"Αν ο Πρίφτης είχε άλλο όνομα, θα ζητούσαν όλοι κλειστό τριετές"

από AllAboutARIS

Ο Κώστας Μέξας δεν έμεινε στις… καθιερωμένες ευχές προς τον αντίπαλο προπονητή, αλλά τον αποθέωσε στην συνέντευξη τύπου για την δουλειά που έχει κάνει στον ΑΡΗ, λέγοντας ότι αν είχε άλλο όνομα άπαντες θα ζητούσαν αν του γίνει τριετές κλειστό για να μην τον πάρει άλλη ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας κόουτς στην Συνέντευξη Τύπου:

“Ήτανε ένα καλό μάθημα για εμάς ο σημερινός αγώνας. Η επίδοσή μας ήταν αστεία για σχεδόν 40 λεπτά. Δικαιολογίες μπορεί να υπάρχουν αλλά δεν είναι αποδεκτές όταν παρουσιάζεις τόσο κακή εικόνα. Είμαστε Μακράν η χειρότερη ομάδα που πέρασε φέτος από το Παλέ. Οφείλουμε ν’ αντιδράσουμε. Σήμερα κάναμε ελάχιστα πράγματα από αυτά που σχεδιάσαμε και αυτό πιστώνεται στην πνευματική μας ανετειμότητα. Πρέπει ν’ αντιδράσουμε γρήγορα και να συγκεντρωθούμε για το παιχνίδι με το Λάυριο.

Πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς για την δουλειά που έχει κάνει από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα. Ο ΑΡΗΣ είναι μια ομάδα που παίζει σε κάθε αγώνα σχεδόν στα όριά της. Η χημεία κι ο τρόπος λειτουργίας της, είναι παράδειγμα για όλες τις ομάδες. Εύχομαι καλή συνέχεια σε Ελλάδα κι Ευρώπη μέσα από την καρδιά μου”.

Για το γεγονός ότι ο κόσμος χειροκρότησε τον Ντίλαρντ:

“Για τον Ντίλανρτ είναι σημαντικό ότι ο κόσμος αναγνώρισε την προσπάθεια του. Ήταν ό μόνος που ήταν στο πνεύμα του αγώνα από την αρχή. Το θέμα όμως είναι η ομάδας μας. Από εκεί και πέρα, ο λαός του ΑΡΗ ξέρει μπάσκετ και αναγνωρίζει την καλή προσπάθεια”.

Αν η πνευματική ετοιμότητα είναι δουλειά του κάθε παίκτη ξεχωριστά ή συλλογική:

“Είναι συνδυασμός των δύο. Αυτή η εβδομάδα ήταν πολλή κακή προπονητικά. Ο Βεργίνης ήταν τραυματίας, ο Αργυρόπουλος είχε κάποια προβλήματα και ήρθε κι έπαιξε απροπόνητος. Οι προπονήσεις δεν έγιναν στο επίπεδο που θέλουμε. Συν την προσθήκη του Τζαουγάρα ενός νέου παίκτη που πάντα η έλευσή του χαλάει τις ισορροπίες. Με τίποτα όμως, δεν πρέπει ν ’αποτελεί δικαιολογία η σημερινή εμφάνιση. Δεν μπορέσαμε ν’ αντιδράσουμε. Φταίνε οι παίκτες, φταίω κι εγώ”.

Για το στοιχείο που κάνει τον ΑΡΗ φέτος να ξεχωρίζει

“Από τον Ιούνιο μέχρι τώρα ο ΑΡΗΣ κάνει μόνο σωστά βήματα. Η επιλογή των παικτών ήταν προσεκτική, όσον αφορά τον χαρακτήρα τους και όχι απλά τα μπασκετικά. Η εικόνα που βγάζει η ομάδα στο γήπεδο η αγάπη και η συναδελφικότητα που υπάρχει μεταξύ των παικτών, είναι δουλειά του προπονητή και των συνεργατών. Ο συνδυασμός χαρακτήρα, ταλέντου και κινήτρου είναι ό,τι καλύτερο σε μια ομάδα. Ο ΑΡΗΣ  παίζει το καλύτερο μπάσκετ στον όμιλο του στο Eurocup. Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής είχε μόνο ένα κακό πεντάλεπτο στον Κόροιβο και σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι σχεδόν κυρίαρχος” και συνέχισε λέγοντας: “Μιλώντας καθαρά σαν ουδέτερος, κάποιες γκρίνιες που βγαίνουν δεν τις καταλαβαίνω. Αν ο κόουτς είχε άλλο όνομα κάποιοι θ’ απαιτούσαν κλειστό τριετές συμβόλαιο μην τυχόν και τον πάρει κάποιος άλλος. Το λέω σαν άποψη σαν άνθρωπος του μπάσκετ. Ο κόουτς μεγαλώνει με τον ΑΡΗ αυτή την στιγμή. Τα πράγματα είναι απλά, αυτός σέβεται και γνωρίζει την επένδυση που γίνεται κι εσείς τον αφήνεται να δουλέψει”.

Κάπου εκεί και ενώ άλλαζαν θέσεις οι δύο προπονητές για να μιλήσει ο Δημήτρης Πρίφτης, ο προπονητής του ΑΡΗ είπε προς τον Κώστα Μέξα: “Τι να πω εγώ τώρα; Η μαμά μου να μίλαγε δεν θα μίλαγε έτσι”.

Προτεινόμενα Άρθρα