Όταν… πνίγεις τον αντίπαλο, κερδίζεις

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ έχει αποκτήσει μία… αμυντικογενής ταυτότητα και αυτό φάνηκε στον αγώνα κόντρα στην Κηφισιά, κάτι που του έδωσε την νίκη όταν η επίθεση είχε προβλήματα.

Οι “κίτρινοι” στην… κακή τους περίοδο δέχθηκαν 24 πόντους από την Κηφισιά, σχεδόν δηλαδή το 40% των πόντων της, όμως η τέταρτη περίοδος ήταν αυτή στην οποία οι παίκτες του Πρίφτη έκαναν την διαφορά με την αμυντική τους λειτουργία. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν μόλις τέσσερις πόντους στο διάστημα 30-35, με την διαφορά να πηγαίνει στους 11 πόντους σε εκείνο το πεντάλεπτο (72-61), ενώ στο επόμενο πέτυχαν άλλους πέντε πόντους (συνολικά επτά αλλά οι δύο στην εκπνοή όταν όλα είχαν κριθεί). Ο ΑΡΗΣ κράτησε την Κηφισιά μόλις στους 11 πόντους ουσιαστικά, στο τέταρτο δεκάλεπτο και αυτό του έδωσε την νίκη.
Από στατιστικής πλευράς οι “κίτρινοι” κέρδισαν στην… μάχη των ριμπάουντ με 34 έναντι 25 του αντιπάλου, ενώ είχαν σχεδόν διπλάσιες ασίστ με 17 αντί 9 της Κηφισιάς. Ισορροπία στα λάθη (15-12) ενώ εντυπωσιακό το 68% του ΑΡΗ στο σουτ δύο πόντων, την ώρα που στην πρώτη περίοδο είχαν μόλις 1/1 δίποντο και 4/9 τρίποντα.
Οι “κίτρινοι” από λάθη του αντιπάλου πήραν 14 πόντους και είχαν 38 μέσα στην ρακέτα ενώ τα αντίστοιχα νούμερα της Κηφισιάς ήταν 6 και 20 πόντοι.

Προτεινόμενα Άρθρα