"Θα μάθουν να μας σέβονται"

από AllAboutARIS

Ο Θωμάς Νικολός Νικολός μίλησε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air και τόνισε πως, πρωταρχικός στόχος του ΑΡΗ είναι να χτίσει φέτος ισχυρή ομάδα και διοίκηση, την οποία θα σέβονται άπαντες. Διαβάστε τι είπε για μεταγραφές.

Για τη νίκη επί της Α.Ε.Κ.:

“Αυτή η νίκη ήρθε σε μια κρίσιμη στιγμή, αποδεικνύοντας πως η ομάδα έχει ψυχή, έχει μέταλλο και στόχο. Σε μια έδρα μάλιστα που, κατά παράδοση είναι εχθρική απέναντί μας, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, κόντρα σε μια ομάδα που έχει δαπανήσει τα υπερδιπλάσια χρήματα από εμάς”.

Για την παρουσία του ΑΡΗ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Α.Ε.Κ.:

“Πραγματικά ήταν ισοπεδωτική η εμφάνιση. Δεν τους έδωσε το δικαίωμα να σκεφτούνε τη νίκη! Με τέτοιες εμφανίσεις η ομάδα χτίζει χαρακτήρα, έδωσε θάρρος σ’ εμάς κι ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση των παικτών. Αποδεικνύεται πως όταν οι παίκτες παίζουν έτσι όπως πρέπει, η ομάδα είναι καλή. Οι διοικήσεις του ΑΡΗ και αυτή του Νίκου Λάσκαρη είναι μπασκετικές διοικήσεις. Το γνωρίζουν το άθλημα καλά, ξέρουν να διαχειρίζονται με ηρεμία τις δύσκολες καταστάσεις. Έπρεπε λοιπόν, και το καταφέραμε, να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας στα άσχημα αποτελέσματα που ήρθανε. Υπήρχε εμπιστοσύνη και με το τεχνικό τιμ και με την διοίκηση. Εάν χρειαστεί οποιαδήποτε ενίσχυση, η διοίκηση είναι πρόθυμη να το κάνει, κατόπιν εισηγήσεως του τεχνικού τιμ και εάν κι εφόσον υπάρχει ανάγκη να γίνει”.

Για το γεγονός ότι οι νίκες δεν καλύπτουν τις αγωνιστικές αδυναμίες που υπάρχουν:

“Ξέρουμε ακριβώς που ακριβώς υπάρχουν αδυναμίες, που οι δυνατότητες, γενικά γνωρίζουμε τα πάντα. Απλώς αυτές οι αποφάσεις δεν παίρνονται εν θερμώ. Βλέπεις, προχωράς και πράττεις. Εμείς κάνουμε την δουλειά μας που στο τέλος θα φανεί. Ό,τι χρειαστεί πάντως, η διοίκηση είναι δίπλα στην ομάδα”.

Για την ομιλία του Νίκου Λάσκαρη μετά την ήττα από την Μπουντούσνοστ:

“Τις προηγούμενες χρονιές ας μην ξεχνάμε πως, κινούμασταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Τώρα, όλα είναι πληρωμένα στην ώρα τους και υπάρχουν οι υποδομές. Η ομάδα είχε έλλειψη ενέργειας στο παιχνίδι με την Μπουντούσνοστ. Πιθανόν να ήταν και από τα ταξίδια που είναι μια επιπλέον κούραση. Όταν μία ομάδα δεν μπορεί να προπονηθεί εξαιτίας των συνεχόμενων παιχνιδιών, μπορεί να παρουσιαστούν και δυσλειτουργίες. Φυσικά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, όμως τα πάντα μετράνε”.

Για το αν η ήττα στην Ποντγκόριτσα πλήγωσε τον εγωισμό των παικτών:

“Βεβαίως. Το λέω αυτό και σαν φίλαθλος, αυτό που θέλουμε να βλέπουμε είναι οι παίκτες να μπαίνουν με ενέργεια στο γήπεδο και να δείχνουν ότι γουστάρουν να παίζουν στον ΑΡΗ. Το ότι θα χάσω και θα κερδίσω είναι δεδομένο. Βλέπετε πόσο ανταγωνιστικό είναι ακόμα και το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό που θέλει ο φίλαθλος και η διοίκηση είναι, ο εκάστοτε που φοράει την φανέλα του ΑΡΗ να μπαίνει στο γήπεδο και να δίνει την ψυχή του. Τώρα αν χάσεις ή αν κερδίσεις, υπάρχουν και καλύτερες ομάδες, υπάρχουν και χειρότερες. Αν υπάρχει χημεία μεταξύ των παικτών τ’ αποτελέσματα έρχονται”.

Για το αν γέννησε προσδοκίες η νίκη επί της Α.Ε.Κ. για ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Παναθηναϊκό:

“Δεν θέλω να λέμε μεγάλα λόγια, αλλά αυτή ήταν μια πολλή ενθαρρυντική εμφάνιση. Η ομάδα απέδειξε ότι μπορεί να κατέβει στο «Ο.Α.Κ.Α.» και να κερδίσει, εφόσον έχει μια όσο το δυνατόν πιο σωστή διαιτησία. Ο ΑΡΗΣ μπορεί αυτή την στιγμή να κοιτάξει στα μάτια τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Η ομάδα ακόμη «χτίζεται». Οι Αμερικάνοι που έρχονται στην Ευρώπη αποδίδουν, συνήθως, μετά τον Γενάρη. Ευτυχώς που κάποιες παθογένειες βγήκαν τον Νοέμβριο. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον κόουτς, έχει αποδείξει όλο αυτόν τον καιρό πώς ξέρει να διαχειρίζεται τα μεγάλα ντέρμπι. Όλοι κρινόμαστε στο τέλος της χρονιάς”.

Για την παρουσία του Οκάρο Ουάιτ:

“Εγώ θεωρώ πως, αν ο ίδιος έχει τα ψυχικά αποθέματα θα πάει πολύ ψηλά. Ελπίζω αυτό το πολύ ψηλά να είναι και μέσο του ΑΡΗ, γιατί πλέον η ομάδα χτίζει, όχι για να πουλάει, αλλά για να δημιουργεί και ν’ ανεβαίνει ένα βήμα παραπάνω. Νομίζω πως ούτε αυτός, ούτε οι υπόλοιποι Αμερικάνοι έχουν δείξει το 100% των δυνατοτήτων τους. Περιμένω περισσότερα από αυτούς. Μέχρι στιγμή πάντως η επένδυση που έχει γίνει πάνω σε αυτούς βγαίνει και νομίζω πως, όσο η ομάδα δένεται, θ’ αποδίδουν και αυτοί καλύτερα”.

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο αντικατάστασης του Τσούπκοβιτς:

“Δεν υπάρχει τίποτα δογματικό. Εάν έρθει ο προπονητής και πει ότι θέλω αυτούς τους παίκτες, ο κος Λάσκαρης, αφού ελέγξει την αγορά, δεν θα του αρνηθεί. Εάν λοιπόν υπάρξει ανάγκη, η διοίκηση είναι αυτή την στιγμή σε θέση ν’ ανταποκριθεί. Τώρα από εκεί και πέρα υπάρχει ένα πλάνο. Κάποιοι παίκτες στην πορεία βγαίνουν, κάποιοι όχι. Φέρνω ως παράδειγμα την περίπτωση του Χαρίση, ο οποίος πέρυσι δεν ξεκίνησε καλά και στην συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του και κέρδισε την είσοδό του στην ομάδα. Θα μπορούσα να πω ότι ο βασικός κορμός λειτουργεί καλά. Προσωπικά θα ήθελα να δω κι έναν έφηβο στην ομάδα να παίζει δυναμικά, αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα της τεχνικής ηγεσίας. Αν μας πει ότι ένας παίκτης, δεν κάνει θα προχωρήσουμε στην αντικατάστασή του”.

Για το αν ο ΑΡΗΣ παρακολουθεί το «σχίσμα» μεταξύ FIBA και Euroleague:

“Το παρακολουθούμε από κοντά και με μεγάλο ενδιαφέρον. Μας αφορά άμεσα θεωρώ, διότι αν αυτό το σχίσμα επέλθει, θα έχουμε πάλι δύο θεσμούς. Από την μία μεριά η Ευρωλίγκα με τα συμβόλαια και από την άλλη η FIBA με το δικό της πρόγραμμα. Είμαστε σ’ επαφή με όλους τους φορείς, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και φυσικά τις προτάσεις τους. Να το πω και αλλιώς, το ευρωπαϊκό μπάσκετ χρειάζεται τον ΑΡΗ”.

Για την απόφαση της ΕΟΚ ν’ αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής του ημιτελικού κυπέλου με τον Παναθηναϊκό:

“Η αλήθεια είναι ότι αυτή η απόφαση μας «χάλασε». Φέτος όμως αυτό που επιδιώκουμε είναι να χτίσουμε την ομάδα διοικητικά και αγωνιστικά. Το χρέος δεν έχει αποπληρωθεί ακόμη ολόκληρο. Ένα τεράστιο μέρος του έχει αποπληρωθεί φέτος, 1.200.000 έχουν καταβληθεί μέχρι τον Νοέμβρη. Ο σεβασμός θα έρθει θέλουν δεν θέλουν κάποιοι. Αυτό τον σεβασμό τον απαιτούμε κι εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου και πιστεύω πως θα τον κερδίσουμε. Θα γίνουμε όσο περνάει ο καιρός ακόμα πιο πιεστικοί για να μάθουν να μας σέβονται”.

Για το αν περιμένει την Τετάρτη sold out με την Ούνιξ:

“Είναι μια καλή ευκαιρία για τον κόσμο να έρθει να επιβραβεύσει τους παίκτες για την τεράστια νίκη που έκαναν το Σάββατο. Για μένα το παιχνίδι της Τετάρτης είναι πιο δύσκολο από αυτό της Ρωσίας. Η Ούνιξ είναι πλέον υποψιασμένη, έχει βρει τα πατήματά της, είναι πολλή καλή ομάδα και διαβασμένη. Αν κερδίσουμε πάμε κατ’ ευθείαν για την πρώτη θέση. Αυτό το θεωρώ πολύ δύσκολο χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν θα παίξουμε. Όποιος κι αν έρχεται στην Θεσσαλονίκη πρέπει, οπαδικά, να τον λιώνουμε. Από εκεί και πέρα οι παίκτες πρέπει να κάνουν το δικό τους, για να διαδοθεί και στην Ευρώπη πως, το Παλέ είναι η παλιά έδρα, που όποια ομάδα κι αν ερχόταν ήταν καμίνι. Η Ούνιξ είναι το φαβορί, θα μπει πιο δυναμικά, θα είναι πιο υποψιασμένη. Θα είναι ένα ντέρμπι”.

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα