ΑΡΗΣ, σε όμιλο να γουστάρεις…

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν την 1η θέση του Δ’ Ομίλου κι άφησαν πίσω τους κατά σειρά την Ούνικς Καζάν, την Τραμπζονσπόρ, την Μπάνβιτ, την Μπουντούτσνοστ και την Στεάουα Βουκουρεστίου.

Ο ΑΡΗΣ στην επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα πήγε περίφημα, καθώς ολοκλήρωσε την α’ φάση της διοργάνωσης έχοντας επτά νίκες και τρεις ήττες. Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν την 1η θέση του Δ’ Ομίλου κι άφησαν πίσω τους κατά σειρά την Ούνικς Καζάν, την Τραμπζονσπόρ, την Μπάνβιτ, την Μπουντούτσνοστ και την Στεάουα Βουκουρεστίου.

Ολα αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει στρέψει την προσοχή της στη β’ φάση του Eurocup, στην οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, την Αλμπα Βερολίνου και τη Νεπτούνας.

Οι ομάδες θα επιδιώξουν να πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις του Ομίλου, ώστε να προκριθούν στους «16» και φαινομενικά οι Ιταλοί και οι Γερμανοί έχουν τον πρώτο λόγο. Δεν πρέπει, όμως, κανείς να ξεγράψει τον ΑΡΗ, ο οποίος βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, ενώ οι εμφανίσεις τους στην α’ φάση του Eurocup ήταν πάρα πολύ καλές.

Δεν έχει περάσει καιρός από τότε που σκιαγραφήσαμε το προφίλ των αντιπάλων του ΑΡΗ, αλλά μιας και ξεκινούν οι υποχρεώσεις των «κιτρινόμαυρων» στη β’ φάση, ας ρίξουμε μια πιο αναλυτική ματιά στον Ομιλο.

Η Νεπτούνας αποτελεί το πρώτο «εμπόδιο» που καλείται να περάσει ο ΑΡΗΣ. Ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες του θα υποδεχθούν το απόγευμα της Τετάρτης (6/1, 19:00) τους Λιθουανούς, οι οποίοι δεν αποτελούν φόβητρο για τον ΑΡΗ. Η Νεπτούνας αποτελεί μία ομάδα που είναι πιστή στην… παράδοση της χώρας της, καθώς στο Eurocup φέτος σκοράρει κατά μέσο όρο 82,9 πόντους ενώ ο Ντάνιελ Γιούινγκ (μ.ο. 15,8π., 1,7ρ., 4,1ασ., 1,6κλ., 2,7λ.) αποτελεί τον παίκτη που ξεχωρίζει μέχρι στιγμής.

Η ομάδα του Νταΐνιους Αντομάιτις δύσκολα θα καταφέρει να προκριθεί στα προημιτελικά, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί με μεγάλη σοβαρότητα, καθώς έχει τις δυνατότητες να κάνει… ζημιές και να «ρυθμίσει» τον Ομιλο. Η νίκη στην Κωνσταντινούπολη επί της Γαλατάσαραϊ και οι δυο επιτυχίες της απέναντι στη Νίζνι, το αποδεικνύουν.

Η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο μετά την αποτυχία της στο να προκριθεί από τον Β’ Ομιλο του Euroleague συνεχίζει στο Eurocup και οι αναμετρήσεις της με τον Αρη ξυπνούν μνήμες από το παρελθόν, όπως μας υπενθύμησε και ο Νίκος Γκάλης. Η παρουσία του Αλεσάντρο Τζεντίλε δεσπόζει στο ρόστερ των Ιταλών, οι οποίοι βάσει του έμψυχου δυναμικού τους είναι το φαβορί για να πάρουν την 1η θέση του Ομίλου. Η ομάδα του Γιάσμιν Ρέπεσα, όμως, δεν διακρίνεται για την σταθερότητά της, καθώς είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο, γεγονός που επιτρέπει στον Αρη να την κοιτάξει στα… μάτια και να διεκδικήσει τη νίκη τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη.

Η Aλμπα Βερολίνου ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Eurocup με το… αριστερό, καθώς ηττήθηκε από την συμπατριώτισσά της, Λούντβιγκσμπουργκ. Ακολούθησαν τέσσερις νίκες (Ρέτζιο Εμίλια, Λε Μαν, Γκραν Κανάρια και Μπρίντιζι), οι οποίες, όμως έδωσαν την… θέση τους σε… ισάριθμες ήττες (Λούντβιγκσμπουργκ, Ρέτζιο Εμίλια, ΛεΜαν και Γκραν Κανάρια), ενώ την τελευταία αγωνιστική επικράτησε της Μπρίντιζι.

Ο Σάσα Ομπράντοβιτς στηρίζει στην τριπλέτα των Τσέρι (μ.ο. 10.1 π., 5.3 ριμπ., 3.2 ασ.), Μιλοσάβλιεβιτς (μ.ο. 13.8 π.) και Τέιλορ (μ.ο. 11.4 π., 3.9 ασ.) στην περιφέρεια, ενώ πολλές λύσεις στο «ζωγραφιστό» δίνει Κικάνοβιτς. Η Αλμπα Βερολίνου στοχεύει στην πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά η πορεία της έχει δείξει πως δεν είναι αχτύπητη.

Ο ΑΡΗΣ, συνοψίζοντας, έχει τις δυνατότητες για να πετύχει κάτι πάρα πολύ καλό εφόσον, όμως, παραμείνει συγκεντρωμένος σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και δείξει την ίδια προσήλωση στο πλάνο του που είχε στην α’ φάση της διοργάνωσης. Ετσι κι αλλιώς η πορεία του στο Eurocup είναι ήδη επιτυχημένη.

Το πρόγραμμα του ΑΡΗ:
1η αγωνιστική
ΑΡΗΣ-Νεπτούνας (6/1, 19:00)

2η αγωνιστική
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-ΑΡΗΣ (12/1. 21:00)

3η αγωνιστική
Αλμπα Βερολίνου-ΑΡΗΣ (19/1, 20:00)

4η αγωνιστική
ΑΡΗΣ-Αλμπα Βερολίνου (27/1, 19:00)

5η αγωνιστική
Νεπτούνας-ΑΡΗΣ (3/2, 19:00)

6η αγωνιστική
ΑΡΗΣ-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (10/2, 19:00).

Προτεινόμενα Άρθρα