Συμφώνησαν για το Champions League του μπάσκετ έξι ομοσπονδίες

από AllAboutARIS

Η FIBA είχε συνάντηση με την ΕΟΚ κι ακόμη 5 ομοσπονδίες στη Ρώμη και συμφώνησαν στη διεξαγωγή του νεοσύστατου Champions League (2016-17) πάντα υπό την απειλή αποβολής για τις ομάδες της Ευρωλίγκας

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία συναντήθηκε με αυτές της Ελλάδος, της Ισπανίας, της Τουρκίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας και πλέον είναι θέμα χρόνου η… επιστροφή στο 2001, όταν η μπασκετική Ευρώπη ήταν χωρισμένη στα δύο. Απλώς αντί της ΣουπροΛίγκας, αυτή τη φορά απέναντι στην Ευρωλίγκα θα βρίσκεται το νεοσύστατο Champions League.

Απομένει η επισημοποίηση με ανακοίνωση από πλευράς FIBA, η οποία προφανώς ως… αντίποινα σε όσες ομάδες αποφάσισαν να μη στηρίξουν το εγχείρημά της (Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Εφές, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο & Ζαλγκίρις Κάουνας, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έχει υπογράψει ακόμα, συν τις ομάδες του EuroCup) έχει αφήσει να πλανάται η απειλή αποβολής τους απ’ τις διοργανώσεις της συμπεριλαμβανομένων και των εγχώριων λιγκών. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, με πρόσφατες δηλώσεις του είχε ενημερώσει επ’ αυτού.

Πόσο απέχει η θεωρία απ’ την πράξη είναι άλλο θέμα. Όχι μόνο βάσει… δεδικασμένου, αφού ο φιναλίστ της μοναδικής ΣουπροΛίγκας το 2001, Παναθηναϊκός, είχε κατακτήσει και την Α1.

Προτεινόμενα Άρθρα