"Αγγίζει το επίπεδο της Ευρωλίγκα"

από AllAboutARIS

Ο Χρήστος Ταπούτος μίλησε στην εκπομπή "AllAboutARIS On Air", για τον φετινό ΑΡΗ, τονίζοντας πως η ομάδα δουλεύει πλέον στα πρότυπα της Ευρωλίγκα.

Για την επιστροφή του ΑΡΗ στην Ευρώπη:

“Το έχει ανάγκη η ομάδα να επιστρέψει στην Ευρώπη, αλλά και η Ελλάδα. Να βρίσκεται δηλαδή η ομάδα στην δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης”.

Για τον ΑΡΗ που αγωνιζόταν ο ίδιος πριν τρία χρόνια και τον φετινό:

“Δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης. Διοικητικά, αγωνιστικά και οργανωτικά, μιλάμε για δύο διαφορετικές καταστάσεις. Ο ΑΡΗΣ πλέον αγγίζει τα επίπεδα της Ευρωλίγκας σε όλους του τομείς”.  

Για τον ερχομό του Νίκου Λάσκαρη:

“Ηταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στην ομάδα, για να βγει από την αφάνεια των τελευταίων ετών και να αναγκάσει τον κόσμο να επιστρέψει στο γήπεδο”.

Για τον φετινό ΑΡΗ:

“Έχει φτιάξει μία πολύ καλή και δυνατή ομάδα. Το χαρακτηριστικό του Πρίφτη είναι άμυνα και εκεί θα βασιστεί φέτος. Έχει όμως και επιθετικό ταλέντο. Αυτή την στιγμή, τον ΑΡΗ στην έδρα του μπορεί να τον νικήσει μόνο ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα. Είναι νωρίς για να αποκτήσει χημεία η ομάδα. Είναι πολλοί οι καινούργιοι παίκτες και ειδικά οι Αμερικάνοι. Προσπαθούν να αφομοιώσουν τα θέλω του προπονητή και την ελληνική πραγματικότητα”.

Για την ήττα του ΑΡΗ από την Τραμπζονσπόρ:

“Έχει μία πολύ καλή ομάδα και μία πολύ δυνατή έδρα. Ο ΑΡΗΣ έχασε στις λεπτομέρειες, με ία διαφορά που μπορεί να την καλύψει εύκολα στον 2ο γύρο”.

Για την παρουσία των Τραμπζονσπόρ και Μπάνβιτ στον όμιλο του ΑΡΗ:

“Γενικότερα οι τούρκικες ομάδες είναι πολύ καλές και ρίχνουν αρκετά λεφτά. Ο ΑΡΗΣ έχει το υλικό και την ποιότητα να τις νικήσει και γιατί όχι να τερματίσει στην κορυφή του ομίλου”.

Για το κατά πόσο ο ΑΡΗΣ μπορεί να μπει ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό:

“Είναι νωρίς ακόμα. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να κοιτάξει την ευρωπαϊκή του πορεία, να εδραιωθεί στην 3η θέση του ελληνικού πρωταθλήματος και να απαλλαγεί από τις αμαρτίες του παρελθόντος, για να τον καλέσει Ευρωλίγκα σε τρία χρόνια, να αγωνιστεί σε κορυφαίο επίπεδο”.

Για το ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο:

“Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ξεκινήσει τόσο καλά. Δεν έγινε σωστός σχεδιασμός. Εχει δύσκολο πρόγραμμα. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι καθαρά στο χέρι του ΑΡΗ. Αν μπει σωστά και χρησιμοποιήσει υπέρ του την έδρα, νομίζω ότι θα κερδίσει και μάλιστα εύκολα”.

Για τους φετινούς στόχους της Καβάλας:

“Δόξα το Θεό τα πράγματα είναι μια χαρά. Στόχος είναι η παραμονή. Γίνεται μία πολύ καλή προσπάθεια και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά”.

Προτεινόμενα Άρθρα