ΟΑΚΑ όπως Μιλάνο

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ πρέπει να διαγράψει και μάλιστα γρήγορα τον σημερινό αγώνα με τον Παναθηναικό στο ΟΑΚΑ, ο οποίος έμοιαζε σε πολλά σημεία με τον… εφιάλτη του Μιλάνου, όπου οι "κίτρινοι" γνώρισαν την συντριβή.

Οι “κίτρινοι” σε αντίθεση με το Μιλάνο όπου πάλεψαν στα πρώτα τέσσερα λεπτά, στο ΟΑΚΑ σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειξαν ότι ήταν “παρών” στο παιχνίδι, αφού σκόραραν μετά από σχεδόν τέσσερα λεπτά.
Η τραγική εικόνα του ΑΡΗ έχει, από στατιστικής πλευράς εξήγηση, η οποία είναι τα άθλια ποσοστά του στα δίποντα και στα τρίποντα, όπου έκανε ίσως την χειρότερη του εμφάνιση στην χρονιά. Οι “κίτρινοι” είχαν το τραγικό 32% στα δίποντα με μόλις 22/68 ενώ δεν πήγαν καλύτερα στα τρίποντα με 4/17 και 23%. Χαμηλό το ποσοστό τους και στις βολές με 11/16 και 68%.
Στα ριμπάουντ η διαφορά ήταν σημαντική με 32 έναντι 44 του Παναθηναικού, ενώ διπλάσιες ήταν οι ασίστ με 9 έναντι 18, κάτι αναμενόμενο όμως λόγω της εξέλιξης του αγώνα και της τελικής διαφορά.ς
Ο ΑΡΗΣ είχε περισσότερα κλεψίματα με 11 έναντι 6 και λιγότερα λάθη με 12 έναντι 20 του Παναθηναικού.
Το… οξύμωρο με βάση την εξέλιξη του αγώνα είναι ότι οι “κίτρινοι” πήραν 30 πόντους μέσα στην ρακέτα έναντι 28 του Παναθηναικού, αλλά κυρίως είχαν 25 πόντους από τα λάθη του αντιπάλου, έναντι μόλις 14 του Παναθηναικού.
Τεράστια πάντως η διαφορά στο ranking, κάτι φυσιολογικό με βάση την εικόνα του αγώνα με τον Παναθηναικό να έχει 103 βαθμούς ενώ ο ΑΡΗΣ μόλις 39.

Προτεινόμενα Άρθρα