Τήρησε το πλάνο για να… πετύχει!

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

"Ο ΑΡΗΣ ως σύλλογος δεν θα μεγαλώσει αν στο blog μου ή όπου αλλού γραφτεί με κεφαλαία. Όπως δεν μίκρυνε και όλα αυτά τα χρόνια, που οι περισσότεροι τον ξέχασαν και μαζί και το το μεγαλείο του για να το θυμηθούν εκ νέου, γιατί πλέον υπάρχει η οικογένεια Λάσκαρη".

Ο ΑΡΗΣ πέτυχε μία τεράστια νίκη μέσα στην Ρωσία και έδειξε για μία ακόμα φορά ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Απέδειξε όμως παράλληλα ότι βαδίζει με συγκεκριμένα βήματα προς την υλοποίηση ενός πλάνου ικανού να επαναφέρει τον Αυτοκράτορα του Ελληνικού μπάσκετ στον θρόνο του.

Καταρχήν επειδή διαπιστώνω ότι ακόμα και ο τρόπος που αποκαλείται αυτή η ομάδα ή προσωπικά γράφω αποτελεί αντικείμενο σχολιασμού και για να λύσω απορίες θα σημειώσω πάρα πολύ απλά ότι το ΑΡΗΣ θα είναι παντού με κεφαλαία γιατί με τον ίδιο τρόπο είναι αποτυπωμένο στην καρδιά και το μυαλό του κάθε Αρειανού.

Ο ΑΡΗΣ ως σύλλογος δεν θα μεγαλώσει αν στο blog μου ή όπου αλλού γραφτεί με κεφαλαία. Όπως δεν μίκρυνε  και όλα αυτά τα χρόνια, που οι περισσότεροι τον ξέχασαν και μαζί και το το μεγαλείο του για να το θυμηθούν εκ νέου, γιατί πλέον υπάρχει η οικογένεια Λάσκαρη.

Ο Αρειανός όμως και τα…πέτρινα χρόνια είχε την ομάδα του στον θρόνο του Αυτοκράτορα και έτσι θα την έχει πάντα. Πλέον όμως “αναγκάζονται” και οι μη Αρειανοί να ασχοληθούν.

Αν με ρωτούσε κάποιος θα του έλεγα ότι θα προτιμούσα η προσοχή των…ουδέτερων να στρέφονταν στην ομάδα του Πρίφτη στις 12 Δεκεμβρίου στον ημιτελικό με τον Παναθηναικό. Ελπίζω ως τότε η ομάδα να έχει δώσει σε όλους μας τόσα…όπλα ώστε να πιστέψουμε στην πρόκριση και στην κατάκτηση ενός τίτλου μετά από πολλά χρόνια.

Οφείλουμε πάντως ως σύλλογος να αποβάλλουμε νοοτροπίες μίρλας και γκρίνιας που τα τελευταία 4-5 χρόνια αποτέλεσαν τον καρπό της σποράς συγκεκριμένων ανθρώπων. Ορισμένα τέτοια κατάλοιπα μπορούν να οδηγήσουν σε ολοκληρωτική απαξίωση της δουλειάς πχ του Πρίφτη για μία λάθος ή σωστή απόφαση στο τελευταίο σουτ. 

Δεν γίνεται όταν παίζεις με μία ομάδα με 12 εκ ευρώ μπάτζετ και το σκορ είναι 61-64 να ξεχνάς τα 39:56 και να…ξεφωνίζεις για τα 4 δεύτερα και μία σωστή ή λάθος απόφαση, προσέξτε σε ένα παιχνίδι ομίλου, όχι σε κάποιον τελικό.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει κριτική. Φυσικά και πρέπει. Άλλο όμως κριτική και άλλο απαξίωση. Φέτος όμως για τον ΑΡΗ προέχει και κάτι ακόμα………………………………………………………………………………………………………………….

Προτεινόμενα Άρθρα