Ευτυχώς… κέρδισε

από AllAboutARIS

Δια πυρός και σιδήρου ο ΑΡΗ πέρασε από την Κοζάνη με 0-1. Κάκιστη η εμφάνιση της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου.

Την Τετάρτη κόντρα στην Καλαμαριά το δικό του γκολ «κλείδωσε» τη νίκη του ΑΡΗ. Σήμερα στην Κοζάνη ακόμη ένα δικό του γκολ, έλυσε τον γόρδιο δεσμό για τον ΑΡΗ χαρίζοντας ένα δύσκολο τρίποντο. Ο Γκαέλ Νλουντούλου, ερχόμενος και πάλι από τον πάγκο, έβαλε την σφραγίδα του και ταυτόχρονα από την δύσκολη θέση την ομάδα που τα είχε βρει μπαστούνια από την Κοζάνη. Στο 73΄ με ωραία κεφαλιά από σέντρα του Τάτου πέτυχε το γκολ που έκρινε το παιχνίδι στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας. Ο ΑΡΗΣ συνέχισε με νίκη, αλλά η εμφάνισή του ήταν επιεικώς απαράδεκτη και έστειλε ένα μήνυμα που οφείλει να το επεξεργαστεί ο Αναστόπουλος εν όψει της συνέχειας.

Το πρώτο 45λεπτο ήταν με διαφορά το χειρότερο φετινό του ΑΡΗ. Κυριολεκτικά αγνώριστη προς το χειρότερο η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου εγκλωβίστηκε από το καλό πρέσινγκ των γηπεδούχων και την διπλή ζώνη άμυνας, κυκλοφορώντας φλύαρα την μπάλα περιμετρικά της περιοχής, αλλά χωρίς να μπορεί να μπει με αξιώσεις μέσα σε αυτή. Τα πάντα εξαρτιόνταν από τον Τάτο που έπαιρνε όλες τις μπάλες και επομένως με ένα προσαρμοσμένο μαρκάρισμα, οι γηπεδούχοι έκοψαν στη μέση τον ΑΡΗ. Μια φάση του Ραούλ Μπράβο στο 1΄ από ένα στημένο του Τάτου και ένα σουτ του Πόι ήταν ό, τι φάσεις δημιούργησε η ομάδα του Αναστόπουλου στο πρώτο ημίχρονο.

Παρόμοια ήταν η εικόνα του παιχνιδιού και στην επανάληψη αν και στο 53΄ τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει αν η κεφαλιά του Καπνίδη δεν κατέληγε στο δοκάρι. Ο Αναστόπουλος ακριβώς στη μια ώρα αγώνα έκανε δυο μαζεμένες αλλαγές, βάζοντας Νλουντούλου και Κυβελίδη αντί των Πόι και Καπνίδη με τον γάλλο να αποδεικνύεται στο 73΄ η χρυσή αλλαγή εκμεταλλευόμενος τη σέντρα του Τάτου. Στο υπόλοιπο του αγώνα η Κοζάνη προσπάθησε να απαντήσει αλλά ήταν φανερό ότι ούτε την ποιότητα είχε αλλά ούτε και τις δυνάμεις. Οι κίτρινοι έστω και με τα χίλια ζόρια πέτυχαν την 7η νίκη τους, διατηρώντας παράλληλα την διαφορά των τεσσάρων πόντων από την Δόξα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Κοζάνη: Νομικός, Ηλίας, Τραυλός, Μπιμπίρης, Αλιατίδης, Τσισκόπουλος, Χαματάϊ, Ταχιάς, Πασχάλης (76΄ Αλμπάνης), Πετράκος (66΄Βαρότσης), Δούμας (58΄ Παπαδόπουλος)

ΑΡΗΣ: Tζινάρ, Καλογέρης, Ιντζίδης, Ρόβας, Μελισσάς, Μπράβο, Πόι (61΄ Νλουντούλου), Καζναφέρης, Καπνίδης (61΄ Κυβελίδης), Τάτος, Ντούνης (84΄ Κωνσταντινίδης)

Προτεινόμενα Άρθρα