EURO 2016: Ζητείται βοήθεια και από το στρατό

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο σήμαναν συναγερμό και έθεσαν ακόμα και σε κίνδυνο την διοργάνωση

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο σήμαναν συναγερμό και έθεσαν ακόμα και σε κίνδυνο την διοργάνωση, καθώς υπήρξαν φόβοι ότι το EURO μπορεί να αποτελέσει στόχο νέων χτυπημάτων. Η διεξαγωγή της διοργάνωσης αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα. Η σέντρα έχει οριστεί για τις 10 Ιουνίου και η Γαλλία θα αρχίσει να υποδέχεται τις ομάδες, σχεδόν ένα δεκαήμερο νωρίτερα.

Ήδη, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας ανακοίνωσε πως με την αποστολή θα ταξιδέψει και μια ειδική μονάδα της αγγλικής αστυνομίας, η οποία θα συνοδεύει παίκτες και τεχνική ηγεσία σε κάθε βήμα.

Από την πλευρά της, η γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την κυβέρνηση της χώρας, ανακοίνωσε πως εκτός από την αστυνομία, θα είναι σημαντική και η συμβολή του στρατού. Το αίτημά αναμένεται να γίνει δεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στα χρονικά.

Προτεινόμενα Άρθρα