Η καλύτερη άμυνα του Γιούροκαπ!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πολύ σημαντικό επίτευγμα για την ομάδα του Πρίφτη και απέναντι μάλιστα σε παραγωγικούς επιθετικά αντιπάλους

Η νίκη του ΑΡΗ επί της Ούνικς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, όχι μόνο για τον… μικρόκοσμο της Θεσσαλονίκης αφού ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες του, ανάγκασαν όλη την μπασκετική Ελλάδα να ασχοληθεί ξανά μαζί τους.

Δεν είναι μικρό επίτευγμα άλλωστε να κερδίζεις έναν αντίπαλο που το μπάτζετ του αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ, την ίδια ώρα που το δικό σου φτάνει τις 900 χιλιάδες ευρώ. Ενα ενδιαφέρον στοιχείο που βγαίνει από το χθεσινό ματς, δεν είναι όμως το μόνο…

Με μία γρήγορη ματιά στα στατιστικά του Γιούροκαπ μετά το πέρας της 3ης αγωνιστικής, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο ΑΡΗΣ δεν είναι απλώς από τις κορυφαίες ομάδες αμυντικά, αλλά η κορυφαία. Κάτι που αποδεικνύεται με αριθμούς.

Συγκεκριμένα, σε τρεις αγώνες ο ΑΡΗΣ έχει δεχθεί 204 πόντους, τους λιγότερους από κάθε άλλη ομάδα μέχρι στιγμής στην διοργάνωση. Δεύτερη στην σχετική λίστα είναι η γαλλική Νάντερ με 215 πόντους, αγωνιζόμενη στον 1ο όμιλου του Γιούροκαπ. Την πρώτη τριάδα ολοκληρώνει η Τραμπζονσπόρ με 218, η μόνη ομάδα δηλαδή που έχει νικήσει φέτος τον ΑΡΗ, μετά τον Παναθηναϊκό. 

Από αυτό το στατιστικό, καταλαβαίνει ο καθένας ότι η αρχή και το τέλος του ΑΡΗ για ακόμη μία χρονιά, είναι η άμυνα. Αυτή είναι άλλωστε που φέρνει τις νίκες, όπως χθες στο Καζάν επί της Ούνικς.

Προτεινόμενα Άρθρα