"Τελειωμένη υπόθεση η άνοδος"

από AllAboutARIS

Στην εκπομπή "AllAboutARIS On Air" φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Εορδαϊκού, Δημήτρης Σιαπανίδης και μίλησε για την επικείμενη αναμέτρηση της ομάδας του με τον ΑΡΗ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής της ομάδας από την Πτολεμαΐδα: 

Για την αποστολή και τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει: 

“Με μια πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία μας και στην συνέχεια έβγαλα την αποστολή. Είναι ίδια η αποστολή με αυτήν του τελευταίου αγώνα με το Σουφλί. Έχουμε κάποια μικροπροβλήματα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο πρέπει να λειτουργείς με τα προβλήματα”. 

Για το πως περιμένει το αυριανό παιχνίδι με τον ΑΡΗ: 

“Φαντάζομαι πως όλες οι ομάδες της κατηγορίας περιμένουν πως και πως για πολλούς και διάφορους λόγους το παιχνίδι με τον ΑΡΗ. Είναι τιμή για εμάς που θα παίξουμε με μια ομάδα σαν τον ΑΡΗ, είναι μια ομάδα Α΄ Εθνικής. Το αποδεικνύει και η πορεία που κάνει φέτος. Για εμάς είναι μια καλή ευκαιρία να αποδείξουμε ότι έχουμε αξία σαν ομάδα, μέσα στην έδρα μας. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να κυνηγάς πάντα τις πιθανότητες που σου δίνονται και αυτό ακριβώς θα κάνουμε εμείς αύριο”. 

Για την ανταπόκριση του κόσμου και την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου: 

“Θα είναι ένα παιχνίδι με πάρα πολύ κόσμο. Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στην Πτολεμαΐδα τις τελευταίες ημέρες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να κρατήσουμε αυτόν τον κόσμο στο γήπεδο, είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ετοιμαστήκαμε γι’ αυτό το παιχνίδι. Είναι ένα παιχνίδι γιορτή κι ελπίζω να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και η δική μου ομάδα να είναι αυτή στο τέλος που θα πάρει κάτι πάρα πολύ καλό. Ο αγωνιστικός χώρος δεν έχει καμία σχέση με τα γήπεδα της Α΄ Εθνικής που έχει συνηθίει να παίζει ο ΑΡΗΣ, είναι ένα κλασίκο ελληνικό γήπεδο Γ΄ Εθνικής”. 

Για τις διακυμάνσεις που έχει στην απόδοσή του ο Εορδαϊκός: 

“Ξεκινήσαμε καλά. Μπήκαμε για να βρούμε τον βηματισμό της κατηγορίας , είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα, πότε δεν είπαμε ότι πάμε για πολύ ψηλά, έτσι κι αλλιώς η υπόθεση της κορυφής έχει τελειώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, είναι ένα πρωτάθλημα συναρπαστικό όσον αφορά την παραμονή. Έχουμε φτιάξει μια ομάδα με παιδιά της Εορδαίας κι έχουμε καταφέρει να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί. Όλα τα παιχνίδια τα παλέψαμε, μπορώ να πω ότι από πολλά παιχνίδια δεν πήραμε αυτό που δικαιούμασταν. Δηλαδή όταν ήταν να πάρουμε ισοπαλία χάναμε, όταν ήταν να κερδίσουμε φέρναμε ισοπαλία, αυτό έγινε για 6-7 αγωνιστικές που μας κράτησε χωρίς νίκη, η πίστη απ’ όλους στην ομάδα όμως δεν έπαψε να υπάρχει κι επιστρέψαμε στις νίκες την περασμένη αγωνιστική με το Σουφλί”. 

Για το αν θα παίξει ρόλο το γεγονός ότι είναι ξεκούραστοι λόγω του ρεπό: 

“Δεν νομίζω να παίξει ρόλο. Ο ΑΡΗΣ έχει μεγάλο βάθος σαν ομάδα και μπορεί ανά πάσα στιγμή να λειτουγεί στην κατηγορία παίζοντας Κυριακή-Τετάρτη. Είναι μια ομάδα που λειτουργεί σε πολύ επαγγελματικά επίπεδα και αυτό της δίνει το διακίωμα να έχει πολύ καλό ρυθμό στο παιχνίδι της. Εμάς μας βοήθησε το ρεπό με την έννοια ότι είχαμε περισσότερες μέρες να προετοιμαστούμε, να προσαρμοστούμε καλύτερα σε αυτό το παιχνίδι. Το να πάρεις κάτι πάρα πολύ καλό από μια τόσο δυνατή ομάδα, πρέπει να “κουμπώσουνε” κάποιες προϋποθέσεις και πάνω σε αυτό δουλέψαμε αυτές τις δέκα ημέρες. Περιμένω αυτό που δεν είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια, τύχη δηλαδή, να το έχουμε κόντρα στον ΑΡΗ. Η τύχη μας γύρισε την πλάτη στα προηγούμενα παιχνίδια κι ελπίζω αύριο να είναι με το μέρος μας”. 

Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην επίθεση με 8 γκολ ενεργητικό: 

“Οι αριθμοί σε βάθος χρόνου λένε πάντα την αλήθεια. Έχουμε ένα θεματάκι στο γκολ, αλλά μπορώ να σας πω πως, σε όλα τα παιχνίδια και στα εκτός έδρας, η ομάδα πάλεψε, είχε την κατοχή της μπάλας, είχε παραγωγή φάσεων, αν εξαιρέσουμε το ματς με την Δόξα Δράμας που ήταν η χειρότερη εμφάνισή μας. Στα υπόλοιπα παιχνίδια τα διεκδικήσαμε όλα. Στο τελείωμα βέβαια είχαμε ένα προβηματάκι, μας έλλειπε το γκολ, αλλά οι επιθετικοί που διαθέτουμε έχουν αξία. Πιστεύω πολύ στα παιδιά, θεωρώ πως αυτή η αφλογιστιά είναι κάτι πρόσχερο και στην συνέχεια θα καταφέρουμε να λύσουμε και αυτό το πρόβλημα”. 

Για τον αν ο ΑΡΗΣ έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση: 

“Αυτό το έχω πει εδώ και πολύ καιρό. Ο ΑΡΗΣ βγάζει μια εικόνα σοβαρής ομάδας, ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο, ξέρει να κερδίζει και εύκολα και δύσκολα, ξέρει πως να διαχειρίζεται τις καταστάσεις και σε καλούς και σε άσχημους αγωνιστικούς χώρους. Είναι μια πολύ έμπειρη και έξυπνη ομάδα. Η υπόθεση άνοδος έχει τελειώσει. Το πρωτάθλημα είναι τριών ταχυτητων. Είναι ο ΑΡΗΣ, κάποιες ομάδες που τον ακολουθούν όπως η Καβάλα και η Δόξα Δράμας και οι υπόλοιπες ομάδες που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στον οποιονδήποτε”. 

Για τον κόσμο που θα βρεθεί αύριο στο γήπεδο: 

“Θα είναι περίπου 2.ο00 άτομα. Ο κόσμος της Εορδαίας έρχεται στο γήπεδο, ειδικά όταν πρόκειται για ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, θα δώσει και πάλι το παρόν””.

Προτεινόμενα Άρθρα