"Δεν έχουμε χάσει την πίστη στις ικανότητές μας"

από AllAboutARIS

Το σχόλιο του Τζέικ Κοεν για το σερί των ηττών, τη σημερινή νίκη αλλά και τη συνέχεια σε Eurocup και πρωτάθλημα.

Αντιδράσατε σήμερα μετά από τις 4 σερί ήττες με μία άνετη νίκη. Πόσο σημαντική ήταν αυτή η νίκη για το ηθικό της ομάδας;

“Πολύ. Όταν χάνεις, δεν είναι ποτέ διασκεδαστικό. Ειδικά όταν χάνεις τέσσερα παιχνίδια στη σειρά με τον τρόπο μάλιστα που χάσαμε είναι σκληρό, πολυ σκληρό. Το να καταφέρνουμε να αντιδράσουμε με μία μεγάλη σε έκταση νίκη όπως η σημερινή μπροστά στους φιλάθλους μας, είναι ωραία αίσθηση. Είναι πάρα πολύ απλό: η ήττα “πονάει” και ήταν ωραία αίσθηση που πήραμε μία καλή και δίκαιη νίκη σήμερα”.

Είστε ικανοποιημένοι από τη σημερινή εμφάνιση;

“Νομίζω ότι παίξαμε πάρα πολύ καλή άμυνα, περιορίσαμε τον αντίπαλο λίγο πάνω από τους 50 πόντους και κάθε φορά που το καταφέρνουμε αυτό, είμαστε σε πολύ καλή θέση ώστε να πάρουμε τη νίκη. Σήμερα ήμασταν και πιο εύστοχοι στα σουτ. Πολλοί παίκτες έπαιξαν καλά, είχαμε ισορροπία στην επίθεση και εκτελέσαμε σωστά το πλάνο μας. Κάναμε πολλά σωστά βήματα σήμερα και διορθώσαμε τα λάθη που κάναμε τις τελευταίες εβδομάδες”.

Αν μπορούσες να γυρίσεις το χρόνο πίσω, ποιον τομέα του παιχνιδιού της ομάδας θα άλλαζες;

“Ήταν πολλά πράγματα, δεν ήταν μόνο ένα που πηγε στραβά. Αρκετά πράγματα συσσωρεύτηκαν πάνω μας στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια κι όταν συμβαίνει αυτό δεν είναι συχνό φαινόμενο οι νίκες. Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει και γι’ αυτό σήμερα ήμασταν πολυ συγκεντρωμένοι ώστε να διορθώσουμε τα λάθη μας και να επανέρθουμε στον σωστό δρόμο”.

Ακολουθεί ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Άλμπα. Πιστεύεις ότι είναι εφικτή η πρόκριση;

“Δεν νομίζω ότι μας ανησυχεί κάτι τέτοιο. Αυτό που μας ανησυχεί είναι να κερδίζουμε τους αγώνες. Αν καταφέρουμε να κερδίζουμε, θα έρθει και η πρόκριση. Είναι κάτι που θέλουμε μακροπρόθεσμα, αλλά βραχυπρόθεσμα αυτό που θέλουμε είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι που έρχεται γιατί τον τελευταίο καιρό δεν ήμασταν και η πιο σταθερη ομάδα. Όσο κερδίζουμε, θα είμαστε χαρούμενοι”.

Πως είναι το ηθικό στα αποδυτήρια ενόψει των αγώνων με Άλμπα και ΠΑΟΚ; Έχετε επηρεαστεί από τις ήττες και τις άσχημες εμφανίσεις;

“Φυσικά και έχουμε επηρεαστεί. Κάθε φορά που κάνεις ένα σερί ηττών, αισθάνεσαι τις συνέπειες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε χάσει την πίστη μας στις ικανότητες της ομάδας ή ότι μαλώνουμε μεταξύ μας. Αν μη τι άλλω, έχουμε συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να παίξουμε ακόμα πιο ομαδικά και νομίζω ότι σήμερα κάναμε καλή δουλειά πάνω σε αυτό το κομμάτι”.

Προτεινόμενα Άρθρα