Είναι πολλά τα λεφτά…

από AllAboutARIS

Μία γιγαντιαία τηλεοπτική συμφωνία ανακοινώθηκε πριν από μερικές ώρες στην Ισπανία, με τον τηλεοπτικό κολοσσό Telefonica να αποκτά από τον όμιλο Mediapro το δικαίωμα μετάδοσης των αγώνων της Ισπανικής Λίγκας και του Τσάμπιονς Λιγκ. Στα 2,4 δισ. το αντίτιμο.

Στις αρχές Δεκεμβρίου είχε γίνει γνωστό πως Mediapro και Telefonica ήταν οι εταιρείες που αγόρασαν τα βασικά τηλεοπτικά δικαιώματα των πρώτων δύο κατηγοριών του ισπανικού πρωταθλήματος και του ισπανικού κυπέλλου, για το χρονικό διάστημα 2016-17 έως 2018-19. Η Mediapro πήρε το «μεγάλο κομμάτι της πίτας», καταβάλλοντας 1,9 δισ. και ηTelefonica ένα μικρότερο έναντι 750 εκατ.

Οι άνθρωποι της μεγάλης τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, όμως, έδειξαν πως δεν ήταν αποφασισμένοι να αφήσουν το τηλεοπτικό πρόγραμμα του συνδρομητικού δικτύου Movistar (θυγατρική της Telefonica) χωρίς το ποδοσφαιρικό «φιλέτο». Οπότε, πρότειναν στην Mediapro να της δώσουν το ποσό των 2,4 δισ. για να της πάρουν τα αθλητικά κανάλια BeIN Sports, που θα μεταδίδουν τους αγώνες.

Επιπροσθέτως, τα συγκεκριμένα κανάλια δείχνουν και τους αγώνες των Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ (έως το 2018), κάτι που απογειώνει την τηλεοπτική αξία της συμφωνίας και κάνει την Telefonica τον απόλυτο κυρίαρχο στην Ισπανία, αναφορικά πάντα με το τηλεοπτικό κομμάτι του «βασιλιά» τον σπορ.

Προτεινόμενα Άρθρα