"Να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος ο ΑΡΗΣ"

από AllAboutARIS

Στην εκπομπή AllAboutARIS On Air φιλοξενήθηκε ο Κώστας Νεμπεγλέρας και μίλησε για τον ΑΡΗ του τώρα και του τότε.

Για τους λόγους που δεν επισκέπτεται συχνά την Θεσσαλονίκη:

“Ακόμη αγωνίζομαι, οι υποχρεώσεις είναι πολλές και δεν περισσεύει ο χρόνος”.

Για το γεγονός ότι ακόμα συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο:

“Παίζω σε πιο χαμηλό επίπεδο πλέον, αλλά δεν παύει να είναι μια υποχρέωση σοβαρή. Όταν αγωνίζεσαι, αγωνίζεσαι για να κερδίζεις, κάτι με το οποίο εγώ είμαι λίγο… άρρωστος! Είμαι σε μια ομάδα ερασιτεχνική (σ.σ. Αχιλλέας Φαρσάλων) που στόχο έχει τον πρωταθλητισμό και ξέρετε όταν υπάρχει στόχος πάντα χρειάζεται προσπάθεια και υπευθυνότητα για να τον πετύχεις. Αυτό προσπαθώ να κάνω τώρα. Όσα θα αισθάνομαι υγιής και θα μπορώ να παίζω, θα παίζω. Το ποδόσφαιρο είναι μια αρρώστια για μένα”.

Για το αν θα συνεχίσει ν’ ασχολείται με το άθλημα και μετά το τέλος της καριέρας του:

“Όταν αγωνίζεσαι για τόσα χρόνια  σε επαγγελματικό επίπεδο είναι δύσκολο ν’ απομακρυνθείς τελείως από το αντικείμενο. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω σκεφτεί ακόμη τι θα κάνω, αλλά δεν νομίζω να ξεκόψω”.

Με ποια συναισθήματα επιστρέφει στο “Κλεάνθης Βικελίδης”:

“Είναι ένα φιλικό παιχνίδι για τον Νίκο Κυζερίδη. Είναι θεωρώ το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε γι’ αυτόν. Από την πρώτη στιγμή δεχτήκαμε να συμμετάσχουμε. Με τον Νίκο υπήρξαμε συμπαίκτες πριν πολλά χρόνια στον Πανηλειακό. Είναι μαχητής, έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια να παλεύει και στο τέλος θα βγει νικητής απ’ όλη αυτή την ιστορία”.

Για την πορεία του ΑΡΗ και της Α.Ε.Λ. φέτος:

“Η Λάρισα κάνει πολλή καλή δουλειά φέτος, βέβαια ο δρόμος είναι μακρύς ακόμη, αλλά είναι σημαντικό ότι και στην κακή της ημέρα κερδίζει. Στον πρωταθλητισμό είναι πολύ σημαντικό αυτό. Αυτή τη στιγμή έχει καλό σύνολο και πιστεύω πως στο τέλος θα καταφέρει να πάρει την άνοδο για την Super League.

Τον ΑΡΗ τον είδα φέτος μερικές φορές. Οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι υπάρχουν είναι πολυτέλεια γι’ αυτή την κατηγορία, είναι θέμα χρόνου ν’ αυξηθεί κι άλλο η διαφορά. Θεωρώ πως η φετινή του πορεία θα είναι περαστική από την κατηγορία. Σίγουρα όμως πρέπει να βάλει προγραμματισμό για την καινούργια χρονιά, διότι στην Β΄ Εθνική τα πράγματα είναι δύσκολα και μόνο μια ομάδα να παρουσιάσει κάτι το εξαιρετικό καταφέρνει να πάρει την πρόκριση. Μόνο με την φανέλα και την ιστορία δεν γίνεται και αυτό είναι ένα πολύ καλό μάθημα για τον  ΑΡΗ”.

Για την συνεργασία του με τον Νίκο Αναστόπουλο:

“Έχω μόνο καλά λόγια να πω για τον Νίκο Αναστόπουλο. Το είχα πει και τότε το λέω και τώρα πως, αν δεν ήταν αυτός τότε, δύσκολα θα είχαμε βγει κατηγορία. Και το λέω αυτό διότι σε μια δύσκολη χρονιά μπόρεσε να μας κάνει ομάδα, να μας κάνει οικογένεια στ’ αποδυτήρια. Αυτό ήταν το μεγάλο του ατού και μας βοήθησε να επιτεύξουμε τον στόχο μας. Την επόμενη χρονιά άδικα δεν συνέχισε στην ομάδα αυτός ο προπονητής. Πιστεύω φέτος επέστρεψε για να ολοκληρώσει αυτό που άφησε στη μέση τότε”.

Για το αν προέβλεψε πως τα πράγματα θα πάρουν αρνητική τροπή για τον ΑΡΗ τα τελευταία χρόνια:

“Αν δεν κάνεις τον σωστό προγραμματισμό και το σωστό κουμάντο που οφείλεις να κάνεις σαν σύλλογος, τα βήματα που ακολουθούν είναι αρνητικά. Αυτή την στιγμή ο ΑΡΗΣ πληρώνει πράγματα τα οποία δεν τα χειρίστηκε την κατάλληλη στιγμή. Είναι κρίμα γι’ αυτές τις ομάδες, με αυτόν τον κόσμο να βρίσκονται σε τέτοιες κατηγορίες και να περνάνε τέτοιες καταστάσεις. Μέσα από αυτές τις καταστάσεις οι ομάδες πρέπει να δυναμώνουν και να μην επαναλαμβάνουν τα λάθη του παρελθόντος”.

Ποιοι λόγοι τον οδήγησαν στο να φύγει από τον ΑΡΗ:

“Η αλήθεια είναι πως δεν έχω μιλήσει ποτέ από τότε. Κάποια πράγματα που έβλεπα εγώ τότε και δεν μου άρεσαν ήρθαν μεταγενέστερα στον ΑΡΗ. Αυτό είναι που θα πρέπει να ελέγχουν και να γνωρίζουν οι άνθρωποι που είναι στην κάθε ομάδα. Να εντοπίζουν τα λάθη εγκαίρως και να τα προλαμβάνουν.

Τότε, ερχόταν σε κάθε μεταγραφική περίοδο πολλοί ποδοσφαιριστές, ξένοι οι περισσότεροι. Δεν είμαι αρνητικός στο να έρχονται ξένοι, ίσα ίσα, είναι χαρά για όλους μας να έρχονται ξένοι να βοηθούν εμάς και τα νέα παιδιά. Αλλά το να έρχονται σε κάθε μεταγραφική περίοδο τόσοι πολλοί να δαπανώνται μεγάλα ποσά για την απόκτησή τους και να μην παίζουν κάποια παιδιά που είναι Έλληνες που μπορούν ν’ ανεβούν από τις ακαδημίες. Άλλο είναι να έρθει ένας ξένος να ενισχύσει την ομάδα και να κάνει την διαφορά και άλλο να έρχονται τόσοι πολλοί. Εγώ είμαι της άποψης ότι τα δικά μας παιδιά, αυτά που προέρχονται από τις ακαδημίες πρέπει να στηρίζονται και να παίρνουν τις ευκαιρίες. Άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος της ακαδημίας.

Αυτή είναι η δική μου άποψη, σαν αρχηγός τότε την είχα πει. Οι άνθρωποι που τους τα είπα αυτά δεν έδωσαν μεγάλη σημασία ή έβλεπαν τα πράγματα έτσι όπως ήθελαν να τα βλέπουν και όλο αυτό μετά μας οδήγησε στην γνωστή κατάληξη”.

Για τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια από το ποδόσφαιρο:

“Μετά από 23 χρόνια στο επαγγελματικό επίπεδο, μόνο ευχαριστημένος μπορώ να είμαι. Σίγουρ μέσα από το ποδόσφαιρο έχω πάρει πολλά θετικά μηνύματα. Είναι χαρά να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα. Είναι ό,τι καλύτερο. Όλα αυτά τα χρόνια, με όποια ομάδα κι αν έπαιζα ήμουν σίγουρος γι’ αυτό που έκανα και το έκανα με πολλή μεγάλη όρεξη, χαρά και αφοσίωση. Τα πάντα όμως τα πετυχαίνεις με την σκληρή δουλειά. Έδιναν το 100% των δυνατοτήτων μου σε κάθε προπόνηση και σε κάθε παιχνίδι. μόνο έτσι θα μπορέσεις να καταφέρεις κάποια πράγματα και να είσαι με τον εαυτό σου καλά”.

Για το αν θα ήθελε ν’ ασχοληθεί με την προπονητική:

“Είναι δύσκολο το κομμάτι το προπονητικό, το να διδάσκεις σε μικρά παιδιά. Είναι τελείως διαφορετικό το να έχεις παίξει ποδόσφαιρο με τον να μπορείς να το διδάξεις και είναι για μένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτό, το να κοιτάμε δηλαδή να δουλεύουν προπονητές ικανοί και ψαγμένοι πάνω στο κομμάτι αυτό. Είναι χαρά για μένα αυτή την στιγμή που βλέπω συμπαίκτες και αντιπάλους σε αρκετά νεαρή ηλικία να είναι σε ελληνικές ομάδες και να πετυχαίνουν αξιόλογο έργο.  Αυτούς τους προπονητές θα έπρεπε να τους στηρίζουμε και να τους δίνουμε την δυνατότητα να αποδείξουν την αξία τους και να μην δίνουμε αξία μόνο στο ξένο στοιχείο”.

Προτεινόμενα Άρθρα