"Νίκη για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση"

από AllAboutARIS

Ο Αμερικανός τόνισε ότι η νίκη επί της ΑΕΚ θα βοηθήσει ψυχολογικά την ομάδα ώστε να πάρει αύριο τη νίκη και να εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση.

Συγκεκριμένα, ο Ντόμινικ Γουότερς τόνισε:

Για τον αυριανό αγώνα: «Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι για μας. Η αντίπαλός μας έχει αρκετές νίκες ώστε να πάρει την πρόκριση. Εμείς, μετά την τραγική εμφάνιση που κάναμε την περασμένη εβδομάδα με την Μπουντούτνσοστ, θέλουμε να πάρουμε τη νίκη εδώ στην έδρα μας ώστε να εξασφαλίσουμε κι εμείς την πρόκριση».

Για τη νίκη επί της ΑΕΚ και κατά πόσο θα τους βοηθήσει ψυχολογικά: «Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδας όχι μόνο του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και του Eurocup. Αυτή η νίκη ήταν μία δήλωση από μέρους μας, τους κερδίσαμε στο Κύπελλο, τους κερδίσαμε και το πρωτάθλημα. Ο τρόπος που κερδίσαμε το Σάββατο, ειδικά ο τρόπος που τους τιμωρήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν σημαντικός για μας και θα βοηθήσει να ανέβει η αυτοπεποίθησή μας. Μετά την ήττα από την Μπουντούτσνοστ, ήταν πολύ σημαντικό που αντιδράσαμε άμεσα κι αυτό θα μας βοηθήσει πολύ στον ψυχολογικό τομέα».

Για τις εναλλαγές των συναισθημάτων κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας: «Η περασμένη εβδομάδα είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Υπήρξε η ομιλία του ιδιοκτήτη αλλά και οι φωνές του προπονητή για την εμφάνιση κόντρα στην Μπουντούτσνοστ. Αυτά τα γεγονότα μας βοήθησαν να επανακτήσουμε τη συγκέντρωσή μας. Κατά την άποψή μου στην Ποντγκόριτσα δεν ήταν θέμα συγκέντρωσης, αλλά κάποιες φορές στο μπάσκετ συμβαίνουν πράγματα σαν κι αυτά, ο αντίπαλος να σουτάρει σχεδόν με 100% ευστοχία και δεν μπορείς να κάνει κάτι ώστε να τους ανακόψεις. Παρόλα αυτά, τελειώσαμε τον αγώνα δυνατά, προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε κι αυτό δείχνει ότι η ομάδα διαθέτει σωστή νοοτροπία. Σε κάθε περίπτωση, η προηγούμενη εβδομάδα είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, ήταν σαν τρενάκι του λούνα παρκ».

Για το αν με νίκη ο ΑΡΗΣ εξασφαλίζει την πρόκριση: «Δεν είμαι καλός με τα μαθηματικά, αλλά από αυτά που έχουμε συζητήσει με το προπονητικό τιμ καταλαβαίνω ότι είναι κρίσιμο παιχνίδι και κατά ένα μεγάλο ποσοστό αν κερδίσουμε, θα έχουμε περάσει στην επόμενη φάση».

Για το αν οι νίκες με ΑΕΚ και Ούνικς αποτελούν οδηγό για τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό: «Είμαστε πολύ δυνατοί εντός έδρας, αλλά κι εκτός έδρας παίζουμε καλά μέχρι στιγμής αν εξαιρέσουμε την ήττα από τον Κόροιβο. Οι δύο αυτές νίκες αποτελούν οδηγό για τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό ο οποίος είναι πολύ μεγάλος αγώνας για μας».

Προτεινόμενα Άρθρα