"Η ομάδα φτιάχτηκε για να κερδίζει αυτά τα ματς"

από AllAboutARIS

Ο Βασίλης Σίμτσακ μίλησε για τον χθεσινό θρίαμβο επί της Ούνιξ, τονίζοντας πως η φετινή ομάδα του ΑΡΗ έχει φτιαχτεί για να κερδίζει τέτοιου είδους παιχνίδια.

Για την χθεσινή νίκη επί της Ούνιξ:

«Πήραμε μια σπουδαία νίκη, κάναμε ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση, δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα γι’ αυτό θα δούμε μεγάλο ενδιαφέρον τα δύο επόμενα παιχνίδια, τα οποία είναι πολύ σημαντικά και για την πρόκριση και για την τελική κατάταξη που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο».  

Το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ κέρδισε για δεύτερη φορά την Ούνιξ δεν ήταν τυχαίο:

«Εμείς που ζούμε την ομάδα από μέσα πιστεύουμε πολύ στις ικανότητες της. Η ομάδα έχει φτιαχτεί για να κερδίζει τέτοιες ομάδες. Πιστεύω το έχουμε δείξει με την μέχρι τώρα πορεία μας και δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς. Εμείς δίνουμε την μάχη μας και στο τέλος, αν είμαστε συγκεντρωμένοι, βγαίνουμε κερδισμένοι».

Για την παρουσία του κόσμου:

«Πάντα η σχέση αυτή εδώ στο Παλέ είναι ξεχωριστή και το συζητάγαμε κι εμείς στ’ αποδυτήρια πριν το παιχνίδι, ότι οι Ρώσοι δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες έδρες. Ξέρουμε ότι είναι ένα επιπλέον ατού η στήριξη του κόσμου και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Εκεί που η Ούνιξ έκανε την αντεπίθεση, ο κόσμος μας βοήθησε και καταφέραμε να μείνουμε στο παιχνίδι».

Για το εσκεμμένο αντιαθλητικό χτύπημα που δέχτηκε από τον Πονκρασόφ:

«Έπαιζα όπως παίζω πάντα σε κάθε παιχνίδι. έπαιζα με δύναμη, έκανα δυνατά σκρίν, του έκανα δύο-τρία καλά σκριν στο πρώτο ημίχρονο το κράτησε και όταν βρήκε ευκαιρία μου την έριξε. Συμβαίνουν στο παιχνίδι αυτά εντάξει. Μετά το τέλος του αγώνα ήρθε να μου ζητήσει συγγνώμη, δεν την δέχτηκα. Τι να πω; Περαστικά!»

Για το αν τον εκνεύρισε η ενέργεια του αντιπάλου του:

«Να πω την αλήθεια δεν μ’ ενδιαφέρει καθόλου, το θέμα είναι ότι κερδίσαμε και αυτή είναι η μεγαλύτερή μου ευχαρίστηση».

Για το γεγονός ότι η κίνηση αυτή έκανε τον κόσμο να «εκραγεί» στις κερκίδες:

«Μάλλον του γύρισε μπούμερανγκ αυτό που έκανε. Βοήθησε εμάς. Δεν θέλω να το σκέφτομαι περισσότερο, έγινε ό,το έγινε, σημασία έχει ότι είμαι καλά και προχωράμε».

Για την αντίδραση που είχε ο ΑΡΗΣ, μετά τα άσχημα αποτελέσματα:

«Το είχα πει και πέρυσι, σ’ εκείνη την δύσκολη τριάδα που είχαμε περάσει στην ομάδα, με τον κόουτς που είχαμε κάνει μια συζήτηση, ότι μέσα από τέτοια παιχνίδια η ομάδα μαθαίνει πάρα πολλά συσπειρώνεται και πως όλες οι ομάδες από την τελευταία μέχρι την καλύτερη ομάδα του ΝΒΑ κάνουν κοιλιά. Το θέμα είναι κατά πόσο είσαι ενωμένος, κατά πόσο υπάρχει συσπείρωση μεταξύ παικτών-προπονητών και διοίκησης και να βγούμε δυνατοί. Αφού καταφέραμε και βγήκαμε δυνατοί και φέτος, από εκεί και πέρα η συνέχεια μας ανήκει»

Για το αν αλλάζει την ψυχολογία τους η νίκη επί της Ούνιξ:

«Πιστεύω δεν αλλάζει, απλώς δίνει πίστη στους παίκτες ότι το πλάνο του προπονητή και αυτό που μας έχει περάσει από την αρχή της σαιζόν έχει αποτέλεσμα. το βλέπω κυρίως στους ξένους παίκτες που προσπαθούν να προσαρμοστούν σε μια διαφορετική λίγκα, έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη και σ’ εμάς τους Έλληνες και στους προπονητές και αυτό είναι το μεγάλο μας ατού για την μετέπειτα πορεία»

Για το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ δεν έχει προχωρήσει σε κάποια προσθήκη και πορεύεται με το υλικό που διαθέτει:

«Κοιτάξτε αυτή είναι η φιλοσοφία του κόουτς Πρίφτη, να μην αλλάζει παίκτες, να τους στηρίζει στις δύσκολες στιγμές. Αυτό που αποδίδουν οι παίκτες μετέπειτα αυτό έγινε και τώρα, μετά από δύο ήττες στην Αμαλιάδα και το Μαυροβούνιο. Οι παίκτες καταλαβαίνουν τι γίνεται και τα δίνουν όλα στο παρκέ».

Για το επερχόμενο παιχνίδι με την Κηφισιά:

«Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Κηφισιά είναι περίεργη ομάδα διότι κερδίζει εκτός έδρας και χάνει εντός. Εμείς πρέπει να διαχειριστούμε το αποτέλεσμα, ό,τι έγινε εχθές έγινε και σταματάει εκεί. Έχουμε αποδείξει πως, από την δική μας απόδοση εξαρτάται το παιχνίδι και αν είμαστε σοβαροί πιστεύω πως θα έχουμε ακόμα μια νίκη στην τσέπη μας».

Προτεινόμενα Άρθρα