Ολοταχώς για το Champions League του μπάσκετ!

από AllAboutARIS

Στην συνεδρίαση της FIBA στην Γενεύη δεν βγήκε κάποια είδηση για το άμεσο μέλλον, όμως από την συνάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με τις ομάδες έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα για μια νέα μεγάλη διοργάνωση.

Η FIBA έριξε στο τραπέζι την πρόταση του «Basketball Champions League» το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από τη σεζόν 2016-17. Μάλιστα, υπάρχει η πρόθεση από την διοργανώτρια αρχή να διαθέσει 30 εκατομμύρια ευρώ προς τις ομάδες για κάθε χρόνο.

Μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει και νέα συνάντηση μέχρι το τέλος της χρονιάς, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες προτάσεις μέσα στις επόμενες μέρες. Στην σύσκεψη της Γενεύης πήραν μέρος τέσσερις ομάδες. Η Φενέρμπαχτσε, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, τον Γιώργο Σκινδήλια.

H πιο μεγάλη αλλαγή-καινοτομία έχει να κάνει με τις ομάδες. Αυτές κατά 50% θα είναι συνέταιροι, με το άλλο 50% να πηγαίνει στην FIBA και τους επενδυτές, αλλά και την οργανωτική επιτροπή. Αυτό σημαίνει πως άπαντες θα συναποφασίζουν σε θέματα διοίκησης, financial fair play, ενώ και οι σύλλογοι θα έχουν λόγο σε θέματα κανονισμών της διοργάνωσης.

Προτεινόμενα Άρθρα