«Θα έρθουν και οι καλές εμφανίσεις»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός

Πεπεισμένος ότι κάποια στιγμή θα έρθουν και οι καλές εμφανίσεις για τον ΑΡΗ, εμφανίστηκε ο Πασχάλης Μελισσάς στην εκπομπή «AllAboutARIS On Air».

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός αναφέρθηκε στην νίκη επί της Κοζάνης, τόνισε ότι η φετινή σεζόν αποτελεί μία παρένθεση για την ομάδα και εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει για αρκετά χρόνια σε αυτήν.

Για το διήμερο ρεπό που έδωσε ο Νίκος Αναστόπουλος στην ομάδα: «Το χρειαζόμασταν μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια και τα ταξίδια. Είναι μία ευκαιρία για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Το μεγαλύτερο ποσοστό της ομάδας δεν έχει κάνει προετοιμασία και χρειάζεται καλή διαχείριση».

Για την κακή εικόνα της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια: «Ισως δεν είμαστε όσο παραγωγικοί πρέπει, αλλά δημιουργούμε φάσεις. Χθες, περισσότερο είχαμε στο μυαλό μας την νίκη. Βρήκαμε μπροστά μας μία διπλή ζώνη άμυνας. Παρόλα αυτά κάναμε φάσεις. Στην μπάλα δεν υπάρχει κάτι δεδομένο. Πρέπει να αγωνιζόμαστε περισσότερο μέχρι να εξασφαλίσουμε ένα σκορ ασφαλείας. Σημασία έχει ότι κερδίσαμε».

Για το κατά πόσο υπάρχει ασυνείδητα μία χαλαρότητα στην διάρκεια των αγώνων, λόγω της διαφοράς δυναμικότητας με τις υπόλοιπες ομάδες: «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Είναι εντολή του προπονητή. Δεν πρέπει να είμαστε χαλαροί μέσα στα παιχνίδια. Ακόμα και οι μεγάλες ομάδες, από την χαλαρότητα μπορεί να την πατήσουν. Είναι θέμα δυνάμεων. Οταν παίζουν συνεχώς οι ίδιοι παίκτες, είναι λογικό να υπάρχει κούραση».

Για το πως βλέπει ο ίδιος μέχρι στιγμής την πορεία της ομάδας: «Εγώ το βλέπω θετικά. Μία ομάδα συγκροτήθηκε δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και έχουμε μόλις μία απώλεια. Η φετινή χρονιά είναι μία παρένθεση. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Θα έρθουν οι καλές εμφανίσεις και τα μεγάλα σκορ».

Για τα γήπεδα που βρίσκει μπροστά του ο ΑΡΗΣ φέτος :«Το πρόβλημα είναι η ταχύτητα που θέλουμε να δώσουμε στο παιχνίδι. Παίκτες όπως ο Τάτος, που έχει ίσως την καλύτερη τεχνική στην ομάδα, χρειάζεται να κάνει πολλές επαφές για να φέρει την μπάλα εκεί που θέλει. Στην έδρα μας, το γήπεδο είναι όπως το θέλουμε και μπορούμε να το ευχαριστηθούμε περισσότερο».

Για την παρουσία του ίδιου φέτος στην ομάδα: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και την δική του. Ο ΑΡΗΣ είναι μεγάλη ομάδα και ο κόσμος είναι συνεχώς δίπλα της. Αυτό μας δίνει μεγάλη ώθηση. Το σημαντικό είναι να έχουμε υγεία, για να συνεχίσουμε με την ίδια θέληση μέχρι το τέλος, για να έρθει και η άνοδος».

Για τον Κόκε: «Ο κόσμος αγαπάει τον Σέρχιο και θέλει να τον δει να αγωνίζεται. Πιστεύω θα γίνει σύντομα. Τα δίνει όλα στην προπόνηση. Δεν θα κρίνω την κατάσταση που είναι. Είναι πάντως ένας πολύ καλός παίκτης και έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα».

Για τις σχέσεις των παικτών εντός της ομάδας: «Το κλίμα είναι πολύ καλό. Υπάρχουν παιδιά που δεν δημιουργούν προβλήματα, είτε παίζουν είτε όχι. Κάποιοι γνωριζόμαστε από παλιά και αυτό δένει πιο γρήγορα την ομάδα».

Για την απόφαση του να παραμείνει στην ομάδα, παρά τα προβλήματα του περασμένου καλοκαιριού: «Αυτά έχουν ξεπεραστεί. Δεν έχει σημασία τι έγινε το καλοκαίρι. Το ρίσκο που πήρα, το αξίζει η ομάδα και φαίνεται στην μέχρι τώρα πορεία της. Ο ΑΡΗΣ είναι μεγάλη ομάδα και έχει να προσφέρει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με δημιουργό τον κ. Καρυπίδη που έχει όνειρα και βλέψεις για την ομάδα. Εύχομαι να είμαι γερός για να προσφέρω και να παραμείνω στην ομάδα».

Για το πως βλέπει τον εαυτό του, αφού αποσυρθεί από την ενεργό δράση: «Θα το ήθελα πάρα πολύ. Κανείς δεν ξέρει στην Ελλάδα τι θα ακολουθήσει. Θα ήθελα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο και φυσικά με τον ΑΡΗ. Αλλά αυτά θα τα δούμε στην συνέχεια».

Προτεινόμενα Άρθρα