"Με τέτοια άμυνα, κερδίζουμε οποιοδήποτε αντίπαλο"

από AllAboutARIS

Κωδικός άμυνα. Είναι το άλφα και το ωμέγα του φετινού ΑΡΗ, κάτι που παραδέχτηκε ο Ουότερς ως το βασικό συστατικό της ευρείας νίκης κόντρα στη Νεπτούνας στην πρεμιέρα του Last 32:

«Θέλαμε να κάνουμε μια καλή αρχή στη φάση των 32 και ο στόχος μας ήταν να παίξουμε σκληρή άμυνα και να πιέσουμε τον αντίπαλο κάτι που καταφέραμε. Όταν παίζουμε άμυνα όπως την σημερινή (σ.σ προχθεσινή) τότε έρχεται και η επίθεση. Μπορεί να χαλαρώσαμε λίγο στην 3η περίοδο αλλά γενικά όταν παίζουμε πιεστική άμυνα δημιουργούνται φάσεις στην επίθεση. Η πρώτη λέξη που ακούμε πάντα από τον προπονητή είναι «άμυνα» και ειδικά εγώ να πιέζω τον αντίπαλο πόιντ γκαρντ κάτι που νομίζω ότι έκανα με την Νεπτούνας και τον έβγαλα εκτός αγώνα».
Σε ερώτηση αν η απόδοση του πρώτου ημιχρόνου έκανε… παιχνιδάκι το δεύτερο ημίχρονο, ο Ουότερς στάθηκε στην αδράνεια του 3ου δεκαλέπτου: «Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να κάναμε καλή δουλειά αλλά στο 3ο δεκάλεπτο τους δώσαμε μερικά ελεύθερα τρίποντα και κάποια εύκολα καλάθια, οπότε τίποτα δεν είναι δεδομένο».
Παραδέχτηκε πάντως ότι οι συνεχόμενες εντός έδρας νίκες έχουν χτίσει αυτοπεποίθηση στην ομάδα: «Έχουμε αποκτήσει εμπιστοσύνη, ο κόσμος μας δίνει φοβερή ενέργεια και η καυτή ατμόσφαιρα μας ζεσταίνει για να παίξουμε καλά όπως σήμερα (σ.σ προχθές)».
Για την δύσκολη συνέχεια με τα σερί παιχνίδια μακριά από τη Θεσσαλονίκη ο αμερικανός είπε: «Ακολουθούν πολύ δύσκολα παιχνίδια εκτός και πρέπει να προετοιμαστούμε πνευματικά γιατί θα είναι η πιο δύσκολη περίοδος με συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια απέναντι σε καλές ομάδες στην έδρα τους, οπότε πρέπει να προετοιμαστούμε αναλόγως. Ειδικά ο Κολοσσός στον οποίο αγωνίστηκα πέρσι και είναι δυνατός στην έδρα του. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω εκεί γιατί αν θα ήταν ο Κολοσσός, φέτος δεν θα ήμουν στον ΑΡΗ».
Ο αμερικανός πόντ γκαρντ θα είναι από τα κεντρικά πρόσωπα στη Ρόδο αλλά δεν έχει να δώσει κάποια ξεχωριστή συμβουλή στους συμπαίκτες του: «Δεν έχω να δώσω κάποια συμβουλή στους συμπαίκτες μου για το παιχνίδι στη Ρόδο. Αν παίξουμε όπως με τη Νεπτούνας μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε. Όχι κάτι το ιδιαίτερο. Όσο μεγάλο παιχνίδι είναι για αυτούς είναι και για εμάς».

Προτεινόμενα Άρθρα