Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε

από Νίκος Παπαδόπουλος

Καπνίδης (44′) κακ Τάτος (84′) τα γκολ της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου

Δύσκολα, αγχωτικά, στο τέλος αλλά αυτό που μετράει είναι η νίκη. Ο ΑΡΗΣ έστω και αν τα… χρειάστηκε, κατάφερε και έκαμψε τελικά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλε ο Καμπανιακός πετυχαίνοντας εκτός από την 6η σερί του νίκη και μια ακόμη ανατροπή (την 4η σε 12 παιχνίδια) επικρατώντας με 2-1 της ομάδας από τη Χαλάστρα ενώ σε συνδυασμό με την ήττα του Νέστου εκτόξευσε τη διαφορά στο +10.

Με τον Ραούλ Μπράβο αναγκαστικά δεξί μπακ (στο 17΄ έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού και μπήκε ο Βουτσιάς) και τους υπόλοιπους δέκα ακριβώς τους ίδιους, ο ΑΡΗΣ επιδίωξε το γρήγορο γκολ και θα μπορούσε να το πετύχει στο 8΄ με τον ωραίο συνδυασμό Τάτου- Μελισσά που βρέθηκε σε θέση φορ αλλά το πλασέ του έδιωξε ο Κηπουρός.

Στο 11΄ όμως και κόντρα στην ροή της αναμέτρησης, ο Κουντουράς με απευθείας εκτέλεση κόρνερ άνοιξε το σκορ με την ευθύνη να βαρύνει εξ ημίσεως Ρόβα και Σιδεράκη για την ασυνεννοησία. Το γκολ ήταν βούτυρο στο ψωμί του Καμπανιακού αφού από το σημείο εκείνο και μετά έπαιξε το παιχνίδι των αντεπιθέσεων.

Οι κίτρινοι πέτυχαν στο 17΄γκολ με τον Τάτο που ακυρώθηκε ως οφσάιντ αλλά παράτο γεγονός ότι είχαν τον έλεγχο και την κατοχή δεν απειλούσαν. Αντίθετα κινδύνευσαν τουλάχιστον δυο φορές με πιο χαρακτηριστική τη φάση του 29΄ όταν από λάθος του Τσουμάνη,ο Βουτσιάς τελευταία στιγμή έκοψε τον Πάλλα πριν πλασάρει αλλά και του 42΄ όταν ο Σιδεράκηε έπεσε στα πόδια του Πασιαλή.

Ο ΑΡΗΣ στάθηκε τυχερός αφού λίγο πριν κλείσει το ημίχρονο, ο Καπνίδης από κοντά με προβολή ισοφάρισε παίρνοντας το ριμπάουντ από το σουτ του Ντούνη.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έπαιξαν τον Καμπανιακό στο μισό γήπεδο και δεν τον άφησαν να πάρει ανάσα. Με τον Κυβελίδη από το 65΄ δίδυμο με τον Καπνίδη σφυροκόπησαν την άμυνα των φιλοξενούμενων κυρίως βέβαια με σέντρες και προσπάθειες του πολύ δραστήριου Πόι που μόλις πέρασε δεξιά… μεταλλάχθηκε.

Στο 81΄ ο Κυβελίδης νικηθηκε από τον πολύ καλό Κηπουρό αλλά στο 84΄ έβγαλε συστημένη σέντρα στον Τάτο που με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Στο 86΄ ο Τάτος θα μπορούσε να τελειώσει το ματς αλλά σούταρε ψηλά, ενώ στο φινάλε ακυρώθηκε γκολ του Αδριανόπουλου που ήταν εμφανώς σε θέση οφσάιτ και έτσι το παιχνίδι έληξε με 2-1.

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Σιδεράκης, Καλογέρης (66′ Κυβελίδης), Τσουμάνης, Ρόβας, Μελισσάς, Ραούλ Μπράβο (17΄ Βουτσιάς), Πόι, Ιντζίδης, Καπνίδης, Καπνίδης, Τάτος, Ντούνης (81′ Κόκε)

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ (Ιερόθεος Γιαμουρίδης): Κηπουρός, Παπαζής, Γαβανάς, Δουρμούσης, Ρακαβίνας, Χατζόπουλος, Μπάλιος ()67′ Ανδριανόπουλος), Σαπανίδης, Πάλλας, Κουντουράς (76′ Πετρούσης), Ταούλας-Πασιαλής (58′ Μαυρίδης)

Προτεινόμενα Άρθρα