Της… αμύνης τα "κίτρινα" παιδιά

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ συνέχισε το νικηφόρο σερί του στην Ελλάδα, φτάνοντας στις τρεις νίκες, μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Παναθηναικό. Δύο βαθμοί λοιπόν προστέθηκαν στους "κίτρινους" και αυτοί ήρθαν χάρη στην άμυνα που είναι το μεγάλο "όπλο" τους εντός αλλά και εκτός συνόρων.

Ο ΑΡΗΣ δεν έκανε καλή εμφάνιση κόντρα στο Λαύριο, έδειξε σε κάποια σημεία χαλάρωση η οποία προήλθε από την έλλειψη συγκέντρωσης, ίσως λόγω και της νίκης στην Ρωσία. Η διακοπή στον αγώνα, όταν ο Κρούμπαλι έσπασε την μπασκέτα, τον επηρέασε αλλά τελικά έβγαλε το “όπλο” του και… σκότωσε τον αντίπαλο. Ποιο ήταν αυτό;
Μα φυσικά η άμυνα, η οποία του έχει δώσει μέχρι στιγμής τις νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο ΑΡΗΣ μπορεί σε κάποια σημεία να είχε πρόβλημα στην επίθεση, όμως όταν αποφάσισε να παίξει άμυνα, στο πρώτο πεντάλεπτο της τέταρτης περιόδου, εγκλώβισε τον αντίπαλο του, τον έβγαλε εκτός ρυθμού και έφτασε στην νίκη. Βέβαια για να μπορέσει να… απομακρυνθεί έπρεπε ο “συνήθης ύποπτος” Τζέρελ ΜακΝίλ να δείξει τις επιθετικές αρετές του (επίσης είχε τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής και σήμερα, με 35 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα), ενώ ανεβασμένος και ο Ντόμινικ Ουότερς.
Από στατιστικής πλευράς ο ΑΡΗΣ πήρε την “μάχη” των ριμπάουντ με 35 έναντι 27, δέκα από των οποίων ήταν επιθετικά. Οι “κίτρινοι” έκαναν αρκετά λάθη, 19 στο σύνολο ενώ έδωσαν 16 ασίστ. Οι αριθμοί πάντως δικαιώνουν την νίκη του ΑΡΗ μιας και στο συνολικό ranking έχει 77 πόντους, έναντι μόλις 57 του Λαυρίου.

Προτεινόμενα Άρθρα