"Πρέπει να κάνουμε κλειστό παιχνίδι"

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένος και αποτελεσματικός αμυντικά, σύμφωνα με τον Δημήτρη Πρίφτη, γιατί σε περίπτωση που το σκορ πάει σε υψηλά επίπεδα η Τραμπζονσπόρ υπερτερεί.

Ο Έλληνα κόουτς είπε τα εξής:

Για το πώς περιμένει ν’ αντιδράσει η ομάδα του μετά τις δύο ήττες:

“Σίγουρα προερχόμαστε από ένα άσχημο αποτέλεσμα, κυρίως με τον τρόπο που ήρθε, και μας έχει δημιουργήσει κάποιες ψυχολογικές προϋποθέσεις, τις οποίες πρέπει ν’ ανατρέψουμε. Απέναντί μας έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, η Τράμπζονσπορ μαζί με την Μπάνβιτ θεωρώ πως είναι καλύτερες σαν ομάδες στον όμιλο, με πολλές δυνατότητες, με επιθετική φύση. Αρχικά εμείς θα πρέπει να κάνουμε αμυντικό παιχνίδι, να ελέγξουμε τον ρυθμό, να κρατήσουμε σε χαμηλό σκορ την εξέλιξη του παιχνιδιού και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουμε κάποιες βάσεις για να κερδίσουμε το παιχνίδι”.

Για το τι έφταιξε στα παιχνίδια της προηγούμενης εβδομάδας και κυρίως σε αυτό με τον Κόροιβο:

“Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε πολύ το τι συνέβη, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε διότι πρέπει να βελτιωνόμαστε. Στο παιχνίδι με τον Κόροιβο, ενώ το ελέγχαμε πλήρως, δεν είχαμε την κατάλληλη συγκέντρωση στα τελευταία λεπτά, ίσως επαναπαυτήκαμε ενστικτωδώς ότι το παιχνίδι τελείωσε, δεν είχαμε σωστή διαχείριση της μπάλας και ταυτόχρονα με τα σουτ που δεχτήκαμε από τον αντίπαλο, χάσαμε”.

Για το αν οφείλονται στην κούραση οι ήττες:

“Δεν το νομίζω. Υπήρχαν πέντε λεπτά για την λήξη, θα έπρεπε να ήμασταν πιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Αυτό είναι κάτι που πέρασε και δεν πρέπει να μένουμε παραπάνω απ’ όσο πρέπει σε αυτό. Κοιτάμε την επόμενη μέρα για να μπορέσουμε να το ανατρέψουμε. Δεν «πονάει» τόσο η ήττα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε”.

Για την κατάσταση των τραυματιών:

“Είναι κάποιοι τραυματισμοί που δεν έχουν αποκατασταθεί εντελώς, αλλά το ρόστερ για το αυριανό ματς θα είναι πλήρες”.

Για το πώς αντιδράει η ομάδα μετά τις δύο ήττες:

“Προσπαθούμε να είμαστε ήρεμοι, κατά κύριο λόγο μονιασμένοι, για να μπορέσουμε να εξηγήσουμε γιατί συνέβη αυτό. Πρέπει να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας για να είμαστε ήρεμοι για την συνέχεια. Κάναμε την αυτοκριτική μας”.

Για το αν ο αγώνας με την Τράμπζονσπορ έχει χαρακτήρα τελικού:

“Είναι λίγο πρόωρος αυτό ο τίτλος. Είναι ζωτικής σημασίας το παιχνίδι γιατί αν το κερδίσουμε πλησιάζουμε και άλλο την πρόκριση, αλλά δεν θα το έλεγα τελικό με κεφαλαία γράμματα, διότι υπάρχουν ακόμη τέσσερις αναμετρήσεις, στις οποίες η ομάδα μπορεί να κάνει το οτιδήποτε, ώστε αν χαθεί αυτό το ματς να διατηρήσουμε τις πιθανότητές μας. Συμφωνώ πάντως πως αν κερδίσουμε το αυριανό ματς θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση”.

Για τον αγώνα του πρώτου γύρου:

“Περιμένω αύριο η Τράμπζονσπορ να μην έχει τόσο άγχος συγκριτικά με το πρώτο παιχνίδι, κάτι που τους καθιστά πολύ επικίνδυνους. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, υπάρχουν σημεία αναφοράς και για τις δύο ομάδες, έχουμε σαφέστερη εικόνα γι’ αυτού πλέον κι εκείνοι για εμάς, συν το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες έχουν αυτή την κούραση με τα αλλεπάλληλα παιχνίδια και τις μετακινήσεις. Θα πρέπει να κάνουμε ένα κλειστό παιχνίδι με την έννοια του σκορ. Αν το σκορ ξεφύγει πάνω από τους 80 πόντους κλείνει η πλάστιγκα προς την μεριά του αντιπάλου μας, αν εμείς το κρατήσουμε σε χαμηλό σκορ, τότε έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε”.

Για τον μεγάλο εκνευρισμό που είχε μετά το πρώτο παιχνίδι:

“Νιώσαμε ότι φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη, καθώς το παιχνίδι κρίθηκε σε δύο φάσεις. Θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι, κι εγώ προσωπικά, με ηρεμία. Στα ματς αυτά πρέπει να είσαι ψύχραιμος, ν’ αφήσεις την ομάδα να παίξει ελεύθερα, για να μπορέσει ν’ αποδώσει και καλύτερα”.

Προτεινόμενα Άρθρα