Μπήκε μέσα

από AllAboutARIS

Η Τσέλσι ανακοίνωσε πως κατά την αγωνιστική περίοδο 2014-15 κατέγραψε μείωση εσόδων και οικονομική ζημία ύψους 23,1 εκατ. λιρών (33 εκατ. ευρώ). Ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία πως δε θα υπάρξει τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ με βάση τα κριτήρια του financial fair play.

Η σεζόν 2014-15 είδε την Τσέλσι να επιστρέφει στην κορυφή της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ ύστερα από πέντε χρόνια. Αυτή η μεγάλη επιτυχία δεν ήρθε χωρίς το αντίστοιχο αντίτιμο, με τα έξοδα του συλλόγου να αυξάνονται, την ώρα που η σχετικά γρήγορη έξοδος από το Τσάμπιονς Λιγκ (φάση των «16») έφερε μείωση στα έσοδα. Συγκεκριμένα, ο τζίρος των «Μπλε» του Λονδίνου έπεσε στα 314,3 εκατ. λίρες (446 εκατ. ευρώ) από τα 319,8 εκατ. λίρες (454 εκατ. ευρώ).

Μετά την εκκαθάριση προέκυψε πως η ποδοσφαιρική εταιρεία κατέγραψε απώλειες 23,1 εκατ. λιρών, γεγονός που αποτελεί μεγάλη πτώση από το κέρδος των 18,4 εκατ. λιρών (26 εκατ. ευρώ) της σεζόν 2013-14. Πάντως, στην επίσημη ανακοίνωση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων τονίζεται πως το συγκεκριμένο έλλειμμα είναι εντός των ορίων του financial fair play, άρα η Τσέλσι δε θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο.

Τόσο τα εμπορικά έσοδα όσο και αυτά από το γήπεδο (εισιτήρια, πωλήσεις προϊόντων)παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά. Το «Στάμφορντ Μπριτζ» ήταν συνέχεια κατάμεστο, με τις τιμές των εισιτηρίων να έχουν μείνει «παγωμένες» στα επίπεδα του 2011-12.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα, η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος αναμένεται να φέρει ρεκόρ στα έσοδα. Από εφέτος η Τσέλσι έχει ως βασικό χορηγό την εταιρεία ελαστικώνYokohama, με το μεταξύ τους συμβόλαιο να προβλέπει αντίτιμο 40 εκατ. λιρών (56,7 εκατ. ευρώ). Παράλληλα, θα αυξηθούν και οι απολαβές από το Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί η ομάδα μπήκε στη διοργάνωση ως πρωταθλήτρια, άρα θα καρπωθεί μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομικής πίτας που αντιστοιχεί στα αγγλικά κλαμπ.

Προτεινόμενα Άρθρα