"Στόχος φέτος δεν είναι μόνο η παραμονή"

από AllAboutARIS

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του ΑΡΗ, Γιάννης Μέλκας, μίλησε στην εκπομπή "AllAboutARIS On Air", τονίζοντας πως ο στόχος της ομάδας φέτος δεν είναι απλά να παραμείνει στην κατηγορία.

Για τη νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στην Λαμία και αν αυτή λειτούργησε σαν τονωτική… ένεση για την ομάδα:

“Ήταν ένα παιχνίδι, άσχετα που ήταν πρεμιέρα, που ήταν μέσα στους στόχους μας να το κερδίσουμε. Προετοιμαστήκαμε σωστά πιστεύω, κάναμε και το σκάουτινγκ, όσο μπορέσαμε, από τα λίγα παιχνίδια που είχε η Λαμία, μια ομάδα με τέσσερις ξένους. Κάνοντας την σωστή προπόνηση πιστεύω, σιγά σιγά, δώσαμε αυτό που έπρεπε για να πάρουμε το παιχνίδι που ήταν και ο στόχος. Παίξανε καλά τα παιδιά, ήμασταν σοβαροί, διαβασμένοι και είχαμε πειθαρχία στις κινήσεις μας”.

Για το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει ξένους παίκτες, αλλά διαθέτει πολλούς έμπειρους Έλληνες παίκτες:

“Έτσι είναι τα πράγματα. Αυτό ήταν επιλογή μας αμέσως μετά το τέλος του περσινού πρωταθλήματος. λόγω της οικονομικής κατάστασης, μαζί με την διοίκηση, τον κ. Οικονόμου τότε και τον κ. Χαριτωνίδη, συμφωνήσαμε ότι πρέπει να κάνουμε μια ομάδα με Έλληνες παίκτες και αν μπορούσαμε αυτοί οι παίκτες να είναι από την Θεσσαλονίκη. Κατά 90% το έχουμε καταφέρει αυτό, έχουμε φέρει παίκτες έμπειρους που έχουνε φάει με το… κουτάλι το πρωτάθλημα. Πιστεύω πως με τον εγωϊσμό, που είναι το πρώτο όπλο, και μέσα από την προπόνηση, με σωστή προετοιμασία να είμαστε αυτοί που πρέπει στο φετινό πρωτάθλημα”.

Για την δήλωση που έκανε πριν την έναρξη της χρονιάς και τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν:

“Εάν είχα την σιγουριά, τότε που έκανν την δήλωση, ότι το οικονομικό κομμάτι είναι λυμένο, σίγουρα δεν θα την είχα κάνει. Θα είχα πει άλλες κουβέντες. Τις τελευταίες δέκα ημέρες είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι, με τον ερχομό του κ. Ψηφίδη, με την οργάνωση που δείχνει να γίνεται γενικά στον ΑΡΗ και ειδικά σ’ εμάς στο τμήμα βόλεϊ, αν αυτό το κομμάτι, το οικονομικό, που είναι το πιο δύσκολο του ΑΡΗ είναι όπως πρέπει, τότε πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό και να είμαστε όπως πρέπει”.

Για το αν  στόχος της ομάδας φέτος δεν είναι μόνο η εξασφάλιση της παραμονής:

“Δεν το συζητώ. Όχι μόνο εγώ, αλλά και οι παίκτες. Είναι αυτό που είπαμε στην αρχή της κουβέντας μας ότι, έχουμε έμπειρους παίκτες, έχουμε βάλει και καινούργιους και πιστεύω πως σε αυτό το κομμάτι θα πάμε καλά”.

Για το αν υπάρχουν στην ομάδα νεαροί ταλαντούχοι παίκτες:

“Βεβαίως. Είμαστε μια «γεμάτη» ομάδα, καταφέραμε κι έχουμε 14 άτομα. Εκτός από τους «παλιούς», έχουμε αρκετούς νεαρούς παίκτες ηλικίας 19,20,21 ετών, οι οποίοι μετά από ένα-δύο χρόνια μπορεί ο ΑΡΗΣ να τους εμπιστεύεται και να τους έχει στο ρόστερ για να παίξουν και αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Δουλεύουμε και στα δύο… μέτωπα και πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο”.

Για τον αν υπάρχει περίπτωση να προσθέσει ξένο παίκτη στο ρόστερ:

“Σ’ αυτή τη φάση είμαστε κομπλέ! Είναι γεμάτο το ρόστερ, σε όλες τις θέσεις έχουμε παίκτες και θα παλέψουμε έτσι. Από εκεί και πέρα αν αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, για να μην το κρύψουμε κι αυτό, είμαστε σ’ επαφή με την διοίκηση, έχει δείξει ο κ. Ψηφίδης ότι είναι κοντά μας, να μιλήσουμε για τα’ οτιδήποτε”.

Για την διάθεση που δείχνε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γιάννης Ψηφίδης, αυτόν τον πρώτο καιρό:

“Είναι αλήθεια αυτό και μας έχει εκπλήξει κι εμάς ευχάριστα, γιατί μια μέρα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα μας μάζεψε για να μας μιλήσει και όλη η ομιλία του ήταν κάτι ξεχωριστό. Μας έδωσε ελπίδα να πιστέψουμε σε κάτι καλύτερο”.

Για το επερχόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:

“Το παιχνίδι ήταν να γίνει το Σάββατο, αλλά θα γίνει τελικά την Κυριακή επειδή ο ΠΑΟΚ παίζει στην Ευρώπη. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, σαφώς ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο, αλλά όπως ξέρουμε σε όλα αυτά τα ντέρμπι παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες… εμείς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και αγωνιστικά και ψυχολογικά για να είμαστε αυτοί που πρέπει”.

Η άποψή του για το φετινό πρωτάθλημα:

“Κοιτάξτε, τα τελευταία χρόνια λένε πως το επίπεδο έχει πέσει, αλλά εγώ λέω πάντα και το άλλο ότι, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πάντα δύσκολο. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που το κάνουν δύσκολο και συναρπαστικό. Έτσι φαίνεται πως θα είναι και φέτος. Έχουνε μείνει Έλληνες παίκτες, αυτοί που έχουν δώσει τν τόνο τα τελευταία χρόνια, κι έχουν έρθει και πολλοί ξένοι ταλαντούχοι που έχουμε δει στην πρώτη αγωνιστική. Ευελπιστώ πως θα γίνει ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα, όπως και το περσινό”.

Για τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο κόσμος:

“Βεβαίως, θέλουμε τον κόσμο στα παιχνίδια μας. Ο κόσμος είναι η δύναμη κάθε ομάδας. Και φυσικά ας μην ξεχάσει ο κόσμος του ΑΡΗ πως, αυτή η ομάδα έχει δώσει τον τόνο πριν κάποια χρόνια. Μπορεί να είναι μακρινά, αλλά οι αναμνήσεις μας φέρνουν αυτή την εποχή πολύ κοντά. Έχουμε δώσει τον τόνο στο ελληνικό βόλεϊ, κάναμε τον οδοιπορισμό της Αθήνας με το πρωτάθλημα εδώ, πήραμε το Super Cup, έχουμε συμμετάσχει σε πολλά Final 4 και σε αυτό το κομμάτι μας έχει βοηθήσει πάρα πάρα πολύ ο κόσμος. Ευελπίστουμε από τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, αλλά κι εμείς από την πλευρά μας πρέπει να το κάνουμε να έρθει στο γήπεδο. Δεν μπορούμε να ζητάμε έτσι αόριστα από τον κόσμο να έρθει να μας βοηθήσει, πρέπει κι εμείς να προσπαθήσουμε. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος τις δυσκολίες που υπάρχουν, όλα αυτά που προείπαμε, και να πορευτεί μαζί μας σ’ αυτό το κομμάτι για να κάνουμε κάτι καλύτερο”.

Για το αν θεωρεί πως οι επενδυτές του ποδοσφαιρικού και μπασκετικού ΑΡΗ πρέπει να στηρίξουν και το τμήμα του βόλεϊ:

“Μακάρι. Αυτά είναι και τα δείγματα που παίρνουμε από τον κ. Ψηφίδη. Στο μπάσκετ έχει λυθεί το θέμα, στο ποδόσφαιρό είμαστε σε καλό δρόμο και όπως είναι τα πράγματα κακά τα ψέματα εμείς είμαστε η τρίτη δύναμη του συλλόγου, η πρώτη ομάδα του Ερασιτέχνη. Πιστεύω πως θα πορευτούμε παράλληλα και σε αυτό που λέτε, να πάμε όλοι μαζί. Ένα όνομα μια ομάδα!”

Προτεινόμενα Άρθρα