Έτοιμοι για όλα

από AllAboutARIS

Σήμερα αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους – Σε ποια σημεία έχουν στηθεί μπλόκα

Με περισσότερα από 30 τρακτέρ και διάφορα αγροτικά μηχανήματα αγρότες από τη Γαλάτιστα ενισχύουν το μπλόκο στον κόμβο του αεροδρομίου «Μακεδονία», στα λεγόμενα «Πράσινα Φανάρια».

Οι αγρότες βρίσκονται σε αναμονή της απόφασης της συνέλευσης που θα γίνει το μεσημέρι στη Σίνδο για το μέλλον και τη μορφή των κινητοποιήσεων τους. Περιμένουν ενίσχυση του μπλόκου με τρακτέρ από τα Βασιλικά και άλλες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονικης, αλλά και από τη Χαλκιδική.

Για τις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη νέα συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου, ενώ σε σύσκεψη καλεί και η πανελλαδική συντονιστική επιτροπή μπλόκων για την οργάνωση και τον συντονισμό των κινητοποιήσεων. Για σήμερα, λόγω της σύσκεψης της Θεσσαλονίκης, δεν έχει προγραμματιστεί κλείσιμο της κοιλάδας. Ωστόσο οι αγρότες αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και δεν αποκλείουν από την Τετάρτη κλιμάκωση του αγώνα τους.

Άνοιγμα του τελωνείου Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, όπου βρίσκονται πάνω από 1.600 τρακτέρ πραγματοποίησαν οι συμμετέχοντες στο μπλόκο αγρότες, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το επ’ αόριστον κλείσιμο του τελωνείου ισχύει, αλλά εφόσον επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στην άλλη πλευρά, θα ανοίγουν το πέρασμα.

Παράλληλα, σε επ’ αόριστον αποκλεισμό της εθνικής οδού που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Βέροια επί της Εγνατίας οδού στον κόμβο της Κουλούρας, προχώρησαν λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι της Δευτέρας οι συμμετέχοντες σ’ αυτόν, αριθμώντας πάνω από 700 τρακτέρ. 

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα των σημερινών αγροτικών κινητοποιήσεων περιλαμβάνει δίωρους αποκλεισμούς το μεσημέρι (12-14.00), με «μπλοκάρισμα» και των συνόρων της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, τα Σκόπια και την Αλβανία, αφού έχουν στηθεί μπλόκα στα τελωνεία Προμαχώνα, Δοϊράνης, Ευζώνων και Κρυσταλλοπηγής.

Προτεινόμενα Άρθρα