Η ενίσχυση και οι παράμετροι

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η ενίσχυση του ρόστερ και οι προϋποθέσεις

Τον τελευταίο μήνα ίσως και κάτι παραπάνω, έχει γίνει αρκετή κουβέντα γύρω από την ενίσχυση του ΑΡΗ, όπως και το που πρέπει να γίνει αυτή. Μία κουβέντα που τις τελευταίες ημέρες έχει… πάρει φωτιά μετά και την ήττα στο Μιλάνο, με την επόμενη εβδομάδα να επιφυλάσσει ενδεχομένως ειδήσεις.

Για τον ΑΡΗ σε πρώτο πλάνο μέχρι χθες βρισκόταν η περίπτωση του Κώστα Παπανικολάου. Η αρνητική απάντηση όμως του πρώην φόργουορντ των Νάγκετς, αναγκάζει τους «κίτρινους» να στραφούν σε άλλες περιπτώσεις παικτών, οι οποίες σαφώς είναι και πιο εφικτές από πολλές πλευρές. Δύο τέτοια παραδείγματα, είναι αυτές των Μπατίστα και Μπράμος.

Εφόσον στον ΑΡΗ αποφασίσουν να ενισχύσουν τον ρόστερ και να διεκδικήσουν με αξιώσεις ένα εισιτήριο για τους «16», τότε γνωρίζουν ότι πρέπει να κάνουν τουλάχιστον μία κίνηση μετά το ματς με την Αλμπα στο Βερολίνο και πριν το δεύτερο παιχνίδι με τους Γερμανούς μία εβδομάδα αργότερα στο Αλεξάνδρειο, για την 4η αγωνιστική του «Last 32». Συγκεκριμένα η διορία για την Ευρώπη λήγει στις 25 Ιανουαρίου. 

Το άλλο σενάρια που θέλει τον ΑΡΗ να ρίχνει το βάρος του στο ελληνικό πρωτάθλημα και όχι τόσο στην Ευρώπη, σίγουρα δίνει στην ομάδα μία μεγαλύτερη άνεση χρόνου για να κάνει την κατάλληλη επιλογή σε μία ή και παραπάνω θέσεις. Υπάρχουν όμως όροι και προϋποθέσεις για να γίνει αυτό.

Αν για παράδειγμα ο ΑΡΗΣ θέλει να πάρει ξένο που αγωνίστηκε φέτος στην Ελλάδα, πρέπει να έχει αγωνιστεί μόνο στο Κύπελλο για να τον αποκτήσει. Στην περίπτωση ενός Ελληνας παίκτη που αγωνίζεται στην Μπάσκετ Λιγκ, θα έπρεπε να μείνει ελεύθερος την επομένη της ολοκλήρωσης του 1ου γύρου, για να έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σε άλλη ελληνική ομάδα. Ετσι οι «κίτρινοι» μπορούν να αποκτήσουν μόνο παίκτη που προέρχεται από πρωτάθλημα του εξωτερικού, ξένο ή Ελληνα. Στην περίπτωση των ξένων πάντως, ο ΑΡΗΣ δικαιούται να κάνει μέχρι τρεις αλλαγές μέχρι την έναρξη των πλέι οφ. 

Ολα τα παραπάνω φυσικά, έχουν πολύ βασική παράμετρο. Να βρει ο ΑΡΗΣ αυτό που θέλει, αφού ειδικά τώρα η αγορά δεν δίνει και πολλές αξιόλογες επιλογές και στο Αλεξάνδρειο δεν θέλουν να κάνουν μία μεταγραφή, απλά για να την κάνουν, ώστε να ικανοποιήσουν ίσως και σε έναν βαθμό την… λαϊκή απαίτηση. Σε κάθε περίπτωση, μετά το ματς της ερχόμενης Τρίτης με την Αλμπα και ανάλογα με τις κινήσεις που θα γίνουν από πλευράς ΚΑΕ, θα αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Προτεινόμενα Άρθρα