"Υποχρεωτική η νίκη απέναντι στον ΑΡΗ"

από AllAboutARIS

Υποχρεωτική χαρακτήρισε τη νίκη απέναντι στον ΑΡΗ το δημοσίευμα στην επίσημη ιστοσελίδα της Αρμάνι Μιλάνο.

Το αφιέρμω ατης επίσημης ιστοσελίδας της Αρμάνι Μιλάνο αναφέρει μεταξύ άλλων:

“«Νοσταλγική» Τρίτη στο “Mediolanum Forum” με τον ΑΡΗ να τίθεται ξανά αντιμέτωπος με την Ολίμπια Μιλάνο όπως έγινε και στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1987 και το 1988. Ο ΑΡΗΣ επικράτησε την 1η αγωνιστική της Νεπτούνας, ενώ η Ολίμπια ηττήθηκε στο Βερολίνο κι αυτό μετατρέπει τον αγώνα σε ζωτικής σημασίας για την πρόκριση. Η Ολίμπια αυτό το Σαββατοκύριακο είχε διπλή συμμετοχή στο ιταλικό All-Star Game που διεξάγεται στο Τρένοτ με τους Κρούνοσλαβ Σιμον και Τζαμέλ ΜακΛίν, ενώ ο ΑΡΗΣ ηττήθηκε στη Ρόδο με 76-70.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ

Ο ΑΡΗΣ ιδρύθηκε το 1922 και κέρδισε τον πρώτο του τίτλο το 1930 για να επιστρέψει στην κορυφή το 1979, χρονιά που αποτέλεσε την αφετηρία μίας δεκαετίας σπουδαίων επιτυχιών. Ο ΑΡΗΣ έχει κερδίσει 10 πρωταθλήματα εκ των οποίων τα 7 συνεχόμενα, από το 1985 ως το 1991 που ήταν το τελευταίο. Έχει επίσης κερδίσει 8 κύπελλα με τελευταία κατάκτηση το 2004, ενώ στην Ευρώπη έχει 3 τίτλους, το Σαπόρτα το 1993, το Κόρατς το 1997 και το Eurochallenge το 2003. Το 1988, 1989 και το 1990 έφτασε στο Final-4 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών χωρίς όμως να καταφέρει να το κατακτήσει. Από το 1990, ο σύλλογος πέρασε δύσκολα χρόνια με εξαίρεση την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό το 2003 και πρόσφατα το 2015 με την έλευση του Νικόλαου Λάσκαρη. Η ομάδα παίζει σε ένα γήπεδο χωρητικότητας λίγο πάνω από 5000 θεατές που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κι έχει πάρει το όνομά του από τον Μέγα Αλέξανδρο. Η σάλα πάντως είναι αφιερωμένη στον Νίκο Γκάλη οποίος φορούσε το νούμερο 6 που έχει αποσυρθεί. Ο Γκάλης έχει αναδειχθεί 10 φορές κορυφαίος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Το γήπεδο έχει κτιστεί το 1966 όμως έχει ανακαινισθεί δύο φορές, με σημαντικότερη το 2004 ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
 

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Ο ΑΡΗΣ έχει συνδέσει το όνομά του με την ιστορία της Ολίμπια. Το 1986 οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Ο ΑΡΗΣ νίκησε με 31 πόντους στον πρώτο αγώνα, 98-67 όμως αποκλείστηκε καθώς η Ολίμπια επικράτησε με 83-49 τον επαναληπτικό. Την επόμενη σεζόν, ο ΑΡΗΣ προκρίθηκε στο Final-4 στην Γάνδη όμως ηττήθηκε και πάλι από την Ολίμπια στα ημιτελικά. Σήμερα, δεν υπάρχουν παίκτες που έχουν αγωνιστεί και στις δύο ομάδες, όμως ο Τζερέλ ΜακΝίλ έχει αγωνιστεί στην Ιταλία με τη φανέλα της Μοντεγκρανάρο και ο Οκάρο Ουάιτ έπαιξε πέρσι στην Μπολόνια με την οποία αντιμετώπισε 5 φορές την Ολίμπια (3 φορές στα πλέι οφ) και γνώρισε ισάριθμες ήττες. Στον ΑΡΗ έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν ο Μάριο Μπόνι και υπήρξε προπονητής ο Αντρέα Ματσόν.

Ο ΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στην 4η θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα με ρεκόρ 9-4. Έχει ηττηθεί εντός έδρας από τον Παναθηναϊκό κι εκτός από τον Κόροιβο, τον Ολυμπιακό και τον Κολοσσό Ρόδου την τελευταία αγωνιστική με 76-70. Τέσσερεις παίκτες έχουν διψήφια νούμερα, με κορυφαίο τον Οκάρο Ουάιτ που σκοράρει 15.3 πόντους ανά αγώνα, ενώο  Τζερέλ ΜακΝίλ έχει 14.2. Ο Ουάιτ έχει επίσης 6.9 ριμπάουντ, ενώ ο Ουότερς είναι ο καλύτερος πασέρ της ομάδας με 3,5 ασίστ ενώ σκοράρει 10,4 πόντους ανά παιχνίδι”.

Προτεινόμενα Άρθρα