουν δύο αγώνες και θα μετράει η συνολική διαφορά των πόντων στα δύο παιχνίδια.

Στη συνέχεια, 8 ομάδες θα προκριθούν στα προημιτελικά και οι κορυφαίες 4 θα συμμετέχουν στο Final Four.

Κάθε ομάδα θα παίξει τουλάχιστον 14 παιχνίδια. Οι ομάδες που θα προκριθούν στο Final Four θα παίξουν 20 παιχνίδια.

H FIBA θα δημιουργήσει μια καινούργια επιχείρηση με τις εθνικά πρωταθλήματα. Το 50% της ιδιοκτησίας θα το έχει η FIBA και το υπόλοιπο 50% θα μοιραστεί στις οκτώ σημαντικότερες λίγκες της Ευρώπης (Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία, VTB League, Γερμανία, Γαλλία, Αδριατική Λίγκα). 

Προτεινόμενα Άρθρα