Ενεργοποίησαν την οψιόν για Αντετοκούνμπο οι Μπακς

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Ριζώνει» ο Giannis σιγά-σιγά στο Μιλγουόκι

Το απολύτως λογικό κι αναμενόμενο έκαναν οι Μπακς, που μέσα στη σχετική προθεσμία από το ΝΒΑ ενεργοποίησαν την οψιόν στο συμβόλαιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο για τη σεζόν 2016/17.

Ο 20χρονος άσος είχε υπογράψει για 2+1+1 χρόνια και την προσεχή περίοδο θα εισπράξει 1.953.960 δολάρια, ενώ την επόμενη 2.995.420 δολάρια (πάντα μικτά).

Η ομάδα του Μιλγουόκι έχει την οψιόν και για πέμπτο χρόνο, ωστόσο δεν πρόκειται να την ενεργοποιήσει, γιατί ο Giannis θα μπορεί να βρει στην αγορά και να βρει περισσότερα χρήματα. Το πιθανότερο είναι το καλοκαίρι του 2016 κι εφόσον η σεζόν εξελιχθεί καλά για τον Έλληνα διεθνή (όπως έχει όλα τα φόντα να κάνει) να του προσφερθεί ένα μεγάλο συμβόλαιο (max contract), για τέσσερα ή πέντε χρόνια, με απολαβές που συνολικά μπορούν να ξεπεράσουν (ίσως και κατά πολύ) τα 40-50 εκατ. δολάρια.

Άλλωστε με τη νέα συμφωνία για τηλεοπτικά δικαιώματα και την αύξηση του salary cap για τις ομάδες το επόμενο καλοκαίρι, θα υπάρχει δυνατότητα να δοθούν πολύ περισσότερα χρήματα στους παίκτες και ένας με τόσες προοπτικές εξέλιξης όπως ο Αντετοκούνμπο θα υπογράψει ένα εξαιρετικό deal.

Πηγή: sport-fm.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα