"Να διαχειριστούμε με ψυχραιμία το παιχνίδι"

από AllAboutARIS

Ο προπονητής του ΑΡΗ, Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για το αυριανό παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Eurocup κόντρα στην Μπουντούσνοστ, τονίζοντας πως οι παίκτες του θα πρέπει να το προσεγγίσουν με την απαιτούμενη ψυχραιμία και συγκέντρωση.

“Η Μπούντουσνοστ κέρδισε το πρώτο της παιχνίδι στο Eurocup με σχετική ευκολία, επίσης η νίκη στην Αδριατική Λίγκα (σ.σ. επί της Τσεντεβίτα), δείχνει ότι έχει δυνατότητες σαν ομάδα. Είναι μια ισορροπημένη ομάδα που παίζει με μεγάλη εμπειρία κι εξυπνάδα. Δεν έχει τόσο μεγάλη αθλητικότητα, αλλά οι παίκτες της διαθέτουν εμπειρία κι έχουν ένα καθαρό πλέι-μέικερ, έναν οργανωτή από τον οποίο περνάει όλο το παιχνίδι κι εμείς από την πλευρά μας πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή.

Το κυριότερο είναι ν’ απομονώσουμε να φθείρουμε και να κουράσουμε τον αντίπαλο πόιντ γκαρντ, να μην του επιτρέψουμε να πάρει σωστές αποφάσεις και γενικότερα να μην οργανώσει με τον τρόπο που θέλει το παιχνίδι και βάλει σε αυτό και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του”. Ανέφερε αρχικά ο κόουτς του ΑΡΗ. 

Σ’ ερώτηση αναφορικά με το επερχόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, για την τρίτη αγωνιστική της Basket League, τόνισε:

“Προσωπικά σκέφτομαι μόνο το αυριανό παιχνίδι και αυτό οφείλουμε να κάνουμε όλοι μας. Έχουμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι ως προς το πώς θα το κερδίσουμε. Προσπαθούμε να μείνουμε ανεπηρέαστοι από το ματς πρωταθλήματος που ακολουθεί. Θ’ ασχοληθούμε με αυτό αύριο μετά τις εννιά η ώρα το βράδυ”.

Αν αυριανό παιχνίδι είναι “must-win”:

“Πάντα στην σκέψη μας υπάρχει ένα “πρέπει”, πάντα παίζουμε για να κερδίζουμε παρ’ όλο που στο Eurocup είναι πιο ταπεινή, πιο λογική, πιο συμμαζεμένη η σκέψη μας. Και στο πρώτο παιχνίδι διεκδικήσαμε μέχρι τέλους τη νίκη εκτός έδρας απέναντι σε μια πολλή καλή ομάδα. Παίζουμε στο γήπεδο μας, σίγουρα το «πρέπει» είναι μεγαλύτερο, αλλά θα το διαχειριστούμε με την δέουσα ψυχραιμία και θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες του αγώνα”.

Προτεινόμενα Άρθρα