"Νικήσαμε χάρη στην συμπαγή άμυνα μας"

από AllAboutARIS

Ο Δημήτρης Πρίφτης στάθηκε στην αμυντική λειτουργία του ΑΡΗ αλλά και στα καλά διαστήματα της ομάδας του μέσα στο αγώνα, ενώ ξεκαθάρισε ότι πρέπει οι "κίτρινοι" να γυρίσουν… τον διακόπτη για την Στεάουα.

Ο προπονητής του ΑΡΗ υπογράμμισε αρχικά: Συγχαρητήρια στα παιδιά για την νίκη, ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Κηφισιά είναι μία σοβαρή ομάδα, έχει μία ιδιαίτερη αθλητικότητα, και ενεργειακά υπήρχε μεγάλη απαίτηση σε υψηλό βαθμό ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι απέναντι τους. ΠΙστεύω ότι είχαμε καλά και μέτρια διαστήματα. Είχαμε καλή λειτουργία στην επίθεση και φτάσαμε κοντά στην νίκη χάρη στην συμπαγή μας άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αυτό το παιχνίδι τελείωσε απόψε για εμάς, από αύριο ξεκινάει η προετοιμασία για τον αγώνα με την Στεάουα και συνεχίζουμε. Καλή συνέχεια στην Κηφισιά”.

Συνεχίζοντας ο Δημήτρης Πρίφτης όσον αφορά τον χρόνο προετοιμασίας για τον αγώνα με την Στεάουα και γενικά με τα διπλά παιχνίδια την εβδομάδα είπε: “Πρέπει να είμαστε συντονισμένοι σε αυτο, μία μέρα που κάνουμε προπόνηση αποκατάστασης, τον τελευταίο καιρό, δηλαδή την εβδομάδα που ήμαστε εδώ κάνουμε προπόνηση σχεδόν κανονική. Έχουμε μάι νέα ομάδα, με άπειρα παιδιά που έχουν ανάγκη αυτή την προπονητική διαδικασία. Προσπαθούμε να βρούμε μία… μέση λύση, γίνεται προετοιμασία κια ότι μπορούμε να δουλέψουμε και να αλλάξουμε μέσα στο γήπεδο”.

Για τον αγώνα με την Στεάουα είπε: “Ο αγώνας ειναι δύσκολος, πρέπει να γυρίσουμε τον διακόπτη. Περιμένουμε δύο αποτέλεσμα, ένα το δικό μας και ένα στο Ούνιξ Καζάν-Μπουντούτσνοστ για να τελειώνουμε με την πρόκριση. Υπομονή μέχρι την Τετάρτη”.

Για το κατά πόσο ο ΑΡΗΣ μπορεί και επιβάλλει αυτός τον ρυθμό του, αν αυτό είναι κάτι που μπορεί να το διατηρήσει στην συνέχεια είπε: “Αυτό είναι το ιδανικό όταν μπορούμε να το καταφέρουμε, δεν πιστεύω ότι ήμαστε όμως στο επίπεδο ακόμα να επιβάλλουμε αυτό που θέλουμε και να το παίρνουμε όσον αφορά τον ρυθμό. Η απόσταση από τις υπόλοιπες ομάδες, στην Ελλάδα αλλά και στο EuroCup, δεν είναι τόσο μεγάλη και να ξέρουμε ότι θα κερδίσουμε εύκολα ή δύσκολα και πρέπει να κερδίζουμε με το υψηλότερο επίπεδο των δυνατοτήτων μας” και συμπλήρωσε: “Δεν γίνεται παιχνίδι χωρίς αυξομιώσειςκαι χωρίς μεταπτώσεις στην διάρκεια του αγώνα στην απόδοση μίας ομάδα. Αυτό είναι το τέλειο να μην υπάρχουν, είναι ένα ιδανικό σενάριο, αλλά ποιστεύω ότι είναι ουτοπικό. Παλεύουμε και προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τα “νεκρά” διαστήματα, δεν είναι εύκολο και παίζει ρόλο και ο αντίπαλος. Κάθε Σάββατο είναι μία νέα πρόκληση από πλευράς τακτικής. Το ελληνικό πρωτάθλημα εκτός από την σκληρότητα του έχει και υψηλό δείκτη εφυίας.
Από την αντίπαλη πλευρά καλείσαι να αντιμετωπίσεις πράγματα και να προσαρμοστείς, είναι δύσκολο σε σχέση με τον χρόνο που έχουμε να προετοιμαστούμε απέναντι σε ομάδες που δεν έχουν ευρωπιακές διοργανώσεις άρα και περισσότερο χρόνο προετοιμασίας”.

Προτεινόμενα Άρθρα