«Ομάδα γίνεσαι στα δύσκολα»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πολλά είναι ακόμα τα περιθώρια βελτίωσης του μπασκετικού ΑΡΗ, όπως τόνισε ο Βασίλης Σίμτσακ στην εκπομπή «AllAboutARIS Fans»

Ο έμπειρος σέντερ της ομάδας αναφέρθηκε στην μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ, στην μετάβαση από την εμφάνιση της Ποντγκόριτσα σε εκείνη του ΟΑΚΑ και τις προσδοκίες που δημιουργεί αυτή στον κόσμο. 

Για την… περίφημη ατάκα προς τους συμπαίκτες του, στον αγώνα με την ΑΕΚ: «Σήμερα το πρωί στα αποδυτήρια κατάλαβα τι είπα (σ.σ. γέλια)».

Για την άμυνα και αν είναι το κύριο όπλο του ΑΡΗ φέτος: «Πιστεύω πως ναι. Οπως είναι επίσης και το όπλο των ομάδων, που θέλουν να φτάσουν ψηλά. Εχουμε αθλητικά παιδιά που αρχίζουν να καταλαβαίνουν το παιχνίδι, ειδικά στην άμυνα. Στην επίθεση υπάρχει ταλέντο, αλλά η σταθερή μας, είναι η άμυνα».

Για την διαιτησία στον αγώνα με την ΑΕΚ και γενικά τα υπερβολικά σφυρίγματα κατά του ΑΡΗ: «Οντως παίζουμε σκληρή άμυνα. Αλλες φορές τα σφυρίγματα είναι σωστά, άλλες όμως υπερβολικά. Εμείς όμως δεν πτοούμαστε και συνεχίζουμε αυτή την άμυνα, κάτι που κουράζει τον αντίπαλο».

Για το κατά πόσο υπάρχει ακόμα θέμα προσαρμογής κάποιων παικτών, κυρίως των ξένων: «Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα, όπως και προσαρμογής στο στυλ παιχνιδιού στην Ελλάδα. Εδώ το παιχνίδι είναι πιο σκληρό. Κάποιοι κάνουν και πάνω από χρόνο να προσαρμοστούν. Η μετάβαση από την Μπουντούσνοστ στην ΑΕΚ, δεν ήταν φυσιολογική. Ολα πήγαν στραβά».

Για την πολύ καλή του εμφάνιση στην Ποντγκόριτσα: «Εκεί ήταν θέμα εγωισμού. Δεν ανέχομαι αυτό το πράγματα. Πιστεύω όμως ότι όλα τα παιδιά κατάλαβαν τι έγινε στην Μπουντούσνοστ. Από εκεί και πέρα μπήκε ένα διαφορετικό.. τσιπάκι με τον βοήθεια των προπονητών και το Σάββατο πήραμε μία πολύ μεγάλη νίκη».

Για τις συγκρίσεις της περσινής χρονιάς με την φετινή: «Υπάρχει ένα δέσιμο, μία εμπιστοσύνη μεταξύ των παικτών και των προπονητών. Οπως λέω και στα παιδιά, ομάδα θα γίνουμε στις δύσκολες στιγμές. Αν μείνουμε ενωμένοι και ξεπεράσουμε την φυσιολογική κοιλιά που κάνει κάθε ομάδα, όλος ο δρόμος είναι μπροστά μας».

Για τις προσδοκίες μετά την νίκη στην ΑΕΚ, ειδικά εν όψει του αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό: «Στην άμυνα, αν υπάρχει συγκέντρωση και ενέργεια, μπορούμε να χτυπήσουμε κάθε αντίπαλο. Αντίθετα, αν είμαστε με τα μυαλά μας αλλού, μπορούμε να χάσουμε οπουδήποτε. Εχουμε δύσκολη αποστολή, είμαστε το αουτσάιντερ. Οταν φτάσει όμως η ώρα, θα πάμε εκεί με πίστη, για να δώσουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο».

Για τον ματς της Τετάρτης, με την Ούνιξ Καζάν: «Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Μιλάμε για μία πολύ καλή και έμπειρη ομάδα. Θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι. Ενα ντέρμπι. Εχω όμως μεγάλη φιλοδοξία, γιατί μέσα στο Παλέ, με τον κόσμο δίπλα μας, τέτοιες ομάδες νιώθουν περίεργα. Είναι η πίεση που δίνει ο κόσμος στους αντιπάλους. Είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι. Με νίκη εξασφαλίζουμε κατά 99% την πρόκριση και για αυτό περιμένουμε τον κόσμο δίπλα μας».

Για το Γιούροκαπ γενικότερα και την πορεία της ομάδας στην διοργάνωση: «Πάμε παιχνίδι παιχνίδι. Πρώτος στόχος είναι να περάσουμε την 1η φάση. Από εκεί και πέρα, βλέπεις τι κάνεις. Πας παιχνίδι με παιχνίδι και βλέπεις τις δυνατότητες σου. Ποτέ δεν ξέρεις».

Για το θέμα της κούρασης των παικτών: «Υπάρχει κούραση, όχι τόσο του παιχνιδιού, αλλά του ταξιδιού. Μπορεί να κάνεις 10 ώρες, με τρεις διαφορετικές πτήσεις. Για αυτό όμως παίζει ο αθλητής. Για να συμμετέχει σε τέτοιες διοργανώσεις».

Προτεινόμενα Άρθρα