Προσφυγή και στο διαιτητικό για τις αδειοδοτήσεις

από AllAboutARIS

Τι ισχύει στο νέο κανονισμό αδειοδότησης.

Την προσφυγή των ομάδων και στο διαιτητικό δικαστήριο, σε τρίτο βαθμό, προβλέπει ο νέος κανονισμός αδειοδότησης όπως ανακοινώθηκε στους εκπροσώπους των ομάδων σε σεμινάριο που έγινε την Πέμπτη (14/1)  το μεσημέρι.

Εκτός δηλαδή από το πρωτοβάθμιο και το δευτεροβάθμιο όργανο αδειοδότησης,  θα υπάρχει και τρίτος βαθμός, το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια σε δεύτερο βαθμό και τότε η απόφαση θα θεωρείται τελεσίδικη.
Οι φάκελοι των ομάδων θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι τις 4 Απριλίου ενώ οι εκδικάσεις των υποθέσεων θα ξεκινήσουν στις 10 του ίδιου μήνα και οι αποφάσεις θα έχουν ληφθεί πριν από την έναρξη των play off, όπως συνέβη πέρσι.  

Να σημειωθεί ότι όποια ομάδα δεν πάρει άδεια, δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στα play off της super league ενώ για την football League όποια ομάδα δεν αδειοδοτηθεί δεν θα μπορεί να προβιβαστεί στην μεγάλη κατηγορία.

Το παρών στο σεμινάριο έδωσε ο Φιλίππ Ρασμούσσεν από την Licensing Unit  της UEFA που ανακοίνωσε ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα κάνει έλεγχο στις ΠΑΕ στις 30 Ιουνίου και τις 30 Σεπτεμβρίου για να διαπιστώσει αν πληρούν τα κριτήρια του financial fair play.

Προτεινόμενα Άρθρα