"Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν για τρελούς"

από AllAboutARIS

Ο προπονητής του ΑΡΗ μίλησε για τον αυριανό αγώνα και την εβδομάδα που πέρασε η οποία όπως την χαρακτήρισε, ήταν για τρελούς.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Δημήτρης Πρίφτης:

Για το πώς διαχειρίζεται η ομάδα τα σκαμπανεβάσματα μετά την ήττα στην Μπουντούτσνοστ και την νίκη επί της ΑΕΚ: «Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν για τρελούς. Δεν υπήρχε καμία απολύτως ισορροπία. Πήγαμε από το ζενίθ στο ναδίρ. Έτσι όμως είναι η ζωή στο μπάσκετ και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διαχειριζόμαστε τον ενθουσιασμό αλλά και τις απογοητεύσεις. Πιστεύω ότι το κάναμε με ψυχραιμία την προηγούμενη εβδομάδα και ήρθε το αποτέλεσμα αμέσως και μας δικαίωσε. Ακόμα κι αν δεν ερχόταν όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξει η λογική που ακολουθούμε. Μετά το Σάββατο προσπαθήσαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι, δεν ξέρω κατά πόσο το επιτύχαμε, αλλά αναμφίβολα πρέπει να διατηρήσουμε έναν ψυχισμό έντασης και ενεργοποίησης, να μην χαλαρώσουμε , να μην πιστέψουμε ότι είμαστε κάτι που σίγουρα δεν είμαστε. Ήταν μάθημα για μας και η Τετάρτη και το Σάββατο».

Για το αν θεωρεί τελικό τον αυριανό αγώνα: «Έτσι θα πρέπει να το δούμε. Δεν είναι αλλά έτσι θα πρέπει να το δούμε. Να βρούμε τον τρόπο ώστε να παίξουμε και τα τρία παιχνίδι με αυτή τη λογική».

Για τις αλλαγές που θα γίνουν σε Ευρωλίγκα και τη νέα διοργάνωση της FIBA: «Θα συρρικνωθούν πολύ οι ομάδες. Είναι πολύ δύσκολο ο ΑΡΗΣ να μπει στις 16 ομάδες, τουλάχιστον αυτή τη χρονική στιγμή. Θα πρέπει όμως να δούμε πρώτα που θα καταλήξει αυτή η χρονιά και στο τέλος να δει ο ΑΡΗΣ τι επιλογές θα έχει. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στη διοργάνωση της ΦΙΜΠΑ, όταν καταλήξουν τα δεδομένα, θα μπορούμε να πούμε κάτι πιο συγκεκριμένο. Δεν περνάει προς το παρόν τίποτα τέτοιο από το μυαλό μου».

Για τη βελτίωση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα όπως είχε προαναγγείλει ο Νίκος Λάσκαρης στην αρχή της χρονιάς: «Η ομάδα έχει μία βάση από τα προηγούμενα 2-3 χρόνια και η έλευση της οικογένειας Λάσκαρη μπορεί να απογειώσει την ομάδα. Χρειάζεται όμως υπομονή και σταθερά βήματα. Ο ΑΡΗΣ τα κάνει αυτά τα βήματα και με την οργάνωση που διέπει την ομάδα και με την προσπάθεια στο αγωνιστικό κομμάτι».

Προτεινόμενα Άρθρα