"Να έχουμε διάρκεια και αντοχή, σωματική και ψυχική"

από AllAboutARIS

Ο Δημήτρης Πρίφτης στάθηκε στην εικόνα του ΑΡΗ, αλλά μίλησε για τα δύο ντέρμπι που ακολουθούν με Ολυμπιακό και Παναθηναικό, όπως και για τα καλά λόγια του Κώστα Μέξα προς το πρόσωπο του όσον αφορά με το πως λειτουργούν άπαντες όταν η ομάδα κερδίζει.

Ο προπονητής του ΑΡΗ είπε αρχικά: “Ευχαριστώ τον Κώστα Μέξα για τα καλά λόγια, για την ομάδα μας.Συγχαρητήρια στους παίκτες για την νοοτροπία και την συμπεριφορά τους. Σεβαστήκαμε πολύ την Πάτρα, πριν από το τζάμπολ προετοιμαστήκαμε πνευματικά για ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Απόλλων είχε κάνει δύο καλές νίκες, έκανε αλλαγές στο ρόστερ του προς το καλύτερο και έπρεπε να ήμασταν συγκεντρωμένοι. Αυτό αποδείχθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά θεωρώ ότι ήταν θέμα χρόνου να πάρουμε μία διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο και να κερδίσουμε εύκολα. Αυτό το παιχνίδι τελειώνει σήμερα, ακολουθεί μία δύσκολη εβδομάδα με δύο παιχνίδια κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους εκτός έδρας και σε δύσκολες ημέρες, αυτές των Εορτών. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Κώστα, ευχαριστώ για τα λόγια του, καλή δύναμη στην προσπάθεια που γίνεται στην Πάτρα”.

Για τα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναικό είπε: “Είναι αναμφίβολα δύο παιχνίδια υψηλού συντελεστή δυσκολίας, οι αντίπαλοι μας παίζουν σε άλλο ρυθμό, είναι ομάδες υψηλού επιπέδου με βαθιά ρόστερ, εμπειρία ενώ παίζουν και εντός έδρας. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε σύμφωνα με δυνατότητες μας και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε”.

Για την επόμενη φάση του EuroCup και τον όμιλο με Άλμπα, Ολίμπια Μιλάνου και Νεπτούνας είπε: “Οι ομάδες στην δεύτερη φάση είναι καλύτερες, δεν βρίσκεις μέτριες ομάδες. Δεν μένουμε στα ονόματα και οι τρεις ομάδες είναι πολύ καλές. Ακόμα και το χθεσινό αποτέλεσμα (η νίκη της Λιμόζ στο Μιλάνο που έστειλε την Ολίμπια στον όμιλο του ΑΡΗ), αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας στο έργο μας. Χωρίς να υποτιμήσω την Λιμόζ, η Αρμάνι είναι καλύτερη ομάδα θεωρητικά. Θα είναι δύσκολα παιχνίδια, το επίπεδο είναι καλύτερο, μέχρι τότε έχουμε αρκετά πράγματα να κάνουμε, πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτά”.

Όταν ρωτήθηκε για τα λόγια του Κώστα Μέξα προς το πρόσωπο του και το πως νιώθει στον ΑΡΗ, ο Δημήτρης Πρίφτης είπε: “Ευχαριστώ τον Κώστα. Αισθάνομαι όπου απολαμβάνω την δουλειά μου, έχουμε ένα αξιόλογο ρόστερ, υπάρχει σύμπνοια και συνοχή. Όλα αυτά βέβαια είναι και λίγο, όταν η ομάδα κερδίζει όλα φαίνονται ωραία, η τακτική είναι εκπληκτική, οι παίκτες υπέροχοι, ο προπονητής κορυφαίος, η διοίκηση λειτουργεί εξαιρετικά, η ομάδα είναι οικογένεια.
Βέβαια έχουμε τεσταριστεί και σε δύσκολες συτιγμές αλλά το βασικό είναι να έχουμε διάρκεια και αντοχή, θέλει αυνθεκτικότητα σωματική και ψυχική. Τα συναισθήματα εναλλάσονται συχνά και πρέπει να μην εγκλωβιστούμε σε μεγάλους ενθουσιασμούς ή μεγάλες απογοητεύσεις”

Για τα συνεχόμενα ντέρμπι είπε: “ότι είναι είναι, η ομάδα θα παίξει δύο διαδοχικά παιχνίδια, έχει αλλάξει το πρόγραμμα και πρέπει να προσαρμοστούμε. Τώρα αν γίνονταν το παιχνίδι δεν θα είχαμε Ξανθόπουλο και Τσούπκοβιτς, ακόμα δεν ξέρω αν θα τους έχουμε. Όπως έρχονται τα παιχνίδια πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε και να προσαρμοζόμαστε”.

Προτεινόμενα Άρθρα