Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ μας πιέζει να μην είναι δικαίωμα η σύνταξη

από AllAboutARIS

Η ελληνική κυβέρνηση είναι δεσμευμένη ότι θα πάρει νέα μέτρα, είπε το βράδυ της Τρίτης κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό, υπογραμμίζοντας πως είναι ένα δύσκολο ζήτημα το οποίο, όπως υποστήριξε, μπορεί να αντιμετωπιστεί με αναδιανομή.

Στο σημείο αυτό απευθύνθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως «ποτέ στην Ευρώπη η αναδιανομή δεν ήταν ταξικό μίσος».

«Η αναδιανομή δεν ήταν ποτέ ταξικό μίσος στην Ευρώπη, όπως μας κατηγορείτε», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Το ΔΝΤ και όλοι οι νεοφιλελεύθεροι μας πιέζουν να μην είναι δικαίωμα η σύνταξη αλλά να το παίρνουν όσοι δεν έχουν μεγάλο εισόδημα».

Την ίδια ώρα, εξαπολύοντας επίθεση στην αντιπολίτευση σημείωσε: «Να κάνετε μήνυση στο ΔΝΤ ότι ποτέ δεν σας ζήτησε νέα μέτρα. Όχι μόνο σας ζήτησε, αλλά είπατε και “yes please”».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και απευθυνόμενος ξανά στον κ. Μητσοτάκη είπε ότι
έχει κουραστεί σε 30 χρόνια διδασκαλίας των οικονομικών να ακούει ότι οι πλούσιοι χρειάζονται περισσότερα λεφτά.

«Έχω κουραστεί, βρείτε ένα άλλο επιχείρημα κ. Μητσοτάκη», ανέφερε.

Αλλά, όπως τόνισε, «το ασφαλιστικό δεν μπορεί να λυθεί μόνο από το ασφαλιστικό. «Αν θέλεις έσοδα για το ασφαλιστικό σύστημα, θέλεις καλές δουλειές, με καλούς μισθούς – Θέλεις ελεγχόμενη αγορά εργασίας», είπε, τονίζοντας πως το πιο σημαντικό απ΄ όλα είναι το αναπτυξιακό μοντέλο.

«Αυτό που συγκροτεί αναπτυξιακό μοντέλο είναι όταν έχεις αναπτυξιακά εργαλεία, ιδέες, αναπτυξιακή τράπεζα», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος και υπογράμμισε πως «η ανάπτυξη, η αγορά εργασίας, το ασφαλιστικό είναι κομμάτι ενός οράματος μιας κοινωνίας», σημειώνοντας πως «δεν χρειάζεται να μεγαλώσει πρώτα η πίτα και μετά να τη μοιράσουμε δίκαια».

Προτεινόμενα Άρθρα