Το μήνυμα της πρόκρισης

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ δυναμώνει και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στον Μπερτομέου.

Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ με το… καλημέρα της επιστροφής στις ευρωπαικές διοργανώσεις δείχνει ότι ο ΑΡΗΣ επέστρεψε όχι για να είναι περαστικός αλλά για να μείνει. Να καθίσει ξανά στο τραπέζι των συνδαιτημόνων του ευρωπαικού μπάσκετ όχι απλά ως καλεσμένος που είδε φως και μπήκε αλλά με τους δικούς του όρους. Άλλωστε το όνομά του, η ιστορία και η εικόνα που στέλνει το γεμάτο Αλεξάνδρειο δεν επιτρέπει κάτι διαφορετικό στον Μπερτομέου και την παρέα του.

Η πρόκριση του ΑΡΗ σε συνδυασμό με την σταθερότητα που του παρέχει η παρουσία του Νίκου Λάσκαρη είναι το καλύτερο διαβατήριο για να διαπραγματευτεί ο ίδιος ο ΑΡΗΣ που θα παίζει του χρόνου. Ο Νίκος Λάσκαρης έχει πάρει το συγκεκριμένο θέμα πάνω του. Η αλήθεια είναι ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του Μπερτομέου ότι ο ΑΡΗΣ πρέπει να συνεχίζει να προσπαθεί τα επόμενα χρόνια δεν άρεσαν. Θεωρείται όμως ότι είναι προιόν μιας συγκεκριμένης ποιλιτικής που ακολουθεί ο ισχυρός άνδρας της Γιούρολιγκ με γνωστές τις διασυνδέσεις με τις ρώσικες και τούρκικες ομάδες. 

Ο ΑΡΗΣ έχει ακόμη χρόνο. Εφόσον συνεχίσει να προοδεύει και να στέλνει το μήνυμα στην Ευρωλίγκα ότι τα πράγματα προς Θεσσαλονίκη μεριά έχουν αλλάξει, τόσο θα ισχυρεί τη διαπραγματευτική του θέση. Μην ξεχνάμε ότι του χρόνου θα έχουμε και το πρωτάθλημα που θα διοργανώσει η ΦΙΜΠΑ με σημαντικά οικονομικά οφέλη για τις ομάδες- όπως τουλάχιστον υπόσχεται- και ο Λάσκαρης έχει φροντίσει να κρατάει όλες τις πιθανές ευρωπαικές πόρτες ανοικτές.

Προτεινόμενα Άρθρα